Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
August 25, 2015Dag lieve mensen,


Je ziet het niet, hoort het niet en proeft het niet, maar straling is overal. Vermijden is al lang geen optie meer. De mogelijke risico's van straling worden steeds breder en op hoger niveau bekeken.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat straling van draadloze technologie gezondheidseffecten kan veroorzaken.
Landen om ons heen nemen dan ook al voorzorgsmaatregelen specifiek gericht op kinderen. Zo is in Frankrijk draadloos internet verboden in crėches en wordt het gebruik op scholen aan banden gelegd. In Belgiȅ is er een verbod op kindermobieltjes en is het maken van reclame voor de mobiele telefoon, gericht op kinderen jonger dan 13 jaar, verboden.
De Nederlandse overheid stelt dat zoveel mogelijk vermeden moet worden dat kinderen langdurig in de buurt van bovengrondse hoogspanningslijnen verblijven.
Met name onze woning zorg voor een opeenstapeling van stralingsbronnen als Wi-Fi, tablets, computers, wekkerradio, magnetron etc.


Iemand die ons kan vertellen hoe groot onze portie dagelijkse straling is, is een professionele stralingsbioloog. Deze kan met wetenschappelijk technische meetapparatuur vaststellen hoeveel straling er in huis is en dat vergelijken met verschillende stralingsnormen. Meer informatie over een stralingsanalyse op je woning vind je via www.stralinginhuismeten.nl


Verder in deze nieuwsbrief:


-Radicale Remissie
-Prayer (Gebed)
-Kiemgroenten
-Studie en onderzoek
-Appelazijn
Radicale Remissie


Vorige maand is een boek uitgekomen over radicale remissie, het fenomeen waarbij mensen na een diagnose van ernstige of zelfs terminale kanker, volledig genezen zijn zonder medisch ingrijpen.
Na een wereldwijd onderzoek naar meer dan duizend gevallen van radicale remissie geeft dr. Kelly Turner, psychotherapeut en onderzoeker gespecialiseerd in de integratieve oncologie, in dit boek de resultaten van dit onderzoek.


Het eindresultaat van dit onderzoek bevat de verbazingwekkende inzichten van de negen speerpunten, die dr. Turner bij nagenoeg iedere overlevende met een radicale remissie, die ze heeft bestudeerd, heeft aangetroffen en een uitleg van hoe de lezer deze leefregels zelf kan toepassen.


Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing.

Citaat van de schrijfster:


"Hoe dieper ik in het onderwerp dook, des te gefrustreerder ik werd. Het kwam erop neer dat niemand die gevallen serieus had onderzocht, noch werd er enige poging gedaan om ze op te sporen.
Maar wat nog erger was, is het feit dat de meeste radicale-remissie-overlevers waarmee ik in gesprek kwam, zeiden dat hun arts, hoewel die blij voor hen was, geen interesse had in wat ze hadden gedaan om beter te worden."

Prayer (Gebed)


"I prayed for change, so I changed my mind,
I prayed for guidance and learned to trust myself.
I prayed for happiness and realized I am not my ego.
I prayed for peace and learned to accept others unconditionally.
I prayed for abundance and realized my doubt kept it out.
I prayed for wealth and realized it is my health.
I prayed for a miracle and realized I am the miracle.
I prayed for a soul mate and I realized I am the One.
I prayed for love and realized it is always knocking, but I have to allow it in."


Jackson KiddardKiemgroenten


Met kiemgroenten kun je met een klein beetje groente heel veel vitamines binnenkrijgen.
Kiemgroenten zijn jonge en nog niet volgroeide versies van groente, boordevol vitamines en mineralen. Met een handjevol zit je dus al bijna aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Natuurlijk kun je op kiemgroenten alleen niet leven en is variatie belangrijk.


Kiemgroenten hebben geen rijpingsproces nodig om aan extra vitamines te komen. Ze pieken qua voedingswaarde juist in de beginfase. De populariteit van kiemgroenten groeit snel. Bekende voorbeelden van kiemgroente zijn taugė en alfalfa. Tarwegras wordt ook steeds bekender.
Verschillende soorten groenten hebben kiemvarianten die je in de keuken kunt gebruiken: prei, peultjes, venkel, asperges, broccoli en zelfs zonnebloemen.
Naast de verschillen in smaak en kleur heeft elke kiem ook zijn eigen bijzondere voedingsstoffen.
Voor meer informatie over kiemgroenten kun je op internet ook de zoekterm 'sprouts' proberen."Uiteindelijk zijn we het product van onze keuzes
en niet van onze afkomst of onze opvoeding. "

Studie en onderzoek


Opvallend veel onderzoek wordt tegenwoordig gedaan naar vitamine D, vooral de vorm D3 die te vinden is in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, maar ook in de huid wordt geproduceerd onder invloed van zonlicht.
Bij een reeks ziektes is een verband aangetoond met een lage vitamine D-status, zoals bij diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en een aantal kankersoorten. De aanname ligt voor de hand dat suppletie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de bestrijding van deze ziektes.


In 2014 lieten wetenschappers middels dierproeven en bij vrouwen met eierstokkanker zien dat hoge doses vitamine C kankercellen vernietigen en - anders dan bij chemokuren - gezonde cellen intact laat.


Een verhoogde inname van vitamine E via de voeding of in supplementvorm verlaagt volgens een in 2012 gepubliceerde Chinese studie ( 1997 - 2006) onder 133.000 personen de kans op leverkanker.


Uit de Amerikaanse 'Nutritional Prevention of Cancer Trial', een elf jaar durend onderzoek met controlegroep, bleek dat suppletie met selenium het vǒǒrkomen van prostaatkanker met 63 % verlaagde.


Een zeven jaar durende Amerikaanse studie onder 7.728 vrouwen die na de menopauze borstkanker kregen, liet zien dat het slikken van een multi met vitaminen en mineralen de kans op overlijden met 30 % deed afnemen.


Lees ook eens over SuperfoodsAppelazijn


Appelazijn kan op veel verschillende manieren positief bijdragen aan je gezondheid. Appelazijn werkt namelijk tegen veel lichamelijke klachten, zowel intern als extern.
Het blijkt dan ook een wonderlijk natuurlijk middeltje voor de gezondheid, dat in geen enkel huishouden zou mogen ontbreken.
Het reinigt het lichaam en werkt neutraliserend voor de huid, op die manier kunnen een hoop kwaaltjes op een natuurlijke manier worden tegengegaan. (Elke dag een lepel appelazijn, houdt de dokter weg!)
Zo helpt appelazijn de pijn verlichten bij ontstekingen en remt het ontstekingen. Ook kun je met appelazijn je lichaam ontgiften.


Dit kleine boekje geeft uitgebreide informatie, o.a. hoe je een appelazijndrankje kunt maken wat je elke dag kunt innemen.

Zeven regels om de kans op kanker te verkleinen

Uitspraak van de Dalai Lama om te onthouden:


“Wat me het meest verbaasd over de Westerse mens, is dat hij zijn gezondheid opoffert
om veel geld te verdienen en vervolgens dat geld weer uitgeeft om zijn gezondheid terug te krijgen.
Door altijd maar met de toekomst bezig te zijn, beleeft hij het heden niet.
Hij leeft dus noch in het heden, noch in de toekomst.
Hij leeft alsof hij nooit zal moeten sterven en sterft alsof hij nooit geleefd heeft.”Uiteindelijk kan niemand eraan ontkomen zichzelf te zijn.


Ik wens iedereen nog een mooie nazomer.


Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Augustus 2015

Back to Back Issues Page