Dag lieve mensen,


In de geneeskunde is men vertrouwd met het woord ‘lifespan’(levensspanne). Het woord ‘healthspan’ is in deze tijd van vergrijzing een betere term waar het gaat om gezond ouder worden.
De term ‘healthspan’ is geïntroduceerd door onderzoekers van het Linus Paulings Institute (LPI) en staat voor het vermogen een lang leven te kunnen hebben in goede gezondheid zonder degeneratieve kwalen tot kort voor overlijden.
Het LPI legt zich de laatste jaren toe op onderzoek naar mogelijkheden om deze ‘healthspan’ zo lang mogelijk te laten zijn.
Daartoe breidt het instituut zijn research meer en meer uit in de richting van voedingsstoffen die bij het ouder worden steeds meer benodigd zijn om het raderwerk, dat stofwisseling heet, zo goed mogelijk te laten verlopen.


Een gezonde lifestyle met voldoende beweging, goede voeding en voedingssupplementen met essentiële voedingsstoffen is een eerste vereiste.
Maar daarnaast hebben ouderen steeds meer behoefte aan zogenaamde ‘age-essentials’. Dit zijn stoffen in het lichaam die met het vorderen van de leeftijd in concentratie afnemen, waardoor lichaamsfuncties niet naar behoren verlopen.
Deze leeftijds-essentiële micro-nutriënten verbeteren het vermogen van het lichaam om te gaan met stress in het algemeen, met oxidatieve stress in de cellen en met toxische stoffen en andere belastingsfactoren.
In deze nieuwsbrief aandacht voor vitamine B12.Inhoud:


-Infolijn Alternatieve geneeswijzen
-Vitamine B12
-Stichting Sara Nederland
-De taal van de organenInformatie Infolijn Alternatieve geneeswijzen


De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen is een patiënteninitiatief, onafhankelijk van beroepsorganisaties of commercie.
De vrijwilligers van deze infolijn willen u graag helpen zoeken naar een voor u geschikte behandelwijze en een bekwame arts of therapeut.
Voorop staat daarbij het consumentenbelang omtrent de mogelijkheden en risico’s van de diverse behandelwijzen.
De Infolijn verstrekt adressen van vakbekwame artsen en therapeuten voor homeopathie, acupunctuur etc. etc.
De Infolijn is te bereiken op werkdagen van 10 -17 uur, op maandag en woensdag ook van 19 – 21 uur via telefoonnummer 088-2424240 (normaal tarief). Via internet : www.infolijn-ag.nl


Vitamine B12


Vitamine B12-tekort wordt vaak over het hoofd gezien als oorzaak van allerlei klachten.
Van vitamine B12 hebben we maar heel weinig nodig, maar dat moet wel op de plaats van bestemming komen.
Vitamine B12 gaat een heel ingewikkelde weg. We krijgen het voornamelijk via dierlijk voedsel binnen.
Er is maagzuur en een enzym voor nodig om het te verteren. In de maag wordt een stof geproduceerd die nodig is om vitamine B12 in de dunne darm naar de bloedbaan te transporteren.
Eén of meer van deze stappen kunnen fout gaan waardoor vitamine B12 onvoldoende wordt opgenomen of onvoldoende bij de stofwisselingsprocessen werkt.

Er zijn ook nog andere oorzaken waardoor B12 onvoldoende in het lichaam wordt opgenomen, zoals onvoldoende nuttigen van dierlijke voeding en gebruik van medicijnen .
Omdat er een grote voorraad vitamine B12 in de lever is opgeslagen, duurt het jaren voordat er klachten ontstaan.
Het opnemen van B12 d.m.v. een spray in plaats van een onaangename injectie kan een groot scala van klachten helpen verbeteren. Voor meer informatie zie vitamine B12


Stichting Sara Nederland


Stichting Sara Nederland zet zich in voor de kwaliteit van leven en welzijn van (ex-)kankerpatiënten.
Het is bekend dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Het draagt bij aan een betere gezondheid, en het beoefenen van yoga verbetert de kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten.
Beter leren ontspannen is van groot belang. Stichting Sara Nederland biedt een speciaal ontworpen yogaprogramma: H-yoga.
H-yoga is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma.
Het biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. H-yoga is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na)zorg.


H-yoga wordt gegeven door speciaal opgeleide H-yogadocenten te herkennen aan een speciaal logo. De letter ‘H’ is afgeleid van Hatha yoga en Helende yoga.
De stichting legt de nadruk op de algehele gezondheid en het welzijn van de mens.
Hun motto is: ‘Zoek naar mogelijkheden zodat je proces van bewustwording verder kan groeien op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.’
Meer informatie over Stichting Sara Nederland, en hun missie en doelstelling vind je op www.stichtingsaranederland.nl


De taal van de organen


Een waardevol boek, zeker voor therapeuten en genezers, is ‘De taal van de organen’.
Organen bezitten namelijk bewustzijn, intelligentie en herinneringsvermogen en kunnen dan ook letterlijk ziek worden door bepaalde ervaringen.
Dit nieuwe boek van genezer Horst Krohne laat zien hoe deze aanvankelijke onbewuste informatie in ons lichaam bewust kan worden gemaakt en kan worden benut om zieke organen te genezen en weer harmonisch te laten functioneren binnen de totale samenhang van het lichaam.
Vooral chronische en ernstige aandoeningen kunnen op dit niveau doeltreffend worden aangepakt.
In het boek worden hoofdzakelijk drie genezingsmethoden beschreven:


- Orgaantaal, een dialoog met het lichaamsbewustzijn
- Auradiagnose, met de overeenkomstige behandelingsmethoden
- Meridiaandiagnose- en behandeling


U kunt het boek inkijken door op onderstaande afbeelding te klikken.


Tenslotte:


Ik wens alle lezers van de Nieuwsbrief Kankervoorbij een goede kersttijd toe.
Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor reacties op de nieuwsbrief, persoonlijke verhalen, vragen en informatie. Ik ben er een wijzer en rijker mens van geworden.
Voor 2011 staan er weer nieuwe ontwikkelingen op het programme, want het enige constante is de eeuwigdurende beweging van het leven.


Tot volgend jaar!
Merry Christmas,


Foekje

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 2010