Inhoud:


- De geest als voornaamste factor van beheersing
- Zout toevoegen aan chemo
- Seminar 'Kijken naar kanker'
- Vakantievitaminen
- Boekentip


Lieve mensen,

Het is de bedoeling met deze nieuwsbrief abonnees regelmatig te informeren over ontwikkelingen op het gebied van kanker, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.html

De geest als voornaamste factor van beheersing

Volgens het concept, en duizenden jaren praktische ervaring, van Qigong is de geest de voornaamste factor gebleken in de menselijke ontwikkeling tot beheersing van de lichamelijke energiestromen. In de lange geschiedenis van Qigong zijn door Qigongmeesters methoden ontwikkeld om de inwendige energiebanen te versterken en te beheersen, zodat men daadwerkelijk de energieën in het lichaam kan voelen en manipuleren. Als men krachtig genoeg is, kunnen deze energieën aangewend worden om, zonder gevaar voor de eigen gezondheid, via Qi-emissie de lichaamsenergieën van anderen in balans te brengen. Op deze manier worden lichamelijke aandoeningen direct bij de (energetische) oorzaak aangepakt. De Qigong-healers hebben op deze wijze vele aandoeningen genezen, die niet via medicatie of anderszins efficiënt behandeld konden worden.

Qigongbeoefening in ziekenhuis:

Het Huaxia Zhineng Qigong Kliniek & Trainingscentrum, beter bekend als het Centrum of het ChiLel-ziekenhuis, per trein twee uur verwijderd van Peking, is het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld. Gewoonlijk wonen er meer dan vierduizend mensen, inclusief beoefenaren, ChiLel-meesters, artsen en ondersteunend personeel. Het ziekenhuis vermijdt medicijnen en werkt met speciale diëten ten gunste van oefening, onbaatzuchtige liefde en levensenergie (Qigong). Het is een non-profit organisatie en is erkend door de Chinese regering als een legitieme kliniek. Door de jaren heen heeft het Centrum meer dan honderdtachtig ziekten behandeld met een buitengewoon hoog slagingspercentage van meer dan 95%. Het Centrum is bekend geworden doordat patiënten, lijdende aan de in Westerse ogen zogenaamde ongeneeslijke ziekten, in dit ziekenhuis volledig werden genezen. Hier werden patiënten met o.a. vele soorten van kanker, rheumatische aandoeningen, auto-immuunziekten, m.e. (vermoeidheidssyndroom), m.s., hart- en vaatziekten enz. totaal van hun kwaal genezen.

Zout toevoegen aan chemo

Ondanks de honderden miljoenen die jaarlijks worden besteed aan onderzoek naar bestrijding van kanker sterft ieder kwartier een Nederlander aan kanker. Uit onlangs gepubliceerde sterftestatistieken blijkt dat, na tientallen jaren onderzoek, de meeste mannen sterven aan kanker. Bij vrouwen is kanker doodsoorzaak nr. 2. Een uitspraak van oncologisch chirurg Dr. O.E. Nieweg: “Er zijn groepen patiënten die chemotherapie krijgen, waarvan je bij voorbaat weet dat meer dan 90% er geen baat bij heeft.”

In algemene zin wordt men slecht geïnformeerd over de voortgang van kankeronderzoek.

Op verzoek van Stichting Sergio voegde Dr. Vogt in het laboratorium van het Duitse Institut für Molekularonkologie extra zout aan chemo toe. Kwaadaardige tumorcellen werden in de beschikbare chemo zonder en mét zout op kweek gezet. Resultaat: na één week kon worden vastgesteld dat de tumordodende effectiviteit van de chemo dusdanig toenam, dat in alle gevallen de benodigde chemo met 75% kon worden verminderd. En dát alleen door toevoeging van zout!

Dit resultaat wordt door medici afgedaan met reacties als: “Wij zien er niets in.” En:”Bent u wel gekwalificeerd?” Stichting Sergio wil onderbouwde antwoorden en pleit daarom voor nader onderzoek.

U kunt hierover meer lezen of morele steun verlenen d.m.v. het plaatsen van een handtekening op www.stichtingsergio.nl

Seminar 'Kijken naar kanker'

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over de toename van kanker. Bij mannen is het doodsoorzaak nummer 1. Een op de drie mensen zal over enkele jaren met deze ziekte geconfronteerd worden. Dat betekent dat nagenoeg iedereen, hetzij direct, hetzij in de naaste omgeving, kanker zal ervaren.

Natuurlijk kun je daar niet voortdurend bij stil staan, maar het is wel aan te bevelen om in goede tijden je eens te verdiepen in de aard van kanker. Immers, als de diagnose eenmaal is gesteld , is er vaak nog weinig rust en tijd om op een afstand te kunnen kijken.

Daarom geef ik op 7 juli a.s. het seminar 'Kijken naar kanker' bij het Instituut voor Welzijn CorCaroli in Twijzelerheide, waarin ik kanker in een breed perspectief wil neerzetten.

De aard en het ontstaan van kanker begrijpen, is ook begrijpen wat gezond zijn wezenlijk inhoud. Als mensen hierover meer inzicht ontwikkelen, zullen ze zelf ook een grotere bijdrage kunnen leveren om kanker te helpen voorkomen of mee te werken aan genezing.

Opgave voor dit seminar kan via het formulier op de website Kankervoorbij.

Vakantievitaminen

Het gemak van sprayvitaminen is op vakantie extra handig. Gemakkelijk mee te nemen in tas of broekzak, geen water nodig om door te slikken, dus op elk moment van de dag te gebruiken. We eten allemaal wat eenvoudiger tijdens de vakantie, en zijn dan niet altijd in de weer met groenten en fruit. Om in die periode toch de nodige vitaminen binnen te krijgen, is een vitaminespray ideaal.

Net als vorig jaar zijn de Multivitaminenspray en de Mineralenspray in de vakantieperiode in de aanbieding voor E 20,- per stuk. Te bestellen via

www.kankervoorbij.com

Boekentip

Marlies van Son schreef het boek 'Licht op verdriet', waarin handreikingen worden gedaan om op verschillende manieren met verdriet en verliessituaties in het leven om te gaan.

Via de pagina Boeken op mijn website kunt u dit boek bestellen.Ik hoop dat ook deze Nieuwsbrief Kankervoorbij weer een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van het begrip van ons zelfhelend vermogen.

De beste wensen voor alle lezers,

Foekje Meijer-Linstra


juni 2006
Nieuwsbrief Kankervoorbij 3/2006