Inhoud:


- Ervaringsverhaal
- Gedicht
- Medisch dossier
- Workshop Gees
- E-mailconsult


Lieve mensen,

Ieder mens heeft in zijn leven een oerverhaal, dat zijn bestaan tot het einde toe als een grondmelodie vergezelt. Die grondmelodie geeft de toon aan in ons denken en handelen. Het is de vaste grond onder ons bestaan, geloof en/of levensovertuiging. Als we die melodie vergeten, vervalsen of verraden, ontsporen en verdwalen we, of verliezen we onze gezondheid.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.htmlErvaringsverhaal

Ook in deze nieuwsbrief een ervaringverhaal van een lezeres. Ook zij had zoveel moed om kanker niet alleen te bestrijden, maar om haar ziekte ook te gebruiken als een transformator in haar leven. Hieronder het verhaal van Inge:

'Hallo Allemaal,

Ik ben een jonge vrouw van bijna 39 jaar oud.Op mijn 35 ste werd bij mij borstkanker geconstateerd. Paniek, de grond onder mijn voeten verdween, ik was overgeleverd. Positief als ik ben, dacht ik, ik kom hier wel doorheen.

Een borstbesparende operatie volgde met verwijdering van de poortwachterschildklier. Deze bleek verkeerde cellen te bevatten, dus een okselkliertoilet volgde. Deze klieren bleken schoon te zijn! Chemotherapie en bestraling volgden, een ware lijdensweg voor mij. Na herstel van deze zware periode wilde ik de draad zoveel mogelijk weer oppakken als voorheen.

Na een aantal maanden de volgende schok, uitzaaiingen in hals, borstbeen, weer volgden bestralingen. Dit was het moment waarop ik dacht, nu ga ik dood. Ik werd toen pas letterlijk 'wakker geschud'. Ik had het gevoel dat ik door een ‘groter iets’ begeleid werd, alsof ik de wereld door andere ogen ging zien.

Ik kreeg in die tijd heel veel aangereikt waar ik voor mijn gevoel iets mee moest. Het boek, De helende reis van Brandon Bays was een ware ontdekking voor mij. Veel uit het verhaal was zo herkenbaar, ik moest hier iets mee, kon het niet zomaar naast me neerleggen. Ik maakte een begin met zelfanalyse. Gaandeweg raakte ik ervan overtuigd dat ik mijn eigen ziekte gecreëerd heb, ik had in ieder geval de vinger in de pap.Ook bekroop mij in die tijd het gevoel, ik moet hier weg, weg van mijn gezin. Ik wilde geen echtgenoot of moeder meer zijn, wilde geen verantwoordelijkheid voor anderen dragen, alleen nog maar voor mezelf. Deze gevoelens heb ik toch nog een klein jaar weggestopt. Ik kwam bij een spirituele psychotherapeut terecht die mij duidelijk maakte, een mens heeft keuzes!

Na een jaar van therapie, cursussen, veel boeken lezen, bezoeken aan mediums, waar ik nu mijn vraagtekens bij zet, enz, maakte ik helemaal alleen de beslissing om een appartement te gaan huren en thuis weg te gaan.

Een enorme beslissing, die heel goed voelde. In een week tijd had ik een appartement en allemaal gekregen meubeltjes geregeld. Eenmaal in mijn appartement kondigden zich de volgende uitzaaiingen aan.Vanaf dat moment onderga ik chemo, maar deze is wel verdraagzaam. Sinds kort moet ik mijn linkerborst missen, ook hier zat de kanker. Dit brengt mij weer in een andere fase, een fase van alles weer overdenken.

De ziekte kanker heeft mij een enorme geestelijke verrijking gebracht, die ik ondanks alles niet had willen missen. Ik leg nog steeds de weg af van mezelf willen leren kennen. Het is belangrijk voor mij dat ik zelf alles geprobeerd heb wat in mijn macht ligt, niet met het doel genezen, maar het bewandelen van 'De weg' tot aan de overgave van iets zoveel groter dan we voor mogelijk houden. Ik moet voortdurend mijn grenzen bijstellen, voor zover ik dat wil, maar tussen de bedrijven door kan ik zeggen,"Ik voel dat ik leef!"

Niets gebeurt zomaar in je leven, ook niet in dat van mij. Ik blijf zoeken en hoop zo uiteindelijk de antwoorden in mezelf te vinden en thuis te komen. Inge.'

Dank je wel, Inge, dat je jouw verhaal hebt willen delen.
Gedicht


Er is een kracht, een levensdynamiek, een energie, een sprankeling
die via jou in een actie wordt vertaald.
En omdat er ooit maar één zoals jij zal zijn,
is deze uitdrukking uniek.


Als je die blokkeert,
zal het nooit door enig ander mens
tot uitdrukking gebracht worden
en zal het verloren gaan.
De wereld zal het niet ontvangen.


Het is niet jouw zaak
om te bepalen hoe goed dat is;
noch hoe waardevol dat is ;
noch of het past bij andere uitdrukkingen.


Het is jouw zaak om het van jou te laten zijn,
helder en direct, om het kanaal open te houden.

Martha Graham.


Medisch Dossier

Het blad Medisch Dossier (Wat artsen je niet vertellen) wijdt het novembernummer 2007 (jaargang 9, nr. 10) aan kanker, en met name kanker en de rol van suiker. Veel aandacht voor de onderzoeker Otto Warburg die in de jaren 30 van de vorige eeuw een baanbrekende theorie over kanker presenteerde. Hij merkte op dat er bij kankercellen iets vreemds optrad: de zuurstof werd niet op dezelfde wijze gebruikt als in normale cellen. Kankercellen gebruiken eigenlijk nauwelijks zuurstof.

Kanker blijft in stand omdat een gezwel zich doelbewust afsluit van de normale lichaamsprocessen (een van de redenen waarom conventionele chemotherapie zo vaak faalt bij solide tumoren). Om zich te kunnen vermenigvuldigen moet de kanker dus wel een productiesysteem voor energie vinden waarvoor geen zuurstof nodig is. Dit was indertijd een onorthodoxe theorie. Warburg werd geleidelijk naar de zijlijn gezwegen en uiteindelijk vergeten.

Vandaag de dag zijn wetenschappers weer actief aan het terugkijken naar zijn werk en erkennen ze dat het belangrijke inzichten in het proces van kanker bevat. Zou het zo kunnen zijn dat een eenvoudige vooroorlogse hypothese het antwoord biedt op een probleem dat inmiddels duizenden experts op het gebied van kanker, met hun miljarden aan onderzoeksgeld, ontgaan is? Deze theorie geeft hoop op een groot aantal niet-toxische behandelingen.

Ook in dit nummer van Medisch Dossier:


- mammografie signaleert slechts de helft van vroege borstkanker
- mondkanker: gel van zwarte framboos geeft hoop
- niet automatisch borstkanker als moeder het had
- kanker eigenlijk candida (hierover berichtte ik al in eerdere Nieuwsbrieven m.b.t. de Italiaanse oncoloog Simoncini en zijn behandeling met natriumbicarbonaat).

Dit nummer van Medisch Dossier kost E 6,00 en is na te bestellen bij Uitgeverij Ode, Postbus 2402, 3000 CK Rotterdam of tel. 010-4360995.


Workshop Gees 15 december en 12 januari a.s.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar op beide dagen voor de worskhop over Genezing van binnenuit.

Het belooft een bijzondere dag te worden, met muziek, woorden en beelden, waarbij we ons verbinden in onze zoektocht naar onze onveranderlijke levenskern, waar we vreugdevol en gezond zijn .

Meer informatie vind je op Activiteiten


E-mailconsult

Nieuw bij Kankervoorbij.com is de mogelijkheid van het emailconsult.

Als je advies nodig hebt bij het opstellen van jouw Persoonlijke Gezondheids Programma, of je hebt op een andere manier behoefte aan ondersteuning, kijk dan bij E-mailconsultTenslotte:

Voor lezers van de nieuwsbrief is mijn Leverboek (‘Haal het gif uit jezelf en de wereld’) nog steeds gratis verkrijgbaar. Simpelweg door het woord ‘leverboek’ te verzenden via de contactpagina krijg je het in pdf-file toegestuurd naar je emailadres.

Alle Nieuwsbrieflezers wens ik toe dat jullie in 2008 steeds meer jullie melodie zullen laten klinken. Zing je eigen lied!

Warme groet,

Foekjedecember 2007
Nieuwsbrief Kankervoorbij 8/2007