Dag lieve mensen,


Er zijn veel problemen in de wereld, grote natuurrampen, de gevolgen van de economische crisis. Hoe zijn we enerzijds betrokken, maar zorgen we er anderzijds voor dat het ook niet te dichtbij komt?
Daarbij is het de kunst de balans te vinden van draagkracht en draaglast. Als we alles maar op onze schouders nemen, raken we uit balans. We kunnen dan als het ware ons eigen leven niet goed leiden, we voelen ons niet vrij en de kans op ziekte neemt toe.
Het is dus een belangrijke vraag hoe je – ondanks allerlei stormen om je heen – rechtop kunt blijven staan en hoe je dus ook gezond blijft.
Uiteraard hoort een crisis bij het leven en in principe kunnen we uit een crisis vaak veel sterker tevoorschijn komen.
Maar ook in een crisis is het een belangrijke vraag hoe je er weer goed of beter uit kunt komen.


In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor de kunst van het loslaten.Inhoud:


-De Sedonamethode: de kunst van het loslaten
-Werken na kanker
-Nogmaals: water
-Bronenzymen
-Zoekers en vindersDe Sedonamethode: de kunst van het loslaten


De natuurgeneeskundig arts dokter Maarten Klatte heeft aan de Moermanvereniging de Sedonamethode gepresenteerd, ofwel: de kunst van het loslaten.
Deze arts houdt zich na het geven van voedingsadviezen en kankerremmende supplementen ook bezig met stressreductie.
Deze methode komt uit Amerika, maar maakt nu ook zijn opmars in Europa.
Kern is het loslaten van de stress, het loslaten van alles wat je dwars zit. Dat kunnen negatieve gedachten zijn, negatieve gevoelens als angst, schaamte, boosheid alsmede lichamelijke sensaties, zoals pijn, misselijkheid of vermoeidheid.


Naast boos worden of je boosheid onderdrukken heb je nog een derde optie: loslaten.
De keuze om los te laten is een keuze van de wil. Het is een ‘bypass’ van onze mind, het gaat buiten onze gedachten om.
De Sedonamethode reactiveert in ons het spontane en argeloze, wat we als kind van nature hadden.
Het is bij deze methode de kunst je bewust te worden dat je je verzet en vervolgens de neiging om de werkelijkheid te veranderen, los te laten. Het wordt dan stiller in je hoofd, een stilte die helend is, volgens dokter Klatte.
Dokter Klatte heeft in zijn praktijk opzienbarende resultaten gezien met deze methode, o.a. bij een patiënte met uitgezaaide alvleesklierkanker.
Uiteraard mogen er geen wetenschappelijke conclusies worden getrokken uit een dergelijk voorbeeld, maar het zou goed zijn als er meer onderzoek zou worden gedaan.
Meer informatie op www.laatlos.nl


Werken na kanker


Twintig jaar geleden werden de meeste genezen kankerpatiënten arbeidsongeschikt.
Sinds de jaren negentig krijgen steeds minder ex-kankerpatiënten een uitkering.
Niet omdat ze weer gaan werken, maar vooral door de veranderde regelgeving gericht op reïntegratie. Toch worden veel ex-kankerpatiënten werkloos.
Terugkeer naar het werk is niet altijd makkelijk, het herstel stagneert door vermoeidheid, lichamelijke problemen en verwerkingsperikelen.Werkgevers weten vaak niet hoe te handelen. Ander werk, aanpassingen van het werk of de werkplek, of een baan elders vinden is voor werkgevers een hele opgave.
Het bovenstaande boek gaat over wat nodig is om na kanker het werk weer op te pakken, met concrete tips en voorbeelden.
Aan de hand van het proces van diagnose, behandeling, revalidatie, weer aan het werk zijn en de haken en ogen daarbij wordt de wet- en regelgeving uitgelegd in gewone taal.
Het boek geeft inzicht in rechten en plichten, laat zien wat kankerpatiënten zelf kunnen doen en wat zij van hun werkgever kunnen verwachten.Nogmaals: water


In een eerdere nieuwsbrief vermeldde ik al de boeken van Dr. Batmangilidj over water als medicijn.
Omdat het zo’n belangrijk fenomeen is m.b.t. tot onze gezondheid heb ik een speciale bladzijde op KankerVoorbij.com gemaakt over dit belangrijke element .
Lees meer op www.kankervoorbij.com/Water.html
Hier ook aandacht voor een nieuw boek van Guido van Mierlo, die de spectaculaire ervaringen van voldoende water drinken aan den lijve ondervond.Bronenzymen


Enzymen zijn verantwoordelijk voor het herstel en de regeneratie van cellen, het in stand houden van het immuunsysteem en andere levensfuncties.
Het aantal bronenzymen in het lichaam bepaalt of het immuunsysteem al dan niet naar behoren functioneert.
Een bronenzym is een enzym dat elk soort enzym kan worden.
Wanneer voedsel wordt genuttigd dat enzymen bevat worden er bronenzymen in het lichaam opgeslagen, klaar voor gebruik wanneer dit nodig is.
Medicijnen brengen meestal schade toe aan het lichaam.
Het grootste probleem is dat medicijnen grote hoeveelheden bronenzymen gebruiken. Van alle medicijnen zijn de medicijnen tegen kanker het meest belastend voor het bronenzym.
Medicijnen kunnen ziekte niet fundamenteel genezen. De enige weg naar de fundamentele genezing van om het even welke ziekte ligt in onze dagelijkse levensstijl.


In zijn boek ‘De Enzym Factor’ beschrijft Dr. Hiromi Shinya waarom er geen terugkeer van kanker optreedt bij mensen die het enzymfactor dieet en de enzymfactor levensstijl volgen. Het wordt gezien als het dieet van de toekomst tegen hart- en vaatziekten, kanker en type 2 diabetes.
Door het volgen van het genoemde dieet worden de bronenzymen, die de levensenergie zijn, in grote hoeveelheden aangevuld.
Tezelfdertijd worden de leefgewoontes die de bronenzymen uitputten gecorrigeerd, zodat het voordeel wordt verdubbeld.
Zo wordt de potentiële immuunkracht van het lichaam versterkt en de immuuncellen worden geactiveerd om de terugkeer van kanker te voorkomen.
Voor meer informatie zie www.kankervoorbij.com/Enzymen.html


Zoekers en vinders


Ben je een Zoeker?
Of ben je een Vinder?
En is je partner, je kind of je collega een Zoeker of een Vinder?
Zoekers en Vinders benaderen de wereld op een heel verschillende manier, wat grote gevolgen heeft voor onze omgang met elkaar.
Zoekers willen groeien, Vinders willen met hun talenten aan de slag.
Zoekers willen een beter mens worden, Vinders willen een beter leven leiden.
Zoekers blijken onder andere rusteloos, zelfredzaam, mededeelzaam en filosofisch te zijn, terwijl Vinders onder andere behoedzaam, materialistisch, eigengereid en praktisch te zijn.
Het onderstaande boek laat je het verschil zien tussen zoekers en vinders, zodat je kunt begrijpen waarom ‘de andere groep’ niet dezelfde bedoelingen en verwachtingen heeft als jij.
Het onderscheid tussen Zoekers en Vinders zal ingrijpende gevolgen hebben voor onze omgang met elkaar in de 21ste eeuw.
Gratis boek over de lever
Speciale CD's
Tenslotte:


Magnesium activeert honderden verschillende enzymen en is een middel tegen migraine en diabetes.Veel mensen zoeken deze of volgende week enige ontspanning in de krokusvakantie.
Of u nu op vakantie gaat of niet, van de zachte, lichtvoetige uitstraling van sneeuwklokjes en krokusjes kan iedereen de komende tijd genieten.Mocht u iemand kennen die gebaat is bij de informatie uit deze nieuwsbrief, zendt u hem dan alstublieft door.

Tot de volgende keer,
Foekje

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Februari 2011