Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 19, 2015Dag lieve mensen,


We gaan met z’n allen een nieuwe tijdspiraal binnen.
Grote aantallen mensen worden zich bewuster van hun werkelijke aard, zij kiezen niet meer voor het gesloten driedimensionale systeem, maar voor open verbindingen, spiritueel meesterschap en eigen authentieke kracht. Genezende gaven ontwaken en we zijn bezig om andere dimensies, de schatkamers van onze geest, te ervaren.
Ons groeiende bewustzijn nodigt ons uit om ons te bevrijden van vele oude gewoontes en beïnvloedingen, van het rad van karma dat gekoppeld is aan het 3D-bewustzijn. Verlichting is binnen ons bereik…
De ‘oude’ kennis die nu vrijkomt, laat ons beseffen dat alles mogelijk is op een moeiteloze manier.
De verantwoordelijkheid over het verwerven van kennis en meesterschap over ons biologische systeem, de ontwikkeling van ons innerlijk bewustzijn, de kennis over onze werkelijke aard en afkomst, behoren elk mens toe.


Een nieuw tijdperk wordt geboren. Samen kunnen we er voor zorgen dat het een tijdperk van Licht is.


“Mensen zijn als glas-in-lood ramen. Ze stralen en schitteren wanneer de zon schijnt, maar wanneer de duisternis zijn intrede doet openbaart hun ware schoonheid zich alleen wanneer er een licht van binnen is.”
Elisabeth Kubler-RossIn deze nieuwsbrief:


- De Kracht van de Eigen Ziel
- Wanneer werkt chemo
- Onze ware natuur
- Tijdloze geheimenDe Kracht van de Eigen Ziel


Gezondheid en genezend vermogen zijn een weerspiegeling van jouw zielenkracht en vermogen.
We kunnen de ziel zien als een vitaal beginsel, deze kracht beschermt het lichaam tegen belastende invloeden. Het lichaam gaat niet dood aan een ziekte, maar door het feit dat de kracht van de ziel zo verzwakt is, dat zij zich niet langer door dit fysieke werktuig wil of kan manifesteren en een ziekte grip krijgt op je fysieke lichaam of de ziel geroepen wordt om op andere niveaus te werken.


Leer om weer door de ogen van je Eigen Ziel te kijken naar allerlei onderwerpen en levensvragen, zoals: het belang van de juiste opvoeding, hoe laat je oude pijn los zonder de emoties te hoeven ervaren, hoe blijf je goed in je kracht, ook als je erg gevoelig bent, waarom wordt een lichaam ziek en hoe activeer je je genezend vermogen, hoe kan ware spiritualiteit en zuivere inspiratie je helpen om elke dag weer de harmonie te bewaren?
De informatie in dit boek over de ziel en haar vermogens maakt je bewust van een enorme kracht in jezelf.

“You are the light of the world. GLOW!”


Wanneer werkt chemo?


Onderzoekers van het Dana-Farber Kanker Instituut hebben vastgesteld dat de meeste kankercellen die door chemo vernietigd worden, al op het punt stonden om af te sterven. Chemotherapie kan in het beste geval het proces van zelfvernietiging versnellen. Ze ontdekten dat chemotherapie niet werkt wanneer het ingezet wordt tegen kankercellen die niet klaar zijn voor apoptose (geprogrammeerde celdood of zelfvernietiging) (Ni Chonghaile T, 2011).
Er zijn verschillende meetbare eiwitten (genen) die helpen bepalen of kankercellen al dan niet klaar zijn voor apoptose, zoals de verhouding tussen pro-apoptotische genen (genen die apoptose stimuleren, vb. BAX en BAK) en anti-apoptotische genen (genen die apoptose verhinderen, vb. Bcl-2). Op die manier kunnen oncologen voorspellen wie van hun patiënten de meeste kans heeft om op chemotherapie te reageren.


Mitochondriale priming kan gemanipuleerd worden door medicijnen, zoals BH3 mimetica, medicijnen die anti-apoptotische genen blokkeren. Deze medicijnen zijn volop in ontwikkeling. Het probleem is dat ze heel toxisch zijn voor gezonde cellen en dat kankercellen er ook resistent tegen worden (Lopez J, 2015).


Dit werpt een paar belangrijke vragen op: zouden de kankercellen die goed reageren op chemo ook niet gewoon op een natuurlijke manier afgestorven zijn? En als chemotherapie alleen maar het natuurlijke proces versnelt, is het dan de ernstige bijwerkingen waard? Kan dat natuurlijke proces niet beter ondersteund worden met niet-toxische stoffen?


Er zijn verschillende stoffen die als natuurlijke ‘mitochondriale primers’ werken en apoptose van kankercellen stimuleren, met of zonder chemotherapie. Ze verhogen de activiteit van pro-apoptotische genen en verlagen de activiteit van anti-apoptotische genen in tumoren, maar niet in gezonde cellen. Ze beschermen zelfs de mitochondriën van gezonde cellen. Ze verhogen dus de kans dat chemotherapie werkt en ze verminderen de bijwerkingen.
“We kunnen de hele wereld rondreizen
op zoek naar schoonheid, liefde, avontuur, wonderen, …
maar we zullen ze nooit vinden,
als we ze niet binnenin ons meedragen”

(Ralph Waldo Emerson)Onze ware natuur


Onze ware natuur kent geen beloningen of straffen
Alleen gevolgen
Als je voorwaarts wilt
Moet je bereid zijn de eerste stappen te zetten
Het risico te nemen dat je misschien wel fouten maakt.


Niemand die niet de moed toont
om risico's te nemen en fouten te maken
Zal zijn eigen duisternis overwinnen.
Doe je het wel, dan ben je machtiger dan
Elke duisternis die je bezoekt
Tijdloze geheimen


Deze maand nogmaals aandacht voor het boek 'Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging', omdat ik het zo'n geweldig boek vind, en je het deze maand nog zonder verzendkosten kunt bestellen.
Het boek gaat over het geheime verbond tussen lichaam en geest en de magie die ontstaat wanneer je dat verbond begrijpt.
Er staat zoveel in dit boek, dat je niet weet wat je het eerst of laatst moet lezen.
Er worden manieren aangereikt om een goede gezondheid te behouden, meer dan 100 geheimen om de geneeskracht in jezelf te bevorderen en de helende geheimen van de zon.
In het boek staat ook een apart hoofdstuk over kanker, met als titel: 'Waarom kanker geen ziekte is - en waarom dit goed nieuws is.'


Met recht een gezondheidsbijbel!
Plato geloofde dat de ziel drie delen had, het onsterfelijke goddelijke deel, het dierlijke gevoelsmatige deel en het geestelijke deel dat de verbinding is tussen de eerste twee delen.
Deze delen zullen in het komende tijdperk steeds meer in Eenheid functioneren.Ik wens een ieder hartverwarmende, harmonieuze feestdagen toe.


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
December 2015

Back to Back Issues Page