Inhoud:

Gratis boek!!!

Lieve lezers,

Dit is de vierde nieuwsbrief Kankervoorbij.

Omdat in Noord-Nederland, waar ik woon, de zomervakantie nog in volle gang is, deze keer een speciale uitgave van mijn nieuwsbrief.

Het is de bedoeling met deze nieuwsbrief abonnees regelmatig te informeren over ontwikkelingen op het gebied van kanker, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.html

Gratis boek!

Inmiddels is mijn boek "Kanker voorbij - met gedachtenkracht en innerlijke leiding door het ziekteproces" op pdf file beschikbaar.

In dit boek heb ik geschreven over de betekenis van kanker in mijn leven. De ziekte overkwam mij in de bloei van mijn leven en bracht mijn actieve leven tot stilstand. Het boek bevat het verhaal rond de ontdekking en behandeling van borstkanker terwijl daarnaast een verzameling van de columns is opgenomen die ik schreef voor het maandblad ParaVisie. Niet alleen komen verschillende aspecten van de ziekte en het genezingsproces aan de orde, maar centraal staat vooral het luisteren naar de innerlijke stem.

Gedurende de langdurige ziekteperiode herkende ik dat ik in mijn leven vast was komen te zitten in oude patronen die niet langer dienst konden doen. Ik voelde me niet langer op mijn plek in mijn werk, waardoor mijn persoonlijke ontwikkeling stagneerde en nieuwe openingen werden tegengehouden. Op ontroerende wijze wordt beschreven hoe het masker brak van het meisje, dat dacht dat ze als een stoer soldaatje op aarde haar weg moest gaan.

Kanker bracht mij terug op mijn eigen weg, op het pad naar de bron. Want intuïtief begreep ik dat de beste kans om te genezen was te vinden in het terugvinden van mijzelf. Stapje voor stapje leerde ik te vertrouwen op mijn eigen gevoelens en innerlijke stem. Ik ontdekte hoe zuiver die stem is als we onszelf hebben leren kennen. Een stem die iedereen heeft. Want op elke vraag die we hebben is het antwoord in onszelf te vinden. Van dat proces getuigt dit boek.

Als we na de ziekte door zouden gaan met ons leven zonder iets te veranderen, gaan we voorbij aan de verantwoordelijkheid die we hebben voor ons leven, ons proces en onze ziekte. Als we aan onze ziekte geen betekenis geven, geven we geen betekenis aan ons leven, en gaan daarmee voorbij aan de essentie van het leven. Zo bood de levensbedreigende ziekte kanker mij de mogelijkheid voor een grote geestelijke ontwikkeling en het bereiken van een levenskwaliteit die voor het uitbreken van de ziekte niet bestond.

Ik hoop dat het boek mensen zal inspireren tot het maken van eigen keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid. Daarom is dit boek niet uitsluitend bedoeld voor (ex-) kankerpatiënten, maar voor ieder mens die dichter bij zichzelf wil komen.

Graag wil ik dit boek gratis beschikbaar stellen aan de abonnee's op mijn nieuwsbrief. Ben je geinteresseerd om dit boek (124 pag.) in pdf file in je mail box te ontvangen, stuur me dan even een berichtje via de contacpagina van www.kankervoorbij.com
Dit was het voor deze keer.

Volgende keer weer een reguliere nieuwsbrief.

Ik wens iedereen gezondheid, geluk en vrede.

Een hartelijke groet,

Foekje Meijer-Linstra

augustus 2005
nieuwsbrief 4/2005