Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
August 10, 2012Hallo lieve mensen,


Het boek 'Het verzwegen verhaal over kanker' waarmee de vorige nieuwsbrief opende, is binnen 6 weken toe aan zijn tweede druk.
Het is goed dat steeds meer mensen open staan voor andere informatie dan de reguliere.
Dr. Otto Warburg wist al omstreeks 1920 wat kanker was en hoe het voorkomen kon worden. Prof Peskin heeft meters papier van Warburg doorgewerkt en vele jaren studie gepleegd om te komen tot het boek ‘Verzwegen verhaal over kanker’.
Iedereen moet weten dat 100 jaar geleden al bekend was dat kanker een zuurstoftekort op cellulair niveau is, voornamelijk veroorzaakt door verkeerde vetten (transvetten).
Prof. Peskin heeft zelfs een blend van vetten/oliën ontwikkeld om het zuurstoftransport naar de cellen weer op gang te krijgen.
Peskin heeft maar 1 doel: bewijzen dat een organisch medicijn beter tegen kanker helpt dan wat dan ook.Inhoud:


-Essentiële vetzuren
-Homeopathie en kanker
-Innerlijk weten
-Werken na kanker


Essentiële vetzuren


Je lichaam kan geen essentiële vetzuren aanmaken, terwijl deze wel ‘essentieel’ zijn voor alle lichaamscellen. De enige manier om deze vetzuren tot je te nemen is door middel van voeding. Als je bewerkt voedsel eet, zijn veel van de essentiële vetzuren die je tot je neemt al onherstelbaar beschadigd door de voedselbewerking.
Essentiële vetzuren hebben hun basis in voedsel, maar als het voedsel wordt bewerkt, zijn deze kostbare voedingsstoffen beschadigd, verwijderd of geneutraliseerd. Door chemische bewerking en verhitting onder hoge temperatuur worden essentiële vetzuren en andere onverzadigde oliën omgezet in transvetten en geharde oliën. Mogelijk heb je vernomen hoe gevaarlijk deze ongezonde vetten zijn.


Veel mensen krijgen een ‘overdosis’ aan schadelijk transvetten binnen en niet genoeg onbewerkte essentiële vetzuren. De bewerking van voedsel brengt een bijna onoverkomelijk probleem met zich mee, hoewel dit kan worden geminimaliseerd door bewerkt voedsel te vermijden en door middel van suppletie.
Je eetlust kan rechtstreeks worden beïnvloed door een tekort aan essentiële vetzuren. Dit doet zich voor in de vorm van constante honger, omdat je lichaam voortdurend blijft vragen naar deze kostbare essentiële vetzuren.


YES™ elementaire EFA’s bestaan uit koudgeperste oliën uit biologische teelt, die basis Omega-6 en basis Omega-3 bevatten. (EFA = Essential Fatty Acid / essentiële vetzuren) YES™ essentiële vetzuren zijn vele malen beter dan visoliesupplementen. Visolie is niet zo puur of zo effectief als biologische, uit zaden geperste oliën en kan zelfs schadelijk zijn.


Klik op onderstaande afbeelding om meer over deze vetzuren te lezen of om ze te bestellen.Homeopathie en kanker


In het tijdschrift 'Medisch Dossier' van mei 2012 staat een artikel van Bryan Hubbard over het gebruik van homeopathie bij kanker.
Uit overheidsgefinancierd onderzoek in de VS blijkt dat homeopathie wel eens een uitstekende verdediging tegen kanker zou kunnen zijn. Verschillende homeopathische middelen zijn even effectief als chemotherapie, zo blijkt uit klinische onderzoeken. In duizenden gevallen is kanker genezen door alleen homeopathie.


Bij een evaluatie van het werk van de Prasanta Banerji Homeopathic research foundation in Kolkata (Calcutta) in India werd het volgende vastgesteld:


Tussen 1990 en 2005 werden 21.888 patiënten met kwaadaardige tumoren alleen met homeopathie behandeld.(zonder chemotherapie of bestraling).
Bij 19 procent (4158 patiënten) bleek dat de tumoren in volledige regressie gingen en bij nog eens 21 procent (4596 patiënten) stabiliseerde de ziekte.
Dat betekent dus dat homeopathische geneesmiddelen in 40% van de gevallen alle kankerprocessen onderdrukken of in ieder geval stabiliseren.


Bij laboratorium onderzoek bleek ook dat twee van de gebruikte middelen- carcinosinum en phytolacca net zo effectief waren tegen borstkankercellen als het cytostaticum taxol.
In India werd in 1969 een wet aangenomen die het gebruik van homeopathie en Ayurveda- de traditionele geneeswijze in India- regelde.


De homeopathische traditie begon in India in 1839.Deze stroming kwam pas tot bloei nadat India in 1947 onafhankelijk was geworden van Engeland, dat niet welwillend tegenover homeopathie stond.
Bryan Hubbard besluit zijn artikel met de opmerking dat het verbijsterend is dat goede medische onderzoeken- ondersteund door de Amerikaanse overheid en toonaangevende Amerikaanse academici- in het westen niet worden erkend, laat staan besproken.
Meer weten? Mail naar djoyv@betuwe.net


Op vrijdag en zaterdag, 2 en 3 november wordt in Theaterhotel Almelo een 2-daags internationaal symposium georganiseerd over de Banerji protocols : homeopathie tegen kanker.
Alle informatie vindt u op:

www.klassiekehomeopathie.nl/seminar_2012-banerji

Innerlijk weten


Ons eigen onderscheidingsvermogen en het ontwikkelen van een vertrouwen in ons eigen innerlijk weten wordt steeds belangrijker.
De grote wijzen hebben altijd gewezen op het belang van dit innerlijke weten.
Zo gaf de Boeddha al 2500 jaar geleden de volgende raad:


Geloof niet zomaar iets wat je hebt gehoord.
Geloof niet in tradities alleen omdat ze vele generaties doorgegeven zijn.
Geloof niet iets alleen op basis van het feit dat er veel over gepraat wordt.


Geloof niet iets omdat het zo staat opgeschreven in geschriften die afkomstig zijn van oude wijzen.
Geloof niet in vermoedens.
Geloof niet iets omdat een autoriteit, een docent of iemand die ouder is het zegt.
Geloof alleen iets nadat je het voor jezelf hebt uitgetest en op die manier hebt ontdekt, dat het zowel voor jou blijkt te werken alsook dat het ten goede komt aan alles en iedereen.
Accepteer het dan en leef er dan ook naar.


Werken na kanker


Twintig jaar geleden werden de meeste genezen kankerpatiënten arbeidsongeschikt. Sinds de jaren negentig krijgen steeds minder ex-kankerpatiënten een uitkering. Niet omdat ze weer gaan werken, maar vooral door de veranderde regelgeving gericht op reïntegratie.
Toch worden veel ex-kankerpatiënten werkloos.
Terugkeer naar het werk is niet altijd makkelijk, het herstel stagneert door vermoeidheid, lichamelijke problemen en verwerkingsperikelen.Dit boek gaat over wat nodig is om na kanker het werk weer op te pakken, met concrete tips en voorbeelden.
Aan de hand van het proces van diagnose, behandeling, revalidatie, weer aan het werk zijn en de haken en ogen daarbij wordt de wet- en regelgeving uitgelegd in gewone taal.
Het boek geeft inzicht in rechten en plichten, laat zien wat kankerpatiënten zelf kunnen doen en wat zij van hun werkgever kunnen verwachten.Hoe je een sole maakt van Keltisch zeezout is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=GuNxLIqqUz4

'Werk alsof je het geld niet nodig hebt
Heb lief alsof je nooit bent gekwetst
Dans alsof niemand kijkt'


Als er iemand is, van wie je denkt dat hij of zij deze nieuwsbrief nodig heeft, stuur 'm dan aub door.


Geniet nog van de zomerse dagen. Tot de volgende keer!


Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Aug. 2012

Back to Back Issues Page