Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 16, 2014Dag lieve lezers,


De afgelopen vijftig jaar is er een stroom van wetenschappelijke onderzoeken geweest die aantoonden dat onze manier van leven -wat we doen, denken, eten en geloven – ons welbevinden en onze levensduur beïnvloedt.
Onze leefstijlkeuzes geven ons de macht onze levensloop te veranderen, hoe slecht de uitgangspositie ook mag zijn waarin Moeder Natuur ons heeft geplaatst.
Gezondheid is een waardevol gegeven dat gekoesterd, beschermd en actief onderhouden moet worden. Voor luiheid, onwetendheid en desinteresse op dat gebied zullen we de consequenties moeten aanvaarden.
Langer gezond leven gaat om een totaal concept.
Gezond en vitaal zijn vraagt een continue investering van tijd en energie. Men kan wat dat betreft nooit op de lauweren rusten.
Langer gezond leven betekent bewustwording en maatwerk.Verder in deze nieuwsbrief:


-Langer Leven
-Verkalking
-Praten met je lichaam
-Broccoli


Veel mensen lopen het geluk mis,
niet omdat ze het niet vinden,
maar omdat ze geen tijd nemen
om ervan te genieten.
Langer Leven


Hoe kunnen we langer leven in een optimale gezondheid?
Hoe kunnen we onszelf van chronische aandoeningen genezen?
Wat is de belangrijkste reden van veroudering?
Hoe kunnen we veroudering omkeren en een langer leven bereiken?
Hoe bereiken we een toestand waarin we nooit meer ziek zijn?
Ik ben erg blij dat ik het boek 'Langer Leven' van David Wolfe heb aangeschaft, want het staat boordevol waardevolle informatie met betrekking tot antwoorden op bovenstaande vragen.

Een geweldige gezondheid is altijd een gevolg van het erkennen van alle invloeden op onze gezondheid en er iets mee te doen, zoals onze voeding, omgang met stress, onze emoties, onze spirituele ontwikkeling en onze relaties.
Het boek 'Langer Leven' levert natuurlijke, eenvoudige genezingsstrategieȅn voor de werkelijke, onderliggende lichamelijke oorzaken en symptomen van veroudering en degeneratie zoals hormonale disbalans en slechte voeding.
Er is in het boek een groot hoofdstuk gewijd aan 'verkalking'.Verkalking


Verkalking is de verharding van lichaamsweefsel door afzettingen van calcium. Hoewel verkalking op zichzelf niet als een ziekte wordt beschouwd, is ervan aangetoond dat het een aanzienlijke, bijdragende factor is van bijna alle bekende ziektes en verouderingsaandoeningen, inclusief hart- en vaatziekten, nierstenen, galstenen, artritis, kanker, cataract, eczeem en zelfs rimpels. Verkalking is een van de meest indringende en toch minst begrepen gezondheidsproblemen ter wereld.


Omdat verkalking in het diagnostisch en behandelproces zo vaak over het hoofd wordt gezien, wordt er niet op de juiste manier mee omgegaan: als een belangrijke bedreiging voor onze gezondheid en welzijn.


Het boek 'Langer leven' benadert verkalking rechtstreeks door strategieȅn voor ontkalking te beschrijven, om het slechte calcium, voordat het problemen begint te veroorzaken, uit het lichaam te verwijderen.
Verkalking veroorzaakt acute en chronische pijn, die onze manier van leven verstoort en ons steeds afhankelijker maakt van behandelingen met medicijnen.
Deze behandelingen richten zich alleen op de symptomen en niet op de onderliggende oorzaken.


Waar komt verkalking vandaan? De antwoorden op deze vraag zijn het uitgangspunt voor medisch onderzoek en onderzoek naar langer leven. Eėn stukje van de puzzel komt voort uit hormoononderzoek.
Wanneer hormonen met het ouder worden verminderen, is dit een van de oorzaken van verkalking.
Zeoliet is een natuurlijke stof die het buitengewone vermogen heeft om het lichaam te ontgiften.
Praten met je lichaam


Het is van groot belang om een goed contact met je lichaam te hebben.
Als het om “praten met je lichaam” gaat zijn de mogelijkheden eindeloos.
Beschouw het lichaam als je levenslange, onafscheidelijke metgezel. Welke vragen zou je kunnen hebben aan je lichaam, of wat zou je lichaam van jou kunnen vragen?


• Hoe word je gewaar waar het lichaam behoefte aan heeft
• Hoe voelt het lichaam zich
• Wat wil het lichaam voelen
• Wat vindt het lichaam van de ontstane situaties
• Waarom duwt het lichaam herinneringen weg of roept het die juist op
• Waarom wil het lichaam meer of minder eten
• Wat vindt je lichaam van de manier waarop je beweegt of staat
• Voelt het lichaam zich voldoende vrij
• Krijgt het lichaam voldoende rust en slaap
• Wat vindt het lichaam van jouw levenstempo
• Heeft het lichaam behoefte aan meer regelmaat of afwisseling
• Wat verlangt het lichaam of heeft het lichaam nodig om gelukkig te zijn
• Geef je het lichaam wel de voeding die het nodig heeft


Dit “praten met je lichaam” is een conversatie die je moet doen om er achter te komen waar het aan schort. Maar daardoor krijg je ook antwoorden over de ontstane situatie in het hier en nu.De ware reiziger wandelt traag,
en zelfs dán, staat hij nog regelmatig stil.

Broccoli


Broccoli bevat stoffen die een antikankerwerking hebben. Probleem is echter dat je deze groente eigenlijk rauw zou moeten eten. Door broccoli te koken in water gaat een deel van de antikankerwerking verloren.
Als je niet van rauwe broccoli houdt, zijn er toch nog een aantal dingen die je kan doen om de kankerbestrijdende werking te versterken.


• Stoom broccoli slechts twee tot vier minuten.
• Combineer gestoomde of gekookte broccoli met verse broccolikiemen.
• Eet broccoli samen met andere rauwe voedingsmiddelen : mosterd(zaad), radijsjes, waterkers, rucola, mierikswortel, wasabi. Deze versterken de werking van broccoli, zelfs wanneer broccoli te lang gekookt is.
• Eet broccoli samen met in olijfolie gebakken tomaten of tomatensaus. Samen zijn ze effectiever in het vernietigen van (prostaat)kankercellen dan wanneer ze apart gegeten worden.Lees hier meer over het Handboek Kanker


De ultieme genezer

Alles wat leeft op onze prachtige aarde heeft tenminste ėėn ding gemeen: we komen allemaal voort uit een familie.
We zijn allemaal ter wereld gebracht door levende wezens voor ons en velen van ons brengen ook weer nieuw leven voort.
Het is soms moeilijk om iedereen (inclusief jezelf) te erkennen en waarderen als essentiȅle spaak in een groter familiewiel.


Ik wens voor deze decembermaand en voor het nieuwe jaar dat iedereen zich mag bevinden in een veilige cirkel van familie of vrienden, waarbij je een diep gevoel mag ervaren van erbij horen evenals ook de vrijheid om uniek te zijn.Fijne feestdagen,


Foekje Meijer-Linstrawww.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 2014
Back to Back Issues Page