Inhoud:


- Kanker en vitamine C
- Ervaringsverhaal Teun van Vliet
- Het onststaan van de farmaceutische industrie
- Een nieuw boek!!Lieve mensen,

De vakantiemaanden en de Olympsche Spelen in China zijn weer voorbij. Velen van jullie hebben misschien een vakantie gehad in binnen- of buitenland, en hebben daar van genoten.

Ongetwijfeld zijn er ook mensen, die door gezondheidsproblemen of lopende behandelingen geen vakantie hebben kunnen nemen.

Nu is het helemaal niet erg als je een keertje niet op vakantie kunt gaan. De kunst is dat je als mens leert te genieten van wat er is daar waar jij bent. Een prachtige bloem in je tuin, de vogels op het dak, of een dagje naar het strand en je kind zien genieten.

Ook ik heb door kanker geleerd te genieten van duizend en een kleine dingen om mij heen.

Ik kan me nog goed herinneren dat - jaren geleden- ik voor het eerst sinds lange tijd in staat was een wandeling te maken van een minuut of 15. Ik liep naar het restaurant aan de straatweg in ons dorp, en trakteerde mezelf op het terras in de zon op aardbeien met slagroom.

En ik was net zo gelukkig, of misschien wel gelukkiger, dan iemand die drie weken op vakantie in Griekenland was. Geluk zit in jezelf; het is wat je er zelf van maakt.Kanker en vitamine C

Hoge dosis vitamine C. intraveneus toegediend in de bloedstroom bewijst kankercellen te doden en gezonde cellen ongemoeid te laten in laboratorium proeven. De dosis is hoog maar volgens de onderzoekers gemakkelijk en veilig intraveneus in te brengen in de bloedstroom zodat er geen gevaar lijkt voor de patiënt.

Vitamine C doodt door middel van vorming van waterstofperoxide in de cel en leidt tot apoptosis = zelfmoord van de kankercel. Er ontstaat dan wel necrotisch weefsel. Wat, mits dit erg veel is, een gevaar kan betekenen omdat dan teveel kankercellen in een keer worden gedood en het lichaam de opruiming daarvan niet aankan. Het is dus uitermate raadzaam om als u hiermee aan de slag wilt dit te doen onder goede deskundige begeleiding van een arts die ervaring heeft met intraveneus toedienen van hoge dosis vitamine C.

22 augustus 2008: De BBC meldt dat onderzoekers van Cancer research UK hebben gevonden in in vitro studies en in vivo studies bij muizen dat intraveneus toedienen van vitamine C wel degelijk kankercellen kan doden en een goed en veilig alternatief kan betekenen voor chemo bij vele soorten van kanker. In de meest recente studie bij muizen halveerde de tumorload van de muizen met alvleesklierkanker, hersenkanker en eierstokkanker met meer dan de helft na alleen gebruik van intraveneus inspuiten van vitamine C. De BBC maakt hier melding van op hun website.
Ervaringsverhaal van Teun van Vliet

In een vorige nieuwsbrief heb ik al eens geschreven over de behandeling van kanker met hyperthermie en dendritische celtherapie in de kliniek van professor Gorter in Keulen.

Teun van Vliet , oud wereldkampioen wielrennen en gele truidrager in de Tour de France werd in 2001 geopereerd aan een hersentumor, een Glioblastoom multiforme graad 1. In 2006 kreeg hij een recidief en was zijn Glioblastoom inoperabel en inmiddels graad IV. Teun werd nog wel bestraald maar verloor daarbij volledig zijn spraak en coördinatievermogen.

Ten einde raad probeerde Teun een behandeling met hyperthermie en dendritische celtherapie bij dr. Robert Gorter in het Medisch centrum Keulen. Nu juli 2008 is Teun bijna twee jaar verder, hij spreekt weer voor ca. 60% en zijn coordinatievermogen herstelde bijna volledig. En belangrijker: hij is inmiddels klinisch kankervrij. Het lijkt dat Teun zijn inoperabele hersentumor Glioblastoom Multiforme graad IV tegen alle verwachtingen in heeft overwonnen.

Het hele verhaal kunt u bekijken op dit filmpje


Het ontstaan van de farmaceutische industrie

Aan het begin van de twintigste eeuw beheerde en controleerde een groep rijke mensen een belangrijk deel van het bedrijfskapitaal in de VS. Dit kapitaal was tijdens de industriële revolutie in de tweede helft van de negentiende eeuw verdiend. Deze groep rijken besefte dat de industrialisatie van de gezondheidszorg hen verdere mogelijkheden verschafte om nog meer rijkdom te vergaren. Door de openbare gezondheidszorg te ‘rationaliseren’ en aan het begin van de twintigste eeuw bij dit proces de technologische ontwikkelingen te betrekken op het gebied van de scheikunde, brachten zij de gezondheidszorg als handelsvorm tot ontwikkeling. Een handelsvorm die uiteindelijk leidde tot de op patenten gebaseerde farmaceutische industrie.

De reusachtige rijkdom stelde hen in staat ondernemingen te stichten en uit te breiden, hetgeen hen totale controle garandeerde over de openbare gezondheidszorg.

De bekendste onder deze mensen was John D. Rockefeller. De familie Rockefeller behoorde via de Chase Bank en de Standard Oil Company samen met J.P. Morgan via de Morgan Bank tot de belangrijkste financiers van het Derde Rijk van Nazi-Duitsland. Standard Oil was de grootste aandeelhouder van IG Farben, en IG Farben was na de familie Rockefeller de grootste aandeelhouder van Standard Oil.

Door deze en andere relaties verwierf het bedrijfsmodel van de openbare gezondheidszorg een sleutelpositie in ieder ontwikkeld land ter wereld. Deze kringen investeerden heel veel in medisch onderzoek, maar ook (!) in de opleiding van artsen, in de vervaardiging en verkoop van medicijnen en in gezondheidsbeleid. Daarbij werden de voordien bestaande, patiëntgerichte, gemeentelijke instellingen geleidelijk afgeschaft.

In dit bedrijfsmodel werd de patiënt behandeld als klant en werden de medicijnen beschouwd als handelswaar. Alles was gericht op de verkoop van producten. En ….. als die producten bijwerkingen vertoonden en daarmee een afzetmarkt voor nieuwe producten schiepen? Des te beter! Ook nu nog is dit het economisch model.

Pfizer Incorporated is de grootste van de farmaceutische/petrochemische ondernemingen en haar marktwaarde wordt momenteel geschat op ongeveer 265 miljard dollar. Ze bezit de octrooirechten op 8 van de 25 meest verkochte synthetische geneesmiddelen ter wereld, zoals Lipitor, Viagra, Diflucan en Zoloft. Pfizer’s marktwaarde is op grond van cijfers van de Wereldbank groter dan de rijkdom van diverse grote en welvarende landen.

Als grondlegger van de Trilaterale Commissie genoot David Rockefeller, de kleinzoon van John, 30 jaar lang vrije toegang tot de politieke en zakelijke wereldleiders, waardoor de Rockerfellerdynastie ongestoord kon doorgaan met haar ‘criminele handel in ziekten’. Zoals uit bewijsmaterial blijkt, zet David Rockefeller de familietraditie voort.

Bron: Chris Fairhurst, vice-president van de Dr. Rath Health Foundation.
Een nieuw boek!!!

Voor mij viel de vakantie vroeg dit jaar. We hadden een fijne tijd in Zuid-Frankrijk in juni.

Al langere tijd had ik de behoefte om mijn boekje ‘De Stilte Verbroken’ ,wat in 2000 uitkwam, en de tientallen columns die ik heb geschreven voor het blad ParaVisie samen te voegen tot één boek. Het lukte me echter maar niet om daarmee te beginnen, omdat ik geen inspiratie had nogmaals over kanker te schrijven; dat had ik immers al eens gedaan.

Het kwartje viel toen ik in begin juli de inval kreeg om de lezer te vragen te kijken naar hoe het Licht in mijn leven een rol heeft gespeeld nadat ik in 1997 de diagnose ‘borstkanker’ kreeg.

Ineens vielen alle puzzelstukje in elkaar. En dus heb ik de zomermaanden juli en augustus schrijvend doorgebracht.

Eind vorige week stuurde ik het manuscript naar mijn uitgeefster. Tot mijn verbazing en blijdschap liet ze me vier dagen later al weten dat ze het een prachtig boek vindt, dat ze het graag uit wil geven en wel meteen.

Inmiddels zijn dan ook de uitgeefovereenkomsten getekend.

Als alles meezit, ziet mijn nieuwe boek in september het levenslicht.

Exclusief voor de lezers van de Nieuwsbrief Kankervoorbij hierbij al de titel: ‘Regenbogen en Sterrenlicht’.

Ik houd jullie op de hoogte.

Voor lezers van de nieuwsbrief is mijn Leverboek (‘Haal het gif uit jezelf en de wereld’) nog steeds gratis verkrijgbaar. Simpelweg door het woord ‘leverboek’ te verzenden via de contactpagina krijg je het in pdf-file toegestuurd naar je emailadres.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door.

Hartelijke groet,

Foekjeaug. 2008
Nieuwsbrief Kankervoorbij 4/2008