Inhoud:


- De middenweg
- Volledige inzet
- We gaan naar huis
- Natuurlijke beschermers
- Boekentip


Lieve mensen,

Het is de bedoeling met deze nieuwsbrief abonnees regelmatig te informeren over ontwikkelingen op het gebied van kanker, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.html

De Middenweg

Als je gelukkig wilt zijn in je leven is het noodzakelijk om in balans te zijn. Je kunt deze balans creëren door volledig te accepteren wat zich innerlijk afspeelt. Zonder acceptatie en balans kun je je ware natuur niet ervaren. Mensen hebben sterk de neiging om zich vooral te richten op de negatieve kant van het leven. Het lijkt erop dat we bang zijn voor de positieve kant. Als iemand iets positiefs over je zegt ga je twijfelen en kun je de boodschap niet echt binnen laten komen. Je wilt het wel voelen maar je accepteert het niet. Als iemand echter iets negatiefs over je zegt geloof je het veel sneller en vertrouw je erop dat het waar is. Je wilt die negatieve boodschap en gevoelens niet maar toch wordt het veel makkelijker geslikt dan een positieve boodschap. Je hecht er veel meer geloof aan.

Waarom? Dat komt vanwege je geheugen. We herinneren ons veel makkelijker de negatieve ervaringen dan de positieve. Als je in je leven iets positiefs ervaart wordt het vrij snel vergeten terwijl negatieve ervaringen juist worden vastgehouden. Dit fenomeen kun je verklaren vanuit onze overlevings-mechanismen. Van daaruit gezien is het belangrijk om te onthouden wat en wie er gevaarlijk (kwetsend) was in je leven. Als iemand dan iets tegen je zegt of doet wordt er onmiddellijk vanuit die oude herinnering op gereageerd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat jij onbewust zelf degene bent die jouw herinneringen vasthoudt. Het is moeilijk om jezelf toe te staan om niet je herinneringen te volgen. Met behulp van meditatie kunnen we leren om uit ons geheugen te komen en positieve gevoelens te creëren. We kunnen pas innerlijke rust, vrede en vreugde ervaren als we de negatieve herinneringen kunnen laten voor wat ze zijn. Pas dan komen positieve en negatieve gevoelens in balans.

Dit heet de middenweg. Vanuit dit punt in het midden hoeven we niet meer vanuit het verleden te leven maar kunnen echt aanwezig zijn in het hier en nu.

Volledige inzet

Kanker zien als een plaatselijke ziekte waar alleen het gezwel bij betrokken is, is een misvatting. Mensen kunnen zich niet veroorloven dat te geloven, want het kan hun het leven kosten. Een gezwel in het lichaam is niets meer of minder dan een symptoom, een teken van verval van het hele lichaam. Het degeneratieproces dat kanker is, omvat vele organen. Het alleen maar operatief verwijderen van een tumor zal niet voldoende helpen om het lichaam weer in een gezonde staat te krijgen.

Het is uitermate belangrijk dat mensen zich als medische consumenten goed laten voorlichten. Doe dit als u gezond bent, zodat er een leefstijl ontwikkeld kan worden waarbij goed voor het lichaam gezorgd wordt. Een persoonlijk gezondheidsprogramma vraagt moed en discipline: een uur per dag flink bewegen, een voornamelijk vegetarisch dieet, dus geen vlees of zuivelproducten, wat graan betreft alleen volkoren producten, niet omgaan met mensen die je gebruiken, en het gezelschap van negatieve mensen in het algemeen vermijden. Twee maal per dag mediteren, moeite doen om positieve relaties aan te gaan en anderen zoveel mogelijk helpen. Inwendige negatieve commentaren op jezelf direct in de kiem smoren. En houden van je werk.

Dat is de manier waarop de opwaartse spiraal van de kankerstatistieken kan worden teruggedrongen. Heden ten dage loopt een mens veel meer risico om met deze ziekte geconfronteerd te worden dan in het midden van de vorige eeuw. We kunnen zelf een grote bijdrage leveren om het aantal sterfgevallen aan deze slopende ziekte terug te dringen, andere mensen te waarschuwen tegen zelfvernietigende manieren van leven , en een natuurlijke genezingsmethode op te zetten.

Of iemand bezwijkt aan kanker, of ‘spontaan beter wordt’, of goed door de behandelingen heen komt, lijkt inderdaad samen te hangen met de wilskracht en vechtlust van die persoon. Vastberadenheid en een positief geloof zijn van fundamenteel belang in de genezingsprocessen van het lichaam. ‘Genezing is een dynamisch proces, waarbij men de schepping zelf toestaat het eigen ritme te volgen’, volgens de visionair Michael Glock. Er is ervaring, moed en enorm veel zelfvertrouwen nodig om al je eigen krachten hiervoor in te zetten. Je moet van een volledige inzet blijk geven. Een inschikkelijke persoonlijkheid, die de dokter een ‘onbeperkte volmacht’geeft , bereid is alles te doen wat de dokter zegt en zich maar aanpast aan de situatie, zal een ander ziekteproces hebben.

We gaan naar huis.


- Je blijft maar vechten tegen jezelf.
- Je wilt maar niet geloven wie je echt bent.
- Je dacht dat je liefde op aarde zou vinden.
- Je hebt echter precies gekregen wat je zelf gecreëerd hebt.
- Je vlucht nog steeds voor deze waarheid over jezelf
- Je blijft maar zoeken in alle uiterlijke hoeken.
- Je houdt deze strijd tegen jezelf echter niet meer uit.…

en inmiddels weet je wel … dat het nooit ophoudt…dat het nooit ophoudt… dat het nooit ophoudt… tot je ooit verstandig wordt…


- Je weet zeker dat je ziekte te genezen is.
- Je weet zeker dat je de juiste weg gevonden hebt.
- Dat denk je echt.
- Nog een drankje en dan bedank je voor het leven dat je lijdt.
- Je hebt echter nooit onderzocht wat de oorzaak van je ziekte is.
- Je hebt nooit opgeschreven wie je werkelijk bent.
- Je bent alleen maar verdwaald buiten jezelf.
- Je hebt nog nooit naar binnen gekeken.

… en inmiddels weet je wel … dat het nooit ophoudt…dat het nooit ophoudt… dat het nooit ophoudt… tot je het zoeken buiten jezelf opgeeft…


- Nee, het houdt nooit op totdat je verstandig wordt.
- Nee, het houdt nooit op … dus geef dat zoeken buiten jezelf nou maar op.
- Het is tijd om terug naar huis te komen


Natuurlijke beschermers.

Witte kool: de borstkankerbeschermer. Vrouwen die 4 keer per week of vaker witte kool eten, blijken 74 % minder kans te hebben borstkanker.Ook schijnt het te beschermen tegen long- en maagkanker. Dit komt door de stof sulforaphane, die imuuncellen agressiever maakt tegen kanker.

Tomaten: de prostaatbeschermer . Het regelmatig eten van voedsel dat tomaten bevat kan de kans op prostaatkanker met 35 % verlagen. Daarbij zijn gekookte tomaten beter dan verse tomaten. Twee tot drie keer per week tomaten eten is verstandig.

Bonen: de darmkankerbeschermer Bonen bevatten o.a. veel vezels die ondersteunend werken tegen darmkanker. Twee tot vier porties bonen per week kan hierbij helpen.

Boekentip

Steeds meer mensen krijgen kanker. Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens een dierbare verloren aan deze ziekte. Ook ik moest kort geleden afscheid nemen van een nabije dierbare door de vernietigende werking van woekerende kankercellen . Een kort, hevig ziekteproces, onomkeerbaar.

Ongeloof, machteloosheid, onbegrip, en uiteindelijk iemand moeten laten gaan waar je van houdt. Het is belangrijk de tijd te nemen voor zo’n verlies. Gevoelens zoeken hun weg en komen naar de oppervlakte.

Ik vond het boek ‘Rauwe rouw’, een bijzonder zelfhulpboek voor rouwenden en omstanders, geschreven door hypnotherapeut Jan C. van der Heide. Via de pagina Boeken op mijn website kunt u dit boek bestellen.Tot zover voor deze keer.

Voor reacties of opmerkingen kunnen jullie altijd terecht op de contactpagina van www.kankervoorbij.com .


Tot de volgende keer,

Foekje Meijer-Linstra


april 2006
Nieuwsbrief Kankervoorbij 2/2006