Inhoud:


- Een verhaal over zelfgenezing
- Meditatie tegen kanker
- Laetrile
- Revitalizer


Lieve mensen,

Het is de bedoeling met deze nieuwsbrief abonnees regelmatig te informeren over ontwikkelingen op het gebied van kanker, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Als voor iemand in je omgeving deze nieuwsbrief van belang zou kunnen zijn, zend hem dan alsjeblieft door. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan op www.kankervoorbij.com/Nieuwsbrief.html

Herstellen van borstkanker door zelfgenezing.

In deze nieuwsbrief het verhaal van een vrouw, die zichzelf van borstkanker genas. Het gaat om een levendige, elegante vrouw met een drukke baan. Toen ze 42 jaar oud was ging ze naar de vrouwenarts voor haar jaarlijkse controle. Bij die gelegenheid werd er een knobbeltje in haar borst gevonden. De arts raadde haar dringend aan een mammogram te laten maken.

Ze had het als ontwerpster van kleding op dat moment erg druk en had afspraken met grote warenhuizen. Toch liet ze uiteindelijk een mammogram maken, en het bleek inderdaad om kanker te gaan.Het zag er ernstig uit. De volgende dag belde haar dokter die een afspraak wilde maken voor een operatie.

Maar de vrouw, haar naam is Diedre Morgan, ging eerst op zakenreis, en daarna hoorde ze dat haar moeder kanker had aan de galblaas. Diedre bleef een maand bij haar moeder om haar te helpen. Haar dokter belde elke dag dat ze nu toch echt een afspraak voor een operatie moest maken, maar haar antwoord was: “Ik doe aan zelfgenezing”.

Ze ging opnieuw naar haar moeder om voor haar te zorgen, en stelde tegelijkertijd haar eigen zelfgenezingsprogramma op. Elke ochtend als ze wakker werd bleef ze nog twintig tot dertig minuten in bed en deed aan visualisatie. Ze concentreerde zich op het zogenaamde derde oog, het oog in het midden van het voorhoofd. Ze ‘zag’ dan een wit licht vanuit dit oog komen, en trok dat als het ware door haar lichaam heen en liet het rondgaan door haar borst, totdat ze een vredige, zuivere staat bereikte. Ze hanteerde een strikt vegetarisch dieet, bande alle cafeïne uit, en nam meer vitamine A en E. Het nemen van voedingssupplementen hielp haar zich sterker te voelen, maar ze ervoer toch dat het genezingsproces niet van buitenaf kwam. Ze zag zelf de genezing als een uitsluitend inwendig proces. Ze omschreef het als het zoeken naar haar eigen golflengte en die vervolgens aanvaarden als de bron van haar genezing. De borstkanker motiveerde haar enorm. Ze moest er vanaf zien te komen.

Diedre gelooft dat mensen hun heil zoeken in dieet en oefeningen omdat we nu eenmaal op het lichaam geconcentreerde schepsels zijn, maar ze is ervan overtuigd dat we, als we er maar sterk genoeg in zouden geloven, onze spirituele kracht zouden kunnen gebruiken om onszelf van elke ziekte te genezen. We hebben geloof en vertrouwen in onze eigen mogelijkheid tot zelfgenezing nodig. We leggen die kracht in een dieet, maar in wezen heeft dat er niets mee te maken. Mensen willen die genezing nu eenmaal bereiken met behulp van dat flesje of potje. Maar eigenlijk moeten we ons eigen ik trouw blijven en het geloof hebben dat we onszelf kunnen genezen. De kracht om ons lichaam te genezen is in onszelf te vinden.

Op het moment dat het knobbeltje in haar borst werd gevonden, waren er veel spanningen in haar leven. Ook in de drie of vier jaar daarvoor had ze genoeg spanningen meegemaakt om overspannen te raken. De ontwerpwereld waarin ze werkte was keihard. Door frustratie, boosheid en wrevel was ze totaal uit haar evenwicht geweest. Ze denkt dat haar gezwel voortkwam uit die negatieve emoties en frustraties. Om zichzelf van kanker te kunnen genezen moest ze eerst haar emoties weer onder controle krijgen. Het doel wat haar voor ogen stond, was kalm te worden en haarzelf te bevrijden van allerlei verwarde gevoelens.

Ze vermoedde dat ze door haar moeder te helpen ook haar eigen genezing had bevorderd. Ze voelde daardoor een genezende energie, die veel krachtiger was dan wat ze had gevoeld toen ze in haar eentje haar spirituele rituelen deed. Uit het ‘anderen helpen genezen’ vloeit blijkbaar iets extra’s voort, dat genezende energie voor onszelf genereert. Ze had nooit zelfonderzoek gedaan. Gedurende de maand dat ze haar moeder hielp, concentreerde ze zich op zelfgenezing, zonder er over te piekeren of de knobbel er nog was of niet. “Er zat een belemmering” zei ze, “en daar moest ik vanaf zien te komen, dat was alles”.

Een maand later kwam ze terug, en liet weer een mammografie maken. De chirurg hing de röntgenfoto’s op en begon zijn onderzoek. Hij bevoelde haar borst en bekeek de foto’s, keek verbaasd, en keek weer naar de foto’s. “Foto’s liegen niet” zei hij, “u mankeert niets. Ik weet niet hoe u dit gedaan heeft gekregen, maar wat het ook is, ik raad u aan ermee door te gaan”.

Dit is nu tien jaar geleden. Diedre heeft nooit meer ergens last van gehad. Ze doet nu genezend werk voor anderen.Meditatie tegen kanker

‘Ontspan je. Ontspan je lichaam. Concentreer je op je ademhaling, waarbij je IN zegt als je inademt en UIT als je uitademt. Het geeft een enorme kracht en het is heel heilzaam als je je kunt ontspannen in het aangezicht van het gevaar. Ontspan je nog wat meer, een diepe ontspanning. Denk heel rustig aan kanker, heel kalm, en concentreer je op het feit dat een kankercel een zwakke, verwarde, vervormde cel is. En omdat er energie voor nodig is om je geloof in die richting te dwingen, maak je een vuist en denk je aan kanker als een zwakke ziekte die samengesteld is uit even zwakke, vervormde cellen. Daarna ontspan je je vuist weer.

Denk nu aan de witte bloedlichaampjes in je lichaam. Die vertegenwoordigen jezelf – en denk aan hoe die bloedlichaampjes aan het werk gaan en het karwei opknappen. Zoals een golf doet wat hij moet doen, namelijk datgene wat hij al miljoenen jaren lang doet, zo doen je witte bloedlichaampjes wat ze behoren te doen, een activiteit die als het ware voorgeprogrammeerd is om te doen. Je moet hen energie geven, dus haal je hen voor de geest terwijl ze in je lichaam rondgaan en het verzorgen. Wees je dat bewust. Als ze kankercellen opmerken, dan vernietigen ze die. Dat is gemakkelijk voor hen, want daar zijn ze voor gemaakt, en op dit moment maak je een vuist en geef je hen er de energie voor. Dat hebben ze nodig, en die geef je dus zodat ze kunnen doen wat ze moeten doen. Je moet hen alleen goede energie geven. Denk aan die witte bloedlichaampjes, zoals ze daar heel energiek en heel bekwaam hun werk aan het doen zijn en laat dan je vuist weer los.

Denk nu aan je leven en hoe het de kant op gaat die jij wilt. Haal je gewoon dat beeld voor de geest en zie het heelal dat je daarbij helpt, dat je helpt te leven. Je hoeft niet uit te zoeken hoe. Jij doet wat je logisch voorkomt en je stelt je daarbij open voor hulp. De golf gaat niet zitten nadenken over hoe het verder moet. Jij hoeft de richting waarin je leven gaat niet uit te zoeken. Je doet datgene dat je kunt bevatten en je stelt je open voor hulp. Het heelal wil dat je gezond en gelukkig bent. Je stelt je open voor hulp, en dan zal die ook komen.Dat is iets wat je moet leren. En dat gebeurt alleen maar door je open te stellen voor steun, er om te vragen en er op te wachten terwijl je zelf gewoon doet wat je kunt.’

Laetrile (Vitamine B 17)

De basis van een persoonlijke gezondheidsprogramma is een algehele ontslakking, ontstressing en opbouwen van het lichaam. Wat eten betreft wordt het lichaam volgeladen met vitaminen, versgeperste groente- en vruchtensappen, ongepelde granen, groenten en fruit. Een goede graansoort om te eten is gerst. Het werkt als een stofzuiger: het lichaam wordt erdoor bevrijd van een teveel aan cholesterol, stresshormonen en kankerverwekkende stoffen. Gerst is een van de voedingsmiddelen die laetrile bevatten, een voedingsstof waarvan wordt beweerd dat hij kanker tegen gaat en gezwellen doet verdwijnen.

Laetrile is echter geen mysterieus alternatief medicijn, maar gewoon vitamine B 17, wat in twaalfhonderd verschillende soorten voedsel aanwezig is. Het bevat natuurlijke cyanide, een stof die door normale cellen wordt gebruikt om kankercellen te doden. Parelgerst is een troostrijk voedingsmiddel, met veel vezels en weinig vetten. Gort is lekker in de soep en ook als pudding. Ook dit zit vol met laetrile. Gort is waarschijnlijk de oudst bekende graansoort, en werd al 2.000 jaar geleden in China gekweekt. Het eten ervan geeft een voldaan gevoel. Andere voedingsmiddelen die laetrile bevatten zijn kikkererwten, linzen, lima bonen, mung boontjes, cashews, alfalfa, gort, bruine rijst, gierst, abrikozenpitten, perzikpitten, en amandelen. Uit pitten werden in het oude China middeltjes tegen gezwellen gemaakt.

Abrikozenpitten zijn ‘de chemotherapie van de natuur’ . Een gewone dagelijkse portie voor volwassenen bedraagt 5 à 15 pitten verdeeld over de dag (als preventie). Laat u informeren als u abrikozenpitten wilt gebruiken als kankerbestrijding. De pitten (kernen) moeten gekauwd worden en zo lang mogelijk in de mond gehouden worden, waardoor ze goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. Ook chemotherapie of bestraling kan samen gaan met het eten van abrikozenpitten. Ze verlagen de bloeddruk, versterken de slagaders en het hart.

Wel moet men alert zijn op de signalen van het lichaam. Drie signalen van vergiftiging door het eten van te veel pitten zijn duizeligheid, vaag zien en misselijkheid. Uiteraard dient er dan onmiddellijk geminderd te worden. Als de signalen aanhouden, dient er een arts geraadpleegd te worden.

Het innemen van laetrile is geen garantie voor het genezen van kanker. Uiteraard is het hele voedingspatroon van invloed. En het voedingspatroon is slechts één van de aspecten van een persoonlijk gezondheidsprogramma .

Revitlizer

Ken je dat gevoel dat je energie op een laag pitje stat en je vitaliteit te wensen over laat? De oorzaken zijn divers maar vaak vragen we net iets te veel van ons lichaam en geest of zijn er omstandigheden waardoor onze energiebalans is verstoord.

Of het nu gaat om te veel werk, herstelperiode, de sociale verplichtingen of uitgaan met vrienden of collega's, deze activiteiten hebben vaak de neiging een extra beroep te doen op onze energie en vitaliteit.

Vitaliteit en energie gaan hand in hand als het gaat om een gezonde lichaam en geest. De Vitamist Revitalizer spray is ontworpen om je van een extra dosis vitaliteit te voorzien op de momenten dat je dit het meeste nodig hebt. De naam zegt het al! Deze mix van vitaminen en nutrienten, waaronder thiamine, niacine, vitamine B 6, B 12, A en E worden in een flits en met optimale krachtige werking aan het lichaam afgegeven. In de drukke decembermaand kun je deze spray voor E 20,- bij mij bestellen. Ga daarvoor naar de contactpagina van www.kankervoorbij.com

Dit was het voor deze keer. Ik wens alle lezers een goede decembermaand toe. En voor 2006: herinner je steeds meer wie je bent en handel daarnaar. Het zal je kracht en levensvreugde geven.

Foekje

december 2005
Nieuwsbrief Kankervoorbij 7/2005