Inhoud:


- Geestelijk genezen
- Genezingsbericht
- Antikanker. Een nieuwe levenswijze
- Tuinconsult
- Transfer Factor, het immuunsysteem en kankerLieve mensen,

In deze nieuwsbrief wederom aandacht voor zowel geestelijk als fysiek genezen. Een ieder kiest daarbij zijn/haar eigen weg. De Nieuwsbrief Kankervoorbij wil steeds weer nieuwe wegen aanreiken om te inspireren of suggesties te doen.Geestelijk genezen

De Bruno Gröning-Vriendenkring is wereldwijd één van de grootste organisaties voor genezing langs geestelijke weg. Deze bestaat uit vele plaatselijke gemeenschappen over de hele wereld. Hier kunnen geïnteresseerden en hulpzoekenden kosteloos leren, een helende kracht op te nemen. Daarbij gebeuren vaak verbazingwekkende genezingen, zelfs van jarenlange organische ziekten.

Bruno Gröning: “Ongeneeslijk bestaat niet - God is de grootste arts.

De vermoedens, als zouden deze genezingen door autosuggestie of anderszins tot stand zijn gekomen, zijn gezien de veelheid van succesberichten, zowel van kinderen alsook van dieren en planten, ongegrond. Veeleer gaat het hier om de onomstotelijk bewezen werking van een geestelijke, genezende kracht, waarvan de positieve resultaten door medische onderzoeksmethoden overeind blijven staan.

Het meewerken binnen de Vriendenkring vindt plaats op vrijwillige basis en zonder betaling. Alle kosten worden gedekt door vrijwillige giften. Een wezenlijk onderdeel van de leer van Bruno Gröning is het waarborgen van de vrije wil. Ieder kan de Vriendenkring op elk moment verlaten; financiële of juridische bindingen zijn er niet. Er worden op geen enkele wijze medische adviezen gegeven, onderzoeken of behandelingen uitgevoerd.

Voor hulpzoekenden en geïnteresseerden worden in de plaatselijke gemeenschappen regelmatig kosteloos en zonder verplichting inleidende lezingen in de leer van Bruno Gröning aangeboden. Hiertoe kunt u zich richten tot het contactadres onder www.bruno-groening.org


Genezingsbericht

Non-Hodgkin lymfoom (lymfogranulomatose = kwaadaardige tumor - uitgaande van de lymfeklieren - die elk orgaan kan aantasten)

Localisatie in de maag

Mevrouw L.W. (78), Gemeenschap Bremen

In juli 1991 verloor ik binnen drie maanden tijd plotseling 10 kg aan lichaamsgewicht. Ik kon eenvoudig niets meer eten. Ik ging naar het ziekenhuis en men constateerde een kwaadaardige tumor in mijn maag (diagnose: hoogmaligne Non-Hodgkin lymfoom, primaire localisatie in de maag). Men adviseerde mij een operatie met aansluitend chemotherapie. Ik weigerde deze behandelingen, omdat ik moest meemaken dat mijn dochter en beide schoonzoons, ondanks chemotherapie, aan kanker overleden. Tegen het advies van de artsen in, verliet ik het ziekenhuis om thuis te sterven. Na enkele dagen thuis, merkte ik tot mijn verbazing dat ik weer trek kreeg. Op een nacht kreeg ik plotseling gedurende ruim twee uur hevige pijn in mijn buik, die net zo plotseling weer verdween als ze gekomen was. Zoiets had ik voordien op deze manier nooit meegemaakt. Mijn eetlust werd steeds groter, in december kon ik weer alles eten en had ik mijn oude gewicht weer terug. Elke vorm van moeheid en zwakte was verdwenen.

Kort na Kerst vertelde mij mevrouw U., een verpleegkundige, die in hetzelfde huurhuis woont, dat zij zich voor mij had ingesteld op een genezende kracht volgens de leer van Bruno Groening. In januari 1992 ben ik met haar naar een inleiding gegaan.

Sindsdien bezoek ik regelmatig de bijeenkomsten. Ik heb geen klachten meer gehad. Tijdens een na-onderzoek was er tot grote verbazing van de internist, geen groot gezwel meer in mijn maag aanwezig. Het was gewoon verdwenen.


Antikanker. Een nieuwe levenswijze

Patiëntenverhalen kunnen heel indringend zijn. Dat bewees Oliver Sacks in zijn boeken over mensen die lijden aan neurologische aandoeningen, en dat bewijst nu ook psychiater David Servan-Schreiber in zijn nieuwe boek Antikanker. In korte, glasheldere zinnen beschrijft hij zijn eigen ziektegeschiedenis, niet alleen als arts en onderzoeker, maar ook als patiënt. Een verhaal dat de lezer meteen bij de keel grijpt: tragisch, humoristisch en ontroerend – het verhaal van zijn gevecht tegen kanker.

Voor veel mensen staat het horen van het woord ‘kanker’ gelijk aan een doodvonnis. Een op de vier Nederlanders sterft aan de ziekte, ‘maar drie van de vier niet,’ noteert Servan-Schreiber fijntjes. Er moeten, meent hij, manieren zijn om zelf actief te helpen kanker te voorkomen en bij te dragen aan genezing. Het antwoord ligt besloten in het lichaam zelf: ‘Ook al dragen we allemaal kanker in ons mee, we hebben ook allemaal een lichaam dat is uitgerust om het groeiproces van tumoren te bestrijden.’ Voeding en een goede levenswijze zijn de sleutelmechanismen. Servan-Schreiber geeft uiterst concrete adviezen over hoe men het eigen lichaam kan mobiliseren. Artsen weten alles van zieke cellen, maar weinig van gezonde voeding, zo merkte hij. Behalve op zijn eigen ervaringen baseert hij zich vooral op wetenschappelijk onderzoek.

Zijn pleidooi komt overeen met de wetenschap. Zo adviseert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in het rapport over voeding en preventie van kanker onder andere om niet meer dan een pond rood vlees per week te eten en voornamelijk voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong te gebruiken. Deze adviezen komen van internationale experts, en zijn gebaseerd op krachtig wetenschappelijk onderzoek. Het rapport bevestigt het gelijk van Servan-Schreiber: kanker heeft ook zijn zwakke plekken.

Psychiater David Servan-Schreiber (1944) is in Frankrijk een mediafenomeen. Van zijn vorige boek Uw brein als medicijn zijn alleen al in Frankrijk een miljoen exemplaren verkocht en het is in 28 talen vertaald. In Nederland is Uw brein als medicijn ook een bestseller die op dit moment zijn 18e druk beleeft.


Antikanker


Een nieuwe levensstijl


Dr. David Servan-Schreiber


Prijs: € 22,50


ISBN 978 90 215 1100 9

Verschijningsdatum: 13 maart 2008
Tuinconsult

Kruiden kunnen een prachtige ondersteuning zijn voor een genezingsproces. Veel mensen maken dan ook gebruik van deze natuurlijke middelen.

Maar heb je er wel eens over nagedacht, waarom een bepaald (on)kruid in je tuin verblijft? Heel speciaal is het om een tuinconsult te laten doen en kennis te nemen van de verborgen boodschappen in je tuin.

Marianne Huising van Sintau, praktijk voor kruidengeneeskunst, komt bij je thuis voor een tuinconsult. Na het tuinconsult krijgt u de adviezen en recepten zoals voor een kopje thee uit eigen tuin, op papier toegestuurd. De kosten voor een tuinconsult bedragen E 45,00. Voor verdere informatie kun je kijken op www.sintau.nl


Transfer Factor, het immuunsysteem en kanker

Het Cancer Research Institute werd in 1953 opgericht om de wetenschap der kanker immunologie, die gebaseerd is op de stelling dat het immuun systeem gemobiliseerd kan worden om kanker te bestrijden, te herbergen. Dit werkgebied dat mede door CRI ontwikkeld is, wordt wereldwijd gezien als een hoopvol iets bij de ultieme preventie en behandeling van kanker bij mensen.

De reactie van het immuun systeem is de manier waarop het lichaam zich verdedigt tegen vreemde stoffen die binnendringen om infecties of ziekte te veroorzaken. Het werk dat door het immuun systeem verricht wordt, is een gecompliceerd proces waar de gecoördineerde samenwerking van verschillende types witte bloedlichaampjes bij betrokken zijn.

Darryl See, M.D. voerde de volgende studie uit. Twintig patiënten, 12 mannen en 8 vrouwen werden uitgekozen voor deze in vivo studie. De gemiddelde leeftijd was 49,3 jaar. De twintig personen hadden allemaal kanker op het derde en vierde niveau. In principe was elk van ze naar huis gestuurd om daar te kunnen sterven. Ze zouden gemiddeld nog 3,7 maand kunnen leven. Elke patiënt kreeg 9 capsules Transfer Factor Plus per dag. Daarnaast kregen de patiënten een aantal algemene voedingstoffen. Na 8 maanden waren nog 16 patiënten in leven en ze waren aan het genezen, de kanker was gestabiliseerd of hij was aan het verdwijnen. De beginwaarde van de natuurlijke killercellen was 6.4. Binnen 4 weken was de waarde gemiddeld toegenomen tot 25,7 en na 6 maanden tot 27,6. Dit geeft een toename van de killercellen weer van 400%. De studie is nog niet beëindigd en is voorgedragen voor publicatie.

De kennis omtrent transfer factoren groeit snel. De technologie gaat snel vooruit. Onlangs hebben wetenschappers ontdekt dat transfer factors ook een belangrijke rol kunnen spelen bij hart- en vaatziekten, diebetes en de ziekte van Lyme. Voor bestelling of meer informatie: www.kankervoorbij.com/TransferFactorcapsules.html .
Tenslotte nog een lastminute vakantie aanbieding in het mooie Friesland. Meren, bossen, eilanden, alles onder handbereik in een van de mooiste provincies van Nederland. Ideaal om uitstapjes te ondernemen, of om helemaal tot rust te komen.

Een hele week vakantie vieren in een Pingo-huisje voor maar E 395,- i.p.v. E 550,-.

Eventueel ook B&B/hotel of groepsaccomodatie. Boeken via www.farm-house.nlVoor lezers van de nieuwsbrief is mijn Leverboek (‘Haal het gif uit jezelf en de wereld’) nog steeds gratis verkrijgbaar. Simpelweg door het woord ‘leverboek’ te verzenden via de contactpagina krijg je het in pdf-file toegestuurd naar je emailadres.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door.

Hartelijke groet,

Foekjejuni 2008
Nieuwsbrief Kankervoorbij 3/2008