Dag lieve mensen,


Bewuste mensen besteden veel aandacht aan groenten en fruit, maar ze vergeten vaak dat er twee essentiële vetzuren bestaan die een gezond lichaam niet kan missen.
Het zijn alfa-linoleenzuur (ALA) uit de omega-3 familie en linolzuur (LA) uit de omega-6 familie. Je lichaam kan ze niet zelf aanmaken. Je moet ze uit je voeding halen.
Een gezond lichaam kan niet zonder omega’s. ALA en LA en omega’s in het algemeen vervullen vele noodzakelijke levensprocessen.
Ze versterken de spieren van je hart, ondersteunen de circulatie en versnellen je recuperatie. Ze zijn goed voor je cholesterolhuishouding. Ze helpen bij emotionele dips, wisselende stemmingen en opvliegers. Ze zijn goed voor je concentratie en geheugen, je gemoedsrust en humeur en je huid.
Meer over omega’s in deze nieuwsbrief.Inhoud:


-Omega’s om de cellen op te laden
-Darmkankerlogboek
-Chinees kruid vermindert bijwerkingen chemotherapie
-Brochure over kanker
-Kanker en zelfmanagement
-Leestip voor 2012Omega's om de cellen op te laden


De mens bestaat uit miljarden cellen.
De vitaliteit van elke cel is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit en bescherming die de celwanden bieden.
Celwanden bestaan voornamelijk uit vetten. Voldoende omega 3/6 maken de celwanden soepel en doorlaatbaar, waardoor zij voedingsstoffen kunnen opnemen.
Zij zorgen er tevens voor dat de batterijen van onze cellen opgeladen kunnen worden.


Zij zorgen voor de geleiding en opwekking van elektrische impulsen.
Te weinig omega 3/6 maakt ons moe, lichamelijk en geestelijk. Een gebrek aan omega 3/6 verlamt vele vitale functies van de cel. De batterij van de cel raakt leeg.
Neem omega 3/6 tot je o.a. door lekkere oliën over je maaltijden of vette vis. Of natuurlijk door goede voedingssupplementen.Darmkankerlogboek


Darmkanker is na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker, met zo’n 12.000 nieuwe ziektegevallen per jaar.
Hoe goed de arts ook probeert je voor te bereiden op de fases die je doormaakt, je mist toch geregeld informatie. Bijvoorbeeld over beslismomenten, toekomstige therapieën of gevolgen van bepaalde operaties of behandelingen.


Het Darmkankerlogboek is een interactief, informatief handboek dat is gebaseerd op de protocollen van de maagleverdarmartsen en de chirurgen.
Met dit boek krijgen patiënten de behandeling en de informatie die ze nodig hebben.
Het voorkomt medische fouten, onder- en overbehandeling en maakt de patiënt een sterke gesprekspartner van de dokter.

Chinees kruid vermindert bijwerkingen chemotherapie


In het tijdschrift Medisch Dossier van november 2011 staat een bericht over een traditioneel kruid uit de Chinese geneeskunde dat de gevaarlijke bijwerkingen van chemotherapie kan verminderen en het immuunsysteem van de patiënt kan ondersteunen.
Het kruidengeneesmiddel LCS101 bestaat uit 14 verschillende kruiden en is op dit moment niet commercieel verkrijgbaar.
In een onderzoek werd aangetoond dat 65 borstkankerpatiënten minder rode en witte bloedcellen verloren tijdens de chemotherapie, zonder negatieve bijwerkingen.


Zij kregen het middel in capsules van 6 gram, vanaf twee weken voordat de chemotherapie startte en ook tijdens de behandeling.
De kruiden beperkten ook de schade aan de witte bloedcellen, die een belangrijke rol spelen bij het voorkómen van een infectie.
(bron: Oncologist, 2011; 16: doi:10.1634/THE ONCOLOGIST .2011-0150)Brochure:Kanker, een visie op ontstaan, werking en behandeling.


Deze brochure is geschreven door Jan Saal in samenwerking met de antroposofische arts Jaap van de Weg.
In deze brochure wordt vanuit een ruimer perspectief naar kanker gekeken en speelt de strijd tegen kanker niet de boventoon. De ziekte manifesteert zich immers op verschillende niveau’s.
Dat betekent dat patiënt en arts ook op verschillende niveau’s naar een passend antwoord op kanker kunnen zoeken.
Het feit dat de medische wetenschap op een aantal punten succes boekt in het onderzoek naar kanker, neemt niet weg dat er daarnaast nog andere manieren zijn om met de ziekte om te gaan.
Bijvoorbeeld door ons zelfgenezend vermogen te versterken, waardoor de kwaliteit van het leven beter wordt.


Zo biedt deze brochure voor iedereen die met kanker te maken heeft een beter begrip van deze ziekte en meer mogelijkheden om er mee om te gaan.
De brochure kost € 3,- en is te bestellen via www.gezichtspunten.nl


Kanker en zelfmanagement


Op 13 november jl. zond de VPRO het programma Kanker en zelfmanagement uit.
Hierin worden 5 kankerpatiënten gevolgd, die na de diagnose kanker hun lot in eigen hand nemen.
Een van hen is Leonie Linssen.
Ze heeft het alternatieve circuit opgezocht en heeft bewust chemotherapie en hormoontherapie afgeslagen.
Dit omdat het voor haar duidelijk werd dat voor een volledige genezing, naast een fysieke genezing, het ook belangrijk is om te genezen op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. De mens is immers meer dan alleen een klomp cellen en organen.
Haar website is www.mijngenezing.com
Onder het kopje ‘In de media’ kun je ook de hele documentaire – 90 minuten – zien, met daarin o.a. het verhaal van Leonie.Leestip voor 2012


Veel lezers van de Nieuwsbrief Kankervoorbij houden zich bezig met bewustzijnsontwikkeling en transformatieprocessen.
Het kan ook niemand ontgaan dat we leven in roerige en bijzondere tijden.
Het is goed je als mens in de huidige tijd te verdiepen in het transformatieproces van de Aarde van de derde naar de vijfde dimensie.
Het boek Het licht zal je bevrijden helpt de lezers dit proces te begrijpen en geeft in de uitleg van de Universele Wetten gereedschappen voor het begrijpen en werken met energie en licht.
De tijd is rijp dat iedereen deze leringen leert kennen en zijn of haar aandeel in de verantwoordelijkheid voor het transformeren van het leven en de wereld op zich neemt.
Het is het licht dat ons bevrijdt.
Het kan ontdekt worden in het NU, want het Licht is altijd in ons, in stilte wachtend op ontdekking, om ons de weg terug naar onze goddelijkheid te tonen.
Het boek gaat over ons, over bekrachtiging, zelfstandig denken, onderscheidingsvermogen, hoop, de wetenschap dat we allemaal gelijk zijn, Eenheid, en de weg naar vrijheid voor iedereen op deze wereld.Kijk ook eens op de boekenpagina

Heling komt slechts voort uit datgene wat de patiënt voorbij zichzelf en voorbij zijn verwikkelingen met het ego leidt.
(Carl Jung)Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2011.
In het nieuwe jaar ontmoeten we elkaar ongetwijfeld weer.
Ik wens iedereen harmonieuze en vredige feestdagen en veel inspiratie voor het nieuwe jaar.
Foekje Meijer-Linstra
www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 2011