Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
April 08, 2014Dag lieve lezers,


Als we aandachtig kijken naar wat we van de aarde gemaakt hebben in onze zoektocht naar winst en profijt, kunnen we ontdekken dat er geen scheiding is tussen de wereld om ons heen en onze innerlijke wereld.
Als we het milieu om ons heen misbruiken, misbruiken we ook ons innerlijk milieu. Met het verdwijnen van de ongerepte natuur verdwijnt er ook iets van deze natuur in ons. Nergens wordt dit zo zichtbaar als in het vernietigen van het regenwoud, waar jaarlijks duizenden soorten uitsterven omdat wij meer vlees willen produceren, waarvan overmatig gebruik aantoonbaar te maken heeft met hartziekten en sommige vormen van kanker.
Met het vernietigen van de buitenwereld die alle leven onderhoudt en voedt, vernietigen we in een tragische symmetrie de innerlijke wereld van ons lichaam.
Als we in staat zijn ons superioriteitsgevoel op te geven, kunnen we ons weer open stellen voor de ervaring van een leven in gemeenschap met de Natuur, als onderdeel van de Natuur en niet ervan afgescheiden.
Misschien dat we dan weer opnieuw kunnen leven, en niet enkel overleven om te lijden aan de gevolgen van ons waandenkbeeld dat we heersers zijn over de Natuur.Onderwerpen in deze nieuwsbrief:


-U kunt meer dan u denkt
- De huilende zee
-Keuzevrijheid en Ard Pisa
-Voorzichtig met kunstmatige vitaminen
-Chemo - of kan ik zelf kiezenU kunt meer dan u denkt


De lezingenmiddag over kanker in februari jl. , georganiseerd door Succesboeken, werd bezocht door meer dan 300 mensen.
Zonder de andere sprekers tekort te willen doen wil ik toch vermelden dat de heer Hans Moolenburgh de nodige indruk maakte in de zaal. Met zijn 88 jaar gaf hij nog een sprankelend en humoristisch betoog, wat echter ook getuigde van een groot inzicht, visie en ervaring. Hans C. Moolenburgh sr. is een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling.
In zijn boek 'U kunt meer dan u denkt' vindt u alle (praktische) kennis die hij in meer dan 50 jaar ervaring heeft opgedaan.

Dit boek is bestemd voor mensen die willen begrijpen wat kanker nu eigenlijk is en waarom de ziekte juist in deze tijd zo sterk opkomt.
En het is ook bedoeld om diegenen die geliefden tegen kanker zien vechten of die de ziekte zelf onder de leden hebben, een hart onder de riem te steken: u kunt zelf echt meer doen dan u denkt!


Dokter Moolenburgh stelt klip en klaar vast dat de reguliere en complementaire geneeskunde elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen. In de USA bestaat al lange tijd het specialisme Nutritional Oncology. In dit specialisme wordt de behandeling van patiënten met kanker ondersteund met voedingsstoffen, met als belangrijkste doel de genezing te bevorderen, recidieven te voorkomen en de levensduur te verlengen.
De huilende zee


Het bestaan van de mens hangt voor een groot deel af van de gezondheid van onze zeeën: ruim 70% van de wereld bestaat uit zee. (Zoals ons lichaam voor 70 % bestaat uit water)


wist je dat: de oceanen worden leeggevist en vissen geen gelegenheid krijgen zich te vermenigvuldigen om de mens te voeden?


wist je dat: er wereldwijd 22 miljard subsidie naar de visserij gaat om dan met steeds beter materiaal de laatste vissen te vangen?


wist je dat: de oceaan onze belangrijkste zuurstofleverancier is?


wist je dat: een derde (45 miljard kilo vis) van alle visvangst gebruikt wordt als … visvoer voor kweekvis, voor varkens(!) en voor kippen(!)? (er is 2 tot 6 kilo ‘wilde’ vis nodig om 1 kg kweekvis te verkrijgen, dus kweekvis is niet de oplossing; het verergert de situatie).


wist je dat: met het toenemend aantal mensen op aarde de oceaan de belangrijkste voedselbron gaat worden? Zeewier is de groente van de toekomst. Bevat alle belangrijke mineralen, vetten en perfecte eiwitten.


wist je dat: er 100 tot 600 kilo vis ‘uitgewrongen’ moet worden om 1 liter visolie te verkrijgen?


wist je dat: de omega 3-vetzuren (visolie) in vis helemaal niet door de vis zelf gemaakt worden, maar dat de vis die binnenkrijgt met zijn voeding zoals bijvoorbeeld algen? Je zou de vis kunnen overslaan door direct plantaardige vetzuren (algen) tot je te nemen.


Het boek De huilende zee staat vol met dit soort feiten en wetenswaardigheden om je eigen gezondheid te bevorderen.


"Pas als de laatste vis is gevangen
zal de mens beseffen
dat je geld niet kunt eten"

Indiaans opperhoofd
Keuzevrijheid en Ard Pisa


Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit, aldus Ard Pisa, schrijver van 'Wat Angelina niet wist over kanker' .
Maar intussen zit de gezondheidszorg wél in de wurggreep van de overheid. Wij zijn niet vrij om de behandelwijze te kiezen die het beste bij ons past. Wie ontdekt dat hij kanker heeft, komt in aanraking met een behandelprotocol dat zeer beperkt is. Het bevat een operatie, chemotherapie, bestraling, een hormoonbehandeling of een mix daarvan. En dat terwijl in België en Duitsland een keur aan kankerbehandelingen wordt aangeboden.”


Al vrij snel nadat het initiatief van Keuzevrijheid gelanceerd was reageerde Ard Pisa via Facebook om zijn steun uit te spreken voor dit initiatief: www.keuzevrijheid.nl/ard-pisa-gezicht-van-keuzevrijheid


Samen met Ard Pisa bij de lezing in Eemnes

Voorzichtig met kunstmatige vitaminen


Jarenlang zijn we door fabrikanten 'verwend' omdat men extra vitaminen door het eten doet. Het is bijna niet meer mogelijk om voeding of drank zonder toegevoegde synthetische vitamine-achtige stoffen. Vooral vitamine A, C en E zit vaak door vruchtensappen. Kunstmatige vitamine C, ook ascorbinezuur geheten, wordt soms door een product gedaan als houdbaarheidsmiddel. Er staat dan geen vitamine C op het etiket. Alle producten met kunstmatige vitamine E307(vitamine E) E300 (vitamine C) of de namen ascorbinezuur (vit C) en Alfa-tocoferol (vit E) zouden op de plank moeten blijven liggen.


Vitaminepillen met een verhoogd risico op kanker betreffen zonder uitzondering kunstmatige vitaminen die zoals uit het diverse onderzoeken blijkt het risico op kanker verhogen. De denkfout die veel wetenschappers maken is dat vitaminen kunstmatig geproduceerd kunnen worden. Men kan kunstmatig een stofje fabriceren dat dezelfde chemische component heeft als een deel van de natuurlijke vitamine C. Tot op een bepaalde hoogte gedraagt het zich als vitamine C. Vervolgens wordt gelijk geconcludeerd dat het vitamine C is. Maar daar is helemaal geen sprake van.


Vitamine C uit fruit werkt samen met allerlei mineralen, aminozuren en fytonutriënten. Kunstmatige vitamine C doet dat niet. Er komt door de vitaminepil een overdaad van een stofje binnen dat vervolgens niet genoeg chemische metgezellen kan vinden om voor het lichaam belangrijke taken uit te voeren. Maar het lichaam reageert wel alsof er vitamine C in het lichaam zit. Daarom wordt de opname van natuurlijke vitamine C stop gezet.
Chemo, of kan ik zelf kiezen?

Verschillende jaren, tot aan zijn overlijden, had ik contact met Henk Trentelman. Een eigenwijze kankerpatiȅnt, die doordat hij zijn eigen weg ging en chemo weigerde, 12 jaar langer leefde met prostaatkanker dan zijn specialist hem had voorspeld.
Henk schreef het boek 'Chemo, of kan ik zelf kiezen' , het is een boek dat iedereen eigenlijk zou moeten lezen.
Als we een grote aankoop doen, een huis, boot, auto, verdiepen we ons in allerhande zaken om een afgewogen beslissing te kunnen nemen. In veel gevallen laten we de diagnose van een ernstige ziekte over ons heen komen, zonder dat we er van tevoren over hebben nagedacht welke richting we in een dergelijke situatie willen bewandelen.
Eén op de drie mensen krijgt kanker.
Vrijwel iedereen wordt daar dus direct of indirect mee geconfronteerd.
In het boek 'Chemo, of kan ik zelf kiezen' vertelt Henk Trentelman u wat u niet behoort te weten en hoe het komt dat u geen andere keus dan chemo of bestraling wordt voorgelegd en de terminale patiënt geen therapievrijheid heeft.


Voor zolang de voorraad nog strekt biedt Succesboeken dit boek nu aan voor € 15,00 i.p.v. € 29,95.
Haast u dus met bestellen.
'Als je besluit om te durven,
krijgt jouw wereld een nieuw gezicht.'Het leven is als een zeilboot.
Hoe meer we weten van de getijden en het weer, des te beter kunnen we zeilen. Hoe meer informatie we hebben over wat ons leven beȉnvloedt, des te beter zijn we in staat er op de meest verantwoordelijke en zinvolle manier op te reageren.


Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
April 2014

Back to Back Issues Page