Inhoud:


- Leefstijl en kanker
- Dendritische cellen
- Vriendschap
- Transfer Factor
- Gezondheid uit het Zelf


Lieve mensen,

Vanaf 26 september ligt het blad Pink Ribbon weer in de winkels. Oktober is, zoals wellicht bekend, borstkankermaand. Het thema: ‘Passie en Power;jij maakt het verschil’ komt in de verschillende vrouwenportretten goed uit de verf.

Ook aandacht voor het feit dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat door meer beweging de kans op borstkanker verkleind wordt. Op persoonlijke titel wil ik daar aan toevoegen, dat dit ongetwijfeld geldt voor kanker in het algemeen.

Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.htmlLeefstijl en kanker

Veel mensen denken dat het milieu en erfelijkheid een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van kanker. In werkelijkheid is die invloed kleiner dan we denken. Veel belangrijker is onze leefwijze, en ook het Koningin Wilhelminafonds wil dat nu duidelijker uitdragen.

Naar schatting de helft van alle kankergevallen wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Het KWF is dan ook een vier jaar durende campagne begonnen, waarin wordt aangegeven hoe men bij zichzelf de kans op het verkrijgen van kanker kan verkleinen. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor de bekende items als niet roken, gezonde voeding, voldoende bewegen etc.

Geen aandacht is er voor de allergrootste kankerveroorzaker: stress. Het leiden van een rustig, evenwichtig leven en het hebben van positieve relaties is een belangrijk fundament voor een gezond lichaam.

Daarbij dienen we ons te realiseren dat we de vernietigende kracht van negatieve en/of haatdragende gedachten niet moeten onderschatten. Wie is er al de meester van zijn gedachten?

Daarom is het essentieel aandacht te geven aan welke emotionele verstoringen of blokkades er zijn m.b.t. onze jeugd, werk of (eerdere) relaties. Door deze op te lossen in jezelf kan er weer evenwicht in denken en voelen ontstaan. Leren luisteren naar onze innerlijke stem, en de signalen van het lichaam niet in de wind slaan.

De nieuwe website van het Kankerfonds ( www.kwf.nl ) is www.6xsterkertegenkanker.nl


Dendritische cellen

In 1999 stond Robert Gorter aan de wieg van een doorbraak in kankerbehandeling. Hij ontwikkelde een methode om zogenoemde dendritische cellen, die in het immuunsysteem een sleutelrol vervullen, te kweken. Het succes van deze methode is zo groot, dat hij er internationaal de aandacht mee trok.

Dr. Gorter zit in een Keulse werkgroep, het Internationale Institutüt Onkologische und Immunologische Forschung, die in samenwerking met de universiteiten van Gottingen en Wenen een methode heeft ontwikkeld om dendritische cellen te 'maken'. Dendritische celtherapie is een vorm van autovaccinatie waarbij afweercellen in het laboratorium worden gekweekt en die daarna opnieuw worden ingebracht bij de kankerpatiënt in de hoop dat deze gekweekte dendritische cellen het falende immuunsysteem van de kankerpatiënt weer zodanig kunnen stimuleren dat ze opnieuw groeiende kankercellen herkennen en opruimen.

Voor professor Gorter is duidelijk dat alles wat gedaan kan worden, ook gedaan móet worden. Citaat:"Ik heb niets tegen de academische geneeskunde. Alleen hebben artsen daar soms een tunnelvisie. Ik kan de patiënt helpen buiten die tunnel te kijken. De meeste patiënten worden geopereerd en nabehandeld en wachten daarna af tot er weer iets gebeurt. Ik zeg altijd: 'wacht daar niet op, maar probeer zelf aan je ziekte te werken door je immuunsysteem te versterken'."

Bij kankerpatiënten zijn niet genoeg dendritische cellen of ze functioneren niet goed. De overdracht aan de natural killercellen verloopt dan bijvoorbeeld niet goed meer, waardoor tumorcellen niet meer goed worden herkend of gedood.

Professor adviseert mensen die voor deze therapie kiezen dan ook als ze geopereerd worden om de chirurg altijd te vragen een stukje weefsel achter te houden en dat mee te nemen bij een behandeling in Keulen.

De behandeling met dendritische cellen wordt ook op andere plaatsen in de wereld academisch onderzocht. Van die instituten hoort Gorter dat bij hen ongeveer tien procent van de kankerpatiënten op de therapie reageert.

Voor nadere informatie: www.cologne-model.com.


Vriendschap

Een vriend is iemand die de vrijheid geeft om het met je eens te zijn of niet. Een vriend zal je de waarheid zeggen. Hij kan de situatie al of niet juist zien, maar hij is niet bang je te zeggen wat hij ervan vindt. Wel herinnert hij je er vervolgens aan dat het je vrijstaat je eigen keuzes te maken. Dat is Liefde in actie.

Een vriend houdt net zoveel van je wanneer hij ja zegt als wanneer hij nee zegt. Hij onthoudt je zijn advies niet en dringt evenmin zijn mening op. Een vriend wil behulpzaam zijn. Hij behandelt je met respect en waardigheid en zegt je de waarheid. Je kunt geen vriend zijn als je niet bereid bent de waarheid te zeggen.

Omring je in je leven met zulke vrienden. Ze zijn een bron van vreugde, gezondheid, groei en inspiratie.
Transfer Factor

Sinds kort is het product Transfer Factor te bestellen via mijn website.

Zelf geplaagd door verschillende klachten sinds mijn bestraling 10 jaar geleden, was dit het middel dat mijn vitaliteit herstelde.

Niet alleen ondersteunt dit middel het immuunsysteem, maar worden ook beschadigingen die wij in de loop van ons leven oplopen aan het immuunsysteem, hersteld.

Als het immuunsysteem weer optimaal functioneert, zullen aanvullende voedingssupplementen en/of medicijnen ook een betere werking hebben.

Een dosering van 3 capsules per dag is aan te bevelen tijdens en na behandeling met bestraling of chemotherapie. Lees er meer over op www.kankervoorbij.com/TransferFactorcapsules.html


Boek 'Gezondheid uit het Zelf'

Deze maand op de boekenpagina het boek Gezondheid uit het Zelf, over Transcendente Meditatie.

De Transcendente Meditatie brengt de energie van het individu rechtstreeks in overeenstemming met die van het kosmisch leven. Daarmee is ze een weg naar volkomen gezondheid. Deze vorm van meditatie wordt meer dan 40 jaar onderwezen en kent miljoenen beoefenaars uit alle landen, beroepen, leeftijden en godsdiensten.

In dit boek bijzondere aandacht voor de gezondheidseffecten van TM, die op basis van ervaringen van artsen en wetenschappelijk onderzoek zeer goed gedocumenteerd zijn. Dit boek is te bestellen via de pagina Boeken van Kankervoorbij.com.Tenslotte:

Regelmatig krijg ik reacties van mensen die mij schrijven over hun ervaringen met kanker. Ik word altijd weer geraakt door de kracht die mensen hebben om in de meest moeilijke omstandigheden de strijd met deze ziekte aan te gaan en te kiezen voor het leven. Deze kracht geeft ons toegang tot de innerlijke bron van genezing.

Voor lezers van de nieuwsbrief is mijn Leverboek (‘Haal het gif uit jezelf en de wereld’) nog steeds gratis verkrijgbaar. Simpelweg door het woord ‘leverboek’ te verzenden via de contactpagina krijg je het in pdf-file toegestuurd naar je emailadres.

Warme groet en tot de volgende keer,

Foekjeseptember 2007
Nieuwsbrief Kankervoorbij 6/2007