Inhoud:


- Zeven spirituele toepassingen voor gezondheid en balans
- De kunst van veranderen
- Ervaringsverhaal van Thomas
- Versterken van natuurlijke killercellen


Lieve mensen,

Kanker vraagt om verandering. Kanker is, naast een ernstige ziekte die in meer dan 200 verschillende vormen voor komt, ook een transformator.

Het hectische leven van alledag, de praktische beslommeringen, de vragen en/of eisen die anderen ons stellen… Soms is het niet zo eenvoudig om in overeenstemming met de eigen diepste Zelf-kern te gaan leven. Voor een gezond en vreugdevol leven is het van het allergrootste belang naar waarheid te leven.

Dat wil helemaal niet zeggen “waarheid bezitten”. Essentieel is het afgestemd te zijn op de waarheidsstem in jezelf; dat brengt innerlijke rust en opent de weg naar een hele reeks oplossingen.Zeven spirituele toepassingen voor gezondheid en balans

De meeste mensen richten zich op, en worden zelfs verslaafd aan, zaken als geld, bezittingen en macht. Alle spirituele tradities in de wereld waarschuwen dat een obsessief streven naar deze dingen leed veroorzaakt, omdat ze slechts tijdelijk soelaas bieden, uiteindelijk geen bevrediging schenken en omdat ze ons geluk en onze gezondheid vaak negatief beïnvloeden. Onze waarneming is vaak vertroebeld door onze angsten, begeerten en dwalende aandacht. Het helder maken van ons bewustzijn en het openen van onze ‘spirituele’ ogen is dan ook van cruciaal belang als we onszelf en de wereld met gevoel en precisie willen waarnemen. Hieronder vind je 7 toepassingen (in willekeurige volgorde) waarmee je kunt oefenen om jezelf te transformeren naar een groter welzijn voor jezelf en anderen.


1) Verander je motivatie: verminder je begeerten en zoek de verlangens van je ziel
2) Kweek emotionele wijsheid aan: heel je hart en leer lief te hebben
3) Leef ethisch: voel je goed door goed te doen
4) Concentreer je en maak je geest kalm
5) Neem helder waar en herken in alles het goddelijke
6) Ontwikkel wijsheid en doorgrond het leven
7) Wees onbaatzuchtig en beleef vreugde aan dienstbaarheid

Door het telkens toepassen van gewenst gedrag kan dit uiteindelijk een spontane, natuurlijke manier van zijn worden.


De kunst van veranderen

Veranderen is een hele opgave. Er zijn echter een paar algemene principes die het ons gemakkelijker maken. Dit zijn ze:


- Begin gemakkelijk. Het is verstandig te beginnen met gewoonten en situaties die vrij eenvoudig onder de knie te krijgen zijn. Bewaar de moeilijke dingen voor later, wanneer je een paar successen hebt geboekt en meer zelfvertrouwen hebt gekregen.


- Neem een periode in gedachten. Stel een proefperiode vast waarin je je wilt oefenen. Het is beter een dag serieus te experimenteren, dan een maand halfslachtig bezig te zijn.


- Maak geen uitzonderingen. Totdat een nieuwe gewoonte ingesleten is, is het beter geen uitzonderingen te maken.


- Let op en leer. Bij ieder experiment met verandering is het aan te raden jezelf waar te nemen. Hoe voel je je? Welke weerstanden kom je tegen? Leer zoveel mogelijk tijdens het veranderingsproces.


- Wees niet te hard voor jezelf. Wees vriendelijk en vergevingsgezind jegens jezelf. Als je fouten maakt, of je doelstellingen niet haalt, accepteer dan het feit dat je een mens bent en dat mensen geen volmaakte wezens zijn.


- Begin opnieuw. Als je de mist ingaat, begin je zo snel mogelijk opnieuw.


- Maak een verslag. Het helpt als je een dagboek of notities bijhoudt. Wanneer je je doelstellingen vastlegt, verheldert en versterkt dat je inzet.


- Geniet! Er is niets mis mee om van het proces te genieten. Amuseer jezelf!

En tenslotte: oefen, oefen, oefen. De mate waarin je oefent en toepassingen gebruikt in het dagelijks leven, zal bepalen hoeveel je verandert.


Ervaringsverhaal

Hallo beste lezer(s),

Foekje heeft mij gevraagd een stukje te schrijven voor de site ‘kanker voorbij’.

Mijn naam is Thomas en ben een man van bijna 30 jaar. Ik heb – voor zover bekend- geen ziekte. Ik heb de neiging tot angstgedachten, zo ook de angst om ernstig ziek te zijn of worden. Kanker staat wat dat betreft boven aan als angst voor enge ziektes. Deze angst geeft dan lichamelijke klachten. Die dan weer mijn angst bevestigen. Omdat ik erg last kan hebben van deze angsten en die helemaal zat ben, heb ik wat rondgekeken op internet. In eerste instantie om te ontdekken dat er mensen zijn die genezen van kanker. Om zo een reden te hebben om minder angstig te zijn.

Inmiddels heb ik professionele hulp. Daarmee ben ik de onderliggende reden aan het accepteren waarom ik in de angst vlucht. Dat is : verdriet over het gemis aan herkenning van mijn ouders. De angst voor ziektes is een symptoom. Ik zie het als het deurtje naar binnen, naar mijn hart, naar mijzelf. Een zware deur die ik steeds beter kan openen. Ik denk dat de uitdaging en het patroon in de kern hetzelfde kan zijn met een lichamelijke ziekte. Ik zou deze site zelf dan ook ‘ziekte voorbij’ willen noemen. Als ik zo de verhalen lees van mensen die hun ziekte voorbij zijn gegaan dan denk ik dat ze de deur naar zichzelf hebben geopend. Om werkelijk te voelen wie ze zijn, wat ze waard zijn en wat ze willen.

Waarom dat ik juist zo’n angst heb voor kanker is mij steeds duidelijker aan het worden. Kanker is altijd iets ongrijpbaars geweest voor mij. Het kan onbekommerd rondwoekeren in het lichaam, totaal meedogenloos en zonder enkel respect voor het lichaam. Zo ervoer ik mijn jeugd : de stress thuis was om te snijden, kon ieder moment de kop op steken (ruzie tussen ouders) en mijn ouders keken nauwelijks naar ons om (ik heb nog 2 broers). Ik ervoer weinig respect van mijn ouders omdat ze zo met zichzelf bezig waren, hun eigen behoeften. Omdat ik maar zelden ruimte ervaren heb om mijzelf te zijn met alles wat daar bij hoort : mening geven, boos mogen worden. Er werd nauwelijks genegenheid getoond naar mij zodat ik ook niet goed wist hoe ik dat bij anderen moest doen. Toen ik in de puberteit om aandacht schreeuwde en vertelde over mijn angst dat ik een kankertumor in mijn hoofd had, was dat niet minder dan mijn manier van zeggen dat ik vreselijk verdrietig was om alles wat ik als kind gemist heb. En hoe angstig ik daarom was, ik heb talloze nachtmerries gehad. Ik had er gewoonweg koppijn van en was ook doodsbang dat al die stress mijn lichaam ernstig verziekt had/heeft(!) Deze angst ben ik nu bijna te boven. Ik heb nog wel wat te overwinnen maar dat zal minder tijd kosten dan al die jaren geploeter. Jaren waarin ik een weg zocht maar mij steeds niet duidelijk was wat er toch steeds met mij gebeurde. Vannacht is gedenkwaardig voor mij. Ik schreef in mijn dagboek : ‘Dit zijn de tranen Thomas, gefeliciteerd!’ ‘Als er in de toekomst nog meer komen, dan laat ik ze gaan. Net als 10 jaar geleden toen ik eerst huilde, toen ik de tranen van diep van binnen liet komen. Daarna kwam de droom, waarin ik mij voorstelde dit punt te bereiken.’ Nu komt er ruimte voor mijn nieuwe toekomstdroom. Wat wil ik nu, wie ben ik, wat kan ik. Op alle gebieden.

Als ik invloed heb op het voorkomen van kanker, dan is wat ik nu doe daar zeker niet ten nadele van. Ik besef de manier waarop ik nu met mijn leven omga en ben gegaan gewoonweg goed is. Ik sta altijd open voor tips, aanwijzingen van anderen. Ik ben natuurlijk ook maar een mens. Daarnaast geloof ik in dat er meer is dan alleen deze Aarde. Alhoewel ik de intentie heb om stevig met beide voeten op de grond te staan. Heerlijk! Dat is voor mij spiritualiteit : het leven zo goed mogelijk nemen zoals het is en trouw blijven aan mijzelf met al mijn dromen, idealen, levenslust.

Met een hartegroet,
ThomasVersterken van natuurlijke killercellen

Regelmatig krijg ik verzoeken om nadere informatie over Transfer Factor. Feit is dat al heel wat mensen de krachtige werking van dit middel hebben ervaren.

Een belangrijke onderdeel van het immuunsysteem zijn de natuurlijke killer cellen als onderdeel van onze bescherming tegen ziekte en infectie. Ze zoeken en vernietigen malafide cellen door direct contact. Natuurlijke killer cellen zijn vooral belangrijk in het gevecht tegen kankercellen en cellen die geïnfecteerd zijn door virussen, bacteriën en schimmels.

Transfer Factor download een blauwdruk van het immuunsysteem van de moeder naar de ontvanger. Deze ‘transfer factors’ zorgen voor duizenden nieuwe mogelijkheden om pijlsnel nieuwe bedreigingen te herkennen. Er kan sneller worden gehandeld, zodat infecties ook sneller kunnen worden aangepakt.

Dr Anatoli Vorobiev, hoofd van Immunology aan de Russian Academy of Medical Science, voerde een onderzoek uit naar de versterking aan ‘natural killer cells’ activiteiten door verschillende producten. Enkele percentages:
Noni 15 %
Aloe Vera 15 %
Shiitake mushrooms 42 %
Echinacea 43 %
Transfer Factor 103 %

Over Transfer Factor zijn inmiddels meer dan 3000 onderzoeken gepubliceerd in de medische literatuur. William J. Hennen schreef het boek : Transfer Factor – Natural Immune Booster, te bestellen via amazon.com.

Voor meer informatie of bestelling

www.kankervoorbij.com/TransferFactorcapsules.html .
Graag wil ik Thomas bedanken voor zijn ontroerende en openhartige verhaal. Geweldig dat hij de angst steeds meer achter zich heeft kunnen laten, en dat de wereld nu voor hem open ligt. Onderweg zijn, jezelf zijn en steeds meer kunnen genieten. Wie wil reageren, laat gerust een bericht achter op info@kankervoorbij.com.Tenslotte:


"Door de geest uitputtend te onderzoeken
Kan men zijn aard doorgronden.
Iemand die zijn aard doorgrondt, doorgrondt de hemel.
- Mencius, confuciaanse wijze

Voor lezers van de nieuwsbrief is mijn Leverboek (‘Haal het gif uit jezelf en de wereld’) nog steeds gratis verkrijgbaar. Simpelweg door het woord ‘leverboek’ te verzenden via de contactpagina krijg je het in pdf-file toegestuurd naar je emailadres.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door.

Hartelijke groet,

Foekjemaart 2008
Nieuwsbrief Kankervoorbij 2/2008