Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
August 26, 2013Lieve lezers,


Conventionele tandartsen beschouwen het gebit en de gezondheid van het gebit als iets wat losstaat van de rest van het lichaam.
Je hele lichaam is echter verbonden met je mond. Er zijn meridianen, energiekanalen en biologische banen, zoals zenuwen, vaten en aders die door je hele lichaam lopen en alles met elkaar verbinden.
Er zou meer aandacht moeten zijn voor tandheelkunde die gericht is op het behoud van tanden en kiezen en die minimaal ingrijpend is.


Het eindpunt van een meridiaan (bio-elektrische baan) is een tand of kies en wat er met die tand of kies gebeurt kan van invloed zijn op de bio-elektrische stabiliteit van de meridiaan en alle klieren en organen die met die meridiaan te maken hebben. Een geïnfecteerde tand of kies kan dus een klier of orgaan op veel grotere afstand aantasten.


Een infectie of ontsteking in de mond kan een systemische (het hele lichaam betreffende) ontsteking of infectie creëren. Deze ontsteking van het hele lichaam kan niet worden verholpen voordat er allereerst aandacht is besteed aan de toestand van de mond.
Het immuunsysteem, mineralen en hormonen vertonen eveneens een wisselwerking met het gebit en aanverwante structuren.


In deze nieuwsbrief:


-Klikgebit
-De stem van je lichaam
-Oil pulling (mondspoeling met olie)
-Boter versus margarineKlikgebit


In deze tijd zijn implantaten in de mond erg gewild. Vorig jaar zijn er zo'n 150.000 stuks geplaatst.
Onderzoek heeft echter aangetoond dat praktisch alle implantaten een zogenaamde stille ontsteking hebben, een ontsteking die niet de bekende symptomen van warmte, rood, koorts en pijn heeft, maar symptoomloos zijn werk doet. Dat wordt een implantitis genoemd. Na enige tijd gaat ook het kaakbot meedoen, dit wordt een peri-implantitis genoemd. Door het implantaat is er een open verbinding ontstaan tussen de mondholte en het kaakbot.
Hierdoor ontstaat een zwak terrein waar becteriȅn gemakkelijk aangrijpen. Of dit een storing wordt, is afhankelijk van de kwaliteit van het immuunsysteem oftewel de weerstand.


Het is juist de oudere patiȅnt die door de leeftijd vatbaarder wordt voor allerlei kwaaltjes, en een peri-implantitis kan dan de afweer verder verzwakken.
Er kan dus een causale relatie zijn tussen een tandheelkundig probleem en lijfelijke klachten.


Complementaire tandheelkunde heeft zeker een meerwaarde. Vraag een second opinion, bijv. via www.secondopiniontandarts.org

Bij het ouder worden is een uitstekende ondersteuning voor het afweersysteem het middel Transfer Factor


De stem van je lichaam


Dit is een boek over het helen van trauma's met je lichaam als gids.
De schrijver gaat dieper in op de effecten van een trauma op het menselijk lichaam, het brein en de psyche. Hij toont aan dat een trauma geen ziekte of afwijking is, maar een opgelopen verwonding als gevolg van angst, hulpeloosheid en verlies. Als de wond geen aandacht krijgt, kan iemand hier nog jarenlang last van houden. En kan het leiden tot het ontstaan van (ernstige) ziektes.


Centraal bij de verwerking van een trauma staat volgens de schrijver de kracht van compassie. Door te luisteren naar het eigen lichaam stel je dit in staat de geblokkeerde energie los te laten en deze compassie te voelen. Op dat moment kan het genezingsproces beginnen.

De stem van je lichaam is een persoonlijke boek, dat fascinerende praktijkvoorbeelden combineert met onderzoeken uit de biologie, de neurowetenschap en de lichaamsgerichte psychotherapie. De lezer verwerft praktische oefeningen om mee te werken en krijgt op deze manier meer inzicht in de betekenis van trauma.
Zo kan ook vanuit deze invalshoek gewerkt worden aan heling en genezing.Oil pulling


Oil pulling is een eeuwenoude methode om je lichaam te ontdoen van gifstoffen op een simpele en natuurlijke manier.
Deze manier van ontgiften is door de jaren heen in vergetelheid geraakt.
Het is heel simpel. Je neemt gewoon 1 eetlepel koudgeperste olie in je mond en spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 min je mond. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen. De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Gorgel niet met de olie ! want dan krijg je de neiging om het in te slikken.
Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling. (metabolisme) De activering van de stofwisseling zorgt er voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen.
Zorg ervoor dat je eerst je tanden poetst en flost voordat je begint met oil pulling. Houd je hoofd een klein stukje na achteren zodat ook de achterkant van de mond bereikt wordt.
Als je de olie uitspuugt in de wasbak zorg er dan voor dat je de wasbak naspoelt met gekookt water. Er zitten zoveel bacteriën in dat je het eigenlijk beter kunt uitspugen in de w.c. Dat is ook de reden waarom je het niet moet inslikken.


De eerste resultaten die je ziet zijn het witter worden van de tanden en loszittende tanden gaan weer vastzitten. Er verdwijnen ook ontstekingen in de mond en stopt het bloeden van het tandvlees. De darmen gaan beter functioneren en het bloed gaat beter stromen en je krijgt meer energie.


Wat je het beste kunt gebruiken is koudgeperste zonnebloem-, olijf of sesamolie van biologische teelt. Je kunt dit voor langere tijd doen, bijv. 1 maal per dag. Uitgebreide informatie op Mens en Gezondheid


Boter versus margarine


Boter heeft een iets hogere hoeveelheid verzadigd vet dan margarine, namelijk 8 gram tegenover 5 gram voor margarine.
Volgens een recente medische studie aan Harvard verhoogt het eten van margarine de kans op hartziekten bij vrouwen met 53% tegenover het eten van dezelfde hoeveelheid boter.
Het eten van boter verhoogt de opname van vele andere voedingstoffen in voeding.
Boter heeft vele gezondheidsvoordelen voor het lichaam, margarine heeft er maar enkele en dan nog alleen omdat ze extra zijn toegevoegd.
Boter smaakt beter dan margarine en het kan de smaak van andere voedingstoffen verhogen.


Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden transvetzuren. Het verdriedubbelt de kans op ziekten aan de kransslagaders.
Het verhoogt het gehalte aan lipoproteine-a en dus de kans op arteriosclerose.
Verlaagt de kwaliteit van moedermelk.
Ondermijnt het immuunsysteem.
Verlaagt de insuline respons.


De samenstelling van margarine heeft 27 ingrediȅnten die ook in verf zitten...


Probeer dit eens: Koop een kuipje margarine en zet het open in je garage of een andere schaduwrijke plek. Binnen enkele dagen kun je het volgende constateren:
Geen vlieg, zelfs niet die vervelende fruitvliegjes, zullen er op af komen.
Het gaat niet rotten of vies ruiken, dit komt omdat het totaal geen voedingswaarde heeft.
Niets kan er op groeien, zelfs die minuscule kleine micro-organismen kunnen hier geen groeiplekje op vinden. Waarom...? omdat het bijna plastic is.


Advies: neem alleen biologische roomboter, de gangbare roomboter kan ook allerlei niet gezonde stoffen bevatten.
Bron: Wijwordenwakker.orgHet CelHerstelConcept - Rinno Heidstra


Waarom B12 innemen?

Inname van natuurlijke mineralen door Keltisch zeezout

Handel alsof wat jij doet een verschil maakt.
Want dat doet het."


Voel je vrij deze nieuwsbrief door te zenden aan mensen die deze informatie op prijs stellen.


Dat was het voor deze maand. Tot de volgende keer,Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Augustus 2013

Back to Back Issues Page