Dag lieve mensen,


We komen steeds meer tot de ontdekking dat onze uiterlijke wereld een weerspiegeling is van onze innerlijke wereld. Al onze gedachten, intenties, houdingen, emoties, gevoelens die we hebben en de keuzes die we bewust of onbewust maken, zijn van invloed op ons bestaan en op ons lichaam.
Niet alleen het veranderen van ons eet- en leefpatroon, maar ook het veranderen van gedachten heeft dus impact op de gezondheid.
Alles begint met het je bewust worden van de gedachten en overtuigingen waarmee je jezelf van minuut tot minuut voedt. Het lichaam is niets anders dan een manifestatie van hoe we over onszelf denken.
Vorm volgt geest, zo werkt het creatieprincipe.
De kracht van ons bewustzijn is enorm, maar dat zijn we ons vaak niet bewust.Inhoud:


- De 5 kindconclusies
- Salvestrol
- Germaanse Geneeskunde
- Levenskracht en Bovis-waarde
- ADH in supplementenDe 5 kindconclusies


Allemaal trekken we in de eerste jaren van ons leven bepaalde conclusie naar aanleiding van de ervaringen die we hebben. Hieruit creeëren we een denkstructuur voor de rest van ons leven.
Er zijn 5 zogenaamde kindconclusie te herkennen.


Als je het boek ‘De 5 kindconclusies’ leest kun je het gevoel krijgen dat de schrijfster dwars door je heen kijkt.
Dit boek vertelt precies hoe je denkt. Maar ook hoe je anders kunt leren denken.
Dit boek is geschikt voor iedereen die de basis van zijn eigen denken wil leren kennen, en/of de behoefte voelt hier in te veranderen.
Aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd hoe de kindconclusies werken bij iedereen.
Door op onderstaande afbeelding te klikken krijgt u meer informatie of kunt u het boek bestellen.
Salvestrol


Salvestrolen behoren tot de fytoalexinen, verbindingen die een plant maakt om zich te beschermen tegen stressoren als bacteriën, schimmels, virussen en insecten.
Salvestrolen hebben bij de mens een kankerremmende werking; tumorcellen sterven af terwijl gezonde cellen ongemoeid blijven.
Salvestrolen zijn bitter en komen in relevante hoeveelheden alleen voor in biologisch geteelde groenten, fruit en kruiden.
Mensen die biologische producten gebruiken zijn waarschijnlijk beter beschermd tegen allerlei vormen van kanker dan mensen die kiezen voor gangbare producten.
Op de website www.salvestrolen.nl kunt u verschillende artikelen lezen over research naar salvestrolen. Ook bevindt zich op deze website een lijst van specialisten die werken met Salvestrol.


Germaanse Geneeskunde


Een paar jaar geleden is er in deze Nieuwsbrief aandacht besteed aan de Germaanse Geneeskunde, ontwikkeld door Dr. Ryke Hamer. Tevens was er een link naar een video over ervaringensverhalen met deze vorm van genezen.
Dr. Ryke Hamer heeft het ontstaan en verloop van alle ziektes in kaart gebracht in 5 biologische natuurwetten. Deze 5 biologische natuurwetten gelden voor al het leven en zijn zo oud als het leven zelf.
Al onze aandoeningen van fysieke en psychische aard verlopen volgens deze natuurwetten.


Er is nu een beknopte inleiding in de Germaanse Geneeskunde in boekvorm verschenen.
Eenvoudig en begrijpelijk worden in de beknopte inleiding de vijf Biologische Natuurwetten van de Germaanse Geneeskunde uitgelegd.
Terwijl er hoofdzakelijk over 'kanker' wordt gesproken beschrijft de Germaanse Geneeskunde de oorzaak en het verloop van alle zogenaamde ziektes als 'Zinvolle Biologische Speciaalprogramma's van de Natuur'.
Het boekje kost slechts € 5,00 en is te bestellen via www.gnm-nl.be


Levenskracht en Bovis-waarde


Alles wat leeft heeft levenskracht. Een krop sla, vers van het veld, of een verlebberde krop sla hebben een totaal andere levenskracht.
Hoe kunnen we die levenskracht meten?
De Fransman André Bovis heeft een frequentieschaal ontwikkeld om de vitaliteit van dingen te meten. De Boviswaarde is een subjectieve meting die, wanneer ze vakkundig en in dezelfde omstandigheden wordt uitgevoerd, een herhaalbaar resultaat weergeeft.
Gemiddeld hebben gezonde mensen een waarde van 6500 tot 8000 op de Bovis schaal. Daarom moeten mensen, om gezond te blijven, voedsel consumeren van meer dan 6500 Bovis. Veel voedingsmiddelen halen deze waarde niet.
Bij een lagere Bovis wordt de mens vatbaar voor ziekten en dooft zijn energiepeil.
Het is bekend dat b.v. rijpheid, kweekmethode, verpakking, versheid en de bereidingswijze invloed hebben op de Bovis-waarde van een bepaald levensmiddel.
Net geoogste groenten hebben waarden tussen de 8000 en 10.000 Bovis. Tegen de tijd dat ze in de winkel liggen is daar al een derde vanaf. Lang gekookte groenten komen zelden boven de 200 Bovis.
Goed om te weten bij het inkopen en consumeren van onze voeding.ADH in supplementen


Het merendeel van de producten die in Nederland verkocht worden, zijn samengesteld op basis van de door de overheid vastgestelde ADH’s, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
De ADH is een richtlijn voor de inname van een aantal voedingsstoffen.
De overheid heeft het merendeel van deze richtlijnen in de jaren 50 vastgesteld.
Vaak wordt gedacht dat deze ADH’s gebaseerd zijn op een optimale inname. Dit is echter een misverstand.

De ADH’s zijn hoeveelheden die bedoeld zijn om tekorten te voorkomen. ADH’s geven niet het niveau voor een optimale gezondheid aan, een onderwerp dat juist steeds meer wetenschappers bezig houdt.
Hooggedoseerde preparaten, van de betere vitaminemerken, gaan uit van het niveau voor een optimale gezondheid.
Extra vitaminen betekenen: meer bescherming en meer weerstand.
Het idee dat hogere doses vitaminen en mineralen een extra bijdrage aan de gezondheid leveren, wordt tegenwoordig door velen naar voren gebracht.
Van selenium, vitamine C en caroteen bestaan sterke aanwijzigingen dat extra inname bescherming biedt tegen het ontstaan van kanker.
Heeft u vragen over vitamines, reageer dan gerust via de contactpagina


Wist u dat u ook een bad met Keltisch zeezout kunt nemen?
Doe ca. 8 eetlepels in een matig warm bad en geniet daar 15 a 20 minuten van.
Als U last heeft van psoriasis, eczeem of uitslag, zorgt het Keltische zeezout ervoor dat uw huid tot rust komt!

Dat was het weer voor deze keer.
De foto's in deze nieuwsbrief zijn gemaakt in Nijmegen.


"We zijn niet rijk door wat we bezitten.
We zijn rijk door waar we van genieten."
Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Augustus 2011