Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
August 14, 2014Dag lieve lezers,


Biologen rekenen mensen tot de groep van primaten. De mens bezit, ondanks zijn enorme fysieke en culturele evolutie, nog alle kenmerken van een primaat en meer bepaald van een fructivoor (vruchteneter). Er is geen verwantschap met carnivoren (vleeseters) en granivoren (graaneters) maar er zijn wel enkele overeenkomsten met herbivoren. (planteneters).


Volgens de moderne voedingswetenschap is de calorische waarde van de menselijke voeding voor 68 % afkomstig uit koolhydraten of natuurlijke suikers. Eiwit en vet hebben we in mindere mate nodig. Dat bevestigt inderdaad dat de mens een vruchteneter is en voor zijn voeding op suikers is afgestemd.


Een mens kan uitstekend leven op een vruchtendieet op basis van fruit, bessen en andere vruchten die probleemloos voor de nodige koolhydraten zorgen. Vet en eiwit wordt geleverd door noten, zaden en pitten die eveneens tot de vruchten worden gerekend. In de voedingstherapie zijn succesvolle genezingen bereikt met dergelijke diȅten.


Voeding heeft niet alleen een fysieke betekenis maar ook een sociale dimensie. Vandaar dat niemand geneigd is zijn voeding zo strikt toe te passen. Theoretisch gezien echter is het vruchtendieet, zijn oerdieet, voor de moderne mens nog steeds voortreffelijk. Het menselijk spijsverteringsstelsel is tijdens de lange evolutie namelijk opvallend weinig veranderd.Onderwerpen in deze nieuwsbrief:


- Het kokosoliewonder
- Acupunctuur en aromatase remmers
- De kracht van je gedachten
- Dodelijke leugens
- WetenswaardighedenHet kokosoliewonder


Niemand die bewust met voeding bezig is, zal het ontgaan zijn hoe gezond kokosolie is.
Er is bij Succesboeken een boek uitgekomen dat cruciale informatie geeft, inclusief de laatste onderzoeken over het verband tussen kokosolie en voordelen met betrekking tot de functie van het hart, het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, lichamelijke ontgifting, afvallen en vele andere, belangrijke onderwerpen op het gebied van de gezondheid.


Wanneer het als een voedingssupplement, bij de voedselbereiding of als directe toepassing op de huid of het haar wordt gebruikt, blijkt kokosolie:
* gewichtsverlies te bevorderen
* te helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, artritis, de ziekte van Alzheimer en vele andere degeneratieve aandoeningen
* het immuunsysteem te versterken
* de spijsvertering te verbeteren
* vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen
* de huid en het haar mooier te maken
Acupunctuur en aromatase remmers


Het gebruik van elektro acupunctuur (EA) - een vorm van acupunctuur, waar een kleine elektrische stroom wordt doorgegeven tussen paren van acupunctuurnaalden - vermindert aanzienlijk vermoeidheid, angst en depressie binnen slechts acht weken bij patiënten met borstkanker in een vroeg stadium die pijn ervaren in de gewrichten door het gebruik van aromatase remmers (AI’s).
De resultaten van deze gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie aan de Perelman School of Medicine van de Universiteit van Pennsylvania zijn online gepubliceerd in het tijdschrift Cancer.
Deze studie is het eerste bewijs van de werkzaamheid van EA voor zowel pijn als de andere vernoemde symptomen.


"Aangezien veel patiënten tegelijkertijd pijn, vermoeidheid, angst en depressie ervaren, bieden onze resultaten een kans om patiënten te helpen bij een behandeling van meerdere symptomen," aldus hoofdauteur Jun Mao, MD MSCE, associate professor in de huisartsgeneeskunde en Community Health in Penn's Perelman School of Medicine, die het Integrative Oncology programma in het Abramson Cancer Center leidt.
"We zien dagelijks patiënten die op zoek zijn naar manieren om een aantal van de bijwerkingen van hun behandeling te bestrijden. Belangrijk bij deze nieuwe resultaten is dat we nu een meer evidence-based behandeling kunnen bieden voor deze vrouwen."


De kracht van je gedachten


We staan er over het algemeen te weinig bij stil dat onze gedachten daadwerkelijk krachten zijn.
Het onderstaande experiment kan ons helpen dit besef sterker te maken in onszelf:
Dit experiment is gebaseerd op het wetenschappelijk aangetoonde feit dat de energie van water wordt beȉnvloed door de projectie van gedachten en gevoelens.
Ons lichaam bestaat voor 70 % uit water.


Neem 3 glazen goed schoongemaakte potjes en vul deze met gekookte rijst.
Giet hier gewoon kraanwater overheen totdat de rijst onder water staat. Draai de deksel op de potjes. Plak op elk potje een sticker.


Schrijf op potje 1 een positieve tekst (bijv. jij bent het voedzaamst, meest gezond). Laat potje 2 blanco. Schrijf op potje 3 een negatieve tekst (bijv. ik vind je vreselijk, ik haat je).


Je kunt de tekst op de potjes helemaal zelf bepalen, als er maar voor jou een positieve en negatieve boodschap op staat.
Je zet de 3 potjes daarna op eenzelfde plek met een afstand van minimaal 30 cm.
Vervolgens zijn er 3 mogelijkheden:
1. Je kunt iedere dag tegen de potjes praten; je spreekt de tekst uit die op de potjes staat, de blanco negeer je volkomen.


2. Je spreekt de teksten niet uit, maar stuurt elke dag positieve en negatieve gedachten naar het desbetreffende potje, waarbij je het blanco potje weer negeert


3. Je doet helemaal niks en laat de potjes gewoon staan.


Mogelijkheid 1 geeft een snellere uitkomst dan 2 en 3. Na enkele weken zie je de uitkomt van dit experiment, als je de deksels van de potjes haalt.
"Elke waarheid doorloopt drie stadia.
Eerst wordt zij geridiculiseerd.
Vervolgens wordt zij sterk tegengewerkt.
Dan wordt zij beschouwd alsof zij altijd al vanzelfsprekend was geweest.."

Arthur Schopenhauer (Duitse filosoof)
Dodelijke leugens


Als u ooit gedacht hebt dat u niet meer weet wat u wél of juist niét geloven kunt/moet, welke aanbevelingen wel of niet juist zijn, dan is het boek 'Dodelijke leugens' een uitkomst; het verschaft duidelijkheid dáár waar duidelijkheid noodzakelijk en zeer gewenst is.
In dit boek vindt u goed onderbouwd onderzoek naar misstanden in de gezondheidszorg, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie die uw gezondheid - en die van uw familie - serieus in gevaar brengt en/of kan brengen.

Het boek beschrijft een opeenstapeling van voorvallen, die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, hoe deze bedreigingen konden ontstaan en waarom ze steeds vaker voorkomen.
Het is geen toeval dat steeds meer mensen lijden aan welvaartsziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en suikerziekte. Deze gevaarlijke situatie zorgt ervoor, naast alle persoonlijke ellende, dat de gezondheidszorg niet meer te betalen is.
Dagelijks worden keiharde leugens gebruikt die ons ziek maken en houden - dodelijke leugens als we het niet overleven.
Dit boek onthult de rauwe werkelijkheid. Het zal u wapenen tegen geknoei met uw gezondheid en geeft u oplossingen.
Wetenswaardigheden

Dat homeopathie daadwerkelijk werkt, kunt u bekijken in dit filmpje: www.klassiekehomeopathie.nl/bewijs-dat-klassieke-homeopathie-werkt/

Eind december verschijnt het 'Handboek kanker' geschreven door Henk Fransen.
Wat ik er al van heb mogen zien, is dat dit boek uiterst waardevol zal blijken te zijn voor patiȅnten, artsen en therapeuten. Als iemand zo'n handboek kan schrijven is het Henk Fransen. Uiteraard later meer in deze nieuwsbrief.


Het is niet alleen belangrijk dat ons immuunsysteem vitaal is, maar ook dat het in een ontspannen toestand is. Suppletie kan helpen om dit te bereiken. Lees hier meer

De weg van het leven bestaat eruit over te gaan van onwetendheid naar kennis, van duisternis naar licht, van slavernij van de zintuigen naar vrijheid van de geest, van onvoltooid naar voltooid, van onbewust naar bewust, van angst naar liefde.
Deze zoektocht is het mooiste avontuur dat er bestaat: het innerlijk avontuur van de wijsheid. Zij is voor niets te verkrijgen. Je hoeft er alleen maar naar te verlangen.
Dus, ga op weg, ga naar jezelf toe!Dat was het voor deze keer.
Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Augustus 2014

Back to Back Issues Page