Inhoud:


- Gratis e-book voor nieuwsbrieflezers
- Water
- De Gewijde Reis
- Avocado helpt tegen borstkanker
- Samen sterk bij kanker


Lieve mensen,

Deze maand heb ik speciaal voor mijn nieuwsbrieflezers een kado: een e-book over het belangrijkste orgaan in ons lichaam: de lever. Hoe je dit boekje kunt bestellen, lees je hieronder.

Verder natuurlijk andere onderwerpen die je kunnen inspireren op het gebied van genezen en gezond zijn.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.htmlGratis e-book voor nieuwsbrieflezers

In eerdere nieuwsbrieven heb ik geschreven over het belang van een gezonde lever. In onze westerse samenleving consumeren we zoveel onnatuurlijke stoffen en staan we dermate bloot aan milieuverontreiniging, dat het bijna een onmogelijke opgave is dit belangrijke orgaan gezond te houden. Daarnaast staan we er weinig bij stil wat onze lever voor ons doet, en denken we soms onvoldoende na over wat we eten en hoe we leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kankerstatistieken in de komende jaren verder zullen stijgen. Een op de drie mensen zal kanker krijgen.

Persoonlijk heb ik veel fysieke klachten gehad die te maken hadden met een slecht functionerende lever. Van een behandeling met bestraling of chemotherapie wordt de lever ook niet echt beter. Ik heb me behoorlijk verdiept in de complexiteit van de lever.

Het meest belangrijke wat we allemaal zouden moeten weten, heb ik verwoord in een praktisch e-book met de titel: Wat iedereen moet weten over zijn lever.

Speciaal aan mijn nieuwsbrieflezers bied ik dit boekje gratis aan. Ben je geïnteresseerd, stuur me dan een berichtje met je (voor)naam en je email-adres via de contactpagina onder vermelding van het woord 'leverboek', en ik stuur je het pdf-document dan zo spoedig mogelijk toe.


Water

We kunnen er nooit genoeg bij stilstaan dat water ons goedkoopste medicijn is. Het is enorm belangrijk zes tot acht glazen per dag te drinken. Klachten als maagzuur, artritis, astma, kankervorming, hartziekten, maag en darmstoornissen en nog veel meer ziektes hebben te maken met het feit dat we ons in een chronische staat van uitdroging bevinden.

Elke lichaamscel dankt zijn leven aan de constante aanvoer van fris, helder water. Zo hebben ook onze hersenen water nodig, omdat anders door uitdroging depressieve stemming kunnen ontstaan. Onze botten hebben zelfs heel veel water nodig.

Als we onvoldoende helder water binnen krijgen, moeten functies in het lichaam die grote hoeveelheden water gebruiken een stap terug doen. Wie uitdroging voorkomt zal langer en gezonder leven.


De Gewijde Reis

Een bijzondere drank is Ayahuasca, een universeel levenselixer uit het amazonegebied.

Het is een thee met een bewustzijnsverruimende werking, die je thuis brengt bij jezelf. Westerse antropologen hebben vastgesteld dat Ayahuasca drinkende volkeren stokoud worden en kerngezond zijn.

In Nederland is het mogelijk Ayahuasca te drinken onder begeleiding van Lars Faber, die de auteur is van het boek De Gewijde Reis, waarin hij het gebruik van deze kosmische drank beschrijft. Na een sessie met het gebruik van Ayahuasca was hij bevrijd van een 18 jaar lange rookverslaving, een levenslang durende lage rugpijn en al jaren voortsukkelende depressies.

Het begeleid gebruiken van deze drank gebeurt bijvoorbeeld door mensen in een rouw- of transformatieproces, maar ook door kankerpatiënten. Velen beschrijven een dergelijke sessie als een ongelofelijke ervaring die grootse veranderingen teweeg kan brengen.

Voor meer informatie zie De Gewijde Reis


Avocado helpt tegen borstkanker

Avocado’s zouden de werking van ’s werelds meest gebruikte medicijn tegen borstkanker, Tamoxifen, kunnen versterken. Dat concluderen Australische wetenschappers, meldt het persbureau Australian Associated Press.

Tests zouden hebben uitgewezen dat kankercellen sneller verdwijnen als Tamoxifen wordt gecombineerd met persine, wat in avocado’s zit. Persine wordt al gebruikt in insectensprays.
Samen sterk bij kanker

Het boek waar ik deze keer aandacht voor wil vragen is het boek Samen sterk bij kanker van Henk Fransen.

De manier waarop we elkaar steunen onder moeilijke omstandigheden kan het verschil maken tussen leven en dood. Dit boek geeft wetenschappelijk bewijs voor de kracht van de liefde en inspireert je om daar gebruik van te maken.

Het boek is in eerste instantie geschreven voor kankerpatiënten en hun naasten, maar alle mensen, ziek of gezond, kunnen deze kracht in hun leven realiseren.

Een ontroerend boek, te bestellen via de pagina Boeken van Kankervoorbij.com.Tenslotte:

Begin juni is het eerste nummer van Imagine uitgekomen, met daarin een artikel wat ik samen met Henk Trentelman, schrijver van het boek Voor en na de Diagnose, en Marlies Vollaers, psychologe en theologe, heb geschreven. De titel is: Leer opnieuw in contact te komen met Grote Wijsheid, en pleit voor een andere benadering van kanker en mensen die kanker krijgen.

Imagine is een bijzondere krant, met veel interessante artikelen, de moeite waard om mee te nemen in de vakantiekoffer. Het blad is te bestellen via www.imaginemagazine.nl , of is te koop bij gespecialiseerde boekwinkels.

Voor alle lezers mijn beste wensen. Beleef een goede zomer.

Warme groet,

Foekje
www.kankervoorbij.com
juni 2007
Nieuwsbrief Kankervoorbij 4/2007