Dag lieve mensen,


80 jaar geleden voorspelde de tandarts, wetenschapper, onderzoeker maar bovenal visionair Weston Price dat wanneer mensen bewerkt voedsel gaan eten er een epidemie van ziekten uitbreekt.
Hij keek niet in een glazen bol, maar reisde 10 jaar naar alle uithoeken van de wereld om 14 volkeren te bezoeken die in perfecte gezondheid verkeerden.
Mensen die over de 100 jaar werden, fysiek als 30-jarigen werkzaamheden uitvoerden, maar bovendien gezond dood gingen ... totdat ze in aanraking kwamen met Westers bewerkt voedsel.
Price bestudeerde gezondheid, maar analyseerde ook waarom mensen plotseling ziek werden. Je kunt heel veel leren uit zijn boek, dat 80 jaar geleden werd opgetekend, over hoe je ziekten kan voorkomen.


(klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie)


Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel.
Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek "Voeding en fysieke degeneratie".
Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.


Inhoud:


-Boek: “Leer dansen in de regen”
-Tartrazine
-De missing link in het onderzoek naar kanker
-Zuur en base balans
-CD’s “Snel op weg” en “Overwin angst”
Boek: "Leer dansen in de regen"


Twaalf jaar geleden werd bij Yvonne Los-van der Drift borstkanker geconstateerd. Na het overwinnen hiervan is zij gezondheids- en welzijnscoach geworden.
Zij schreef het boek ‘Leer dansen in de regen’ om vrouwen met borstkanker een hart onder de riem te steken.
Naast het ondersteunen van deze vrouwen begeleidt ze mensen bij reïntegratie en burn-out.
Op een openhartige manier deelt Yvonne haar ervaring met borstkanker.
In dit boek laat ze de lezer op een inspirerende wijze kennismaken met een positieve benadering van deze gezondheidsuitdaging.


Door het leerzame van deze periode te ontdekken en je daarop te richten, krijg je de kracht om deze uitdaging aan te gaan.
Als een rode draad door haar verhaal lopen de vele tips en oefeningen.
Het is een boek dat niet alleen aanzet tot lezen, maar vooral tot actie en verandering. Daarnaast is het een absolute aanrader voor iedereen die vrouwen met borstkanker beter wil begrijpen en ondersteunen.
Te bestellen via www.freemusketeers.nl


Tartrazine


Tartrazine (E102) komt in zeer veel levensmiddelen voor, waaronder frisdranken, gebak, koekjes, cakes, desserts, sauzen en smaakmakers.
Het wordt daarnaast ook gebruikt als kleurstof in diverse soorten cosmetica.
Tartrazine bevat echter aluminium en schadelijke synthetische petrochemische stoffen. Het gaat om carcinogenen die petroleum, antivries en ammonia bevatten.
Wees er dus alert op!De missing link in het onderzoek naar kanker(een bijdrage van Yt Vaartjes)


In ons huidige ziekte model van kanker ontbreekt een cruciale schakel :De bacteriën in ons lichaam.
En misschien zijn die wel de sleutel tot genezing.
Een micro- organisme kan een oorzaak van kanker zijn. Het bewijs voor deze opvatting is groeiende binnen de wetenschap.
Volgens die theorie is het geen microbe waarmee we besmet worden, maar de goedaardige eigen bacteriën die onder invloed van ongezonde omgevings invloeden zoals roken, vervuiling en straling beginnen te transformeren en een proces in gang zetten dat uiteindelijk tot kanker zal leiden.
De Natuurgeneeskundige Hulda Clark hing destijds de theorie aan dat kanker veroorzaakt wordt door parasieten.
Clark werkte eerst met kruiden. Later verving ze deze behandeling met de ‘Zapper’.

Recent onderzoek in 2010 (zie het tijdschrift Medisch Dossier) heeft de rol van bacteriën opnieuw bevestigd.
Een andere manier is het genezen door elektromagnetische golven:De Resonantietherapie. Deze therapie is ook gebaseerd op de rol van bacteriën bij het ontstaan van verschillende ziekten.
Met beide mogelijkheden heb ik destijds gewerkt toen ik zelf kanker had, inmiddels al weer bijna 10 jaar geleden. ( djoyv@betuwe.net) Voor nadere informatie kunt u ook kijken op www.ngcenergyhealing.com


Zuur en base balans (een inzending van Agnes Jansen uit Beyond Medicine)


Eem goede zuur en basebalans is het belangrijkste in ons lichaam.
Nobelprijswinnaar dr. Otto Warburg ontdekte dat kankercellen alleen kunnen bestaan in een zure omgeving.
Wanneer je lichaamscellen en -weefsels zuur zijn (een pH lager dan 6,5 - 7,0), verliezen ze hun vermogen om zuurstof uit te wisselen en gezond te blijven, terwijl kankercellen hierdoor juist beter in staat zijn goed te gedijen.
Aan de andere kant, wanneer je lichaamscellen en -weefsels basisch zijn (een pH boven 7,0) vinden kankercellen het moeilijk om te overleven vanwege de grote hoeveelheid zuurstof die aanwezig is.
Basische weefsels bevatten twintig keer meer zuurstof dan te zure weefsels. Deze zuurstofrijke omgeving voorkomt verdere groei van kankercellen.
Bij een pH-waarde van 8,0 of hoger, kunnen kankercellen en kankerveroorzakende pathogene micro-organismen (virussen, bacteriën, schimmels) niet overleven.
Het handhaven van een goede pH-waarde in onze lichaamscellen en -weefsels is dus van cruciaal belang om gezond te blijven. Je creëert daarmee een vijandige omgeving voor kankercellen en maakt het virussen, bacteriën en schimmels moeilijk zich te vermenigvuldigen.
De meeste mensen hebben wanneer ze geboren worden een pH in de buurt van een neutrale pH. Wanneer je de pH van je lichaamsweefsels ergens tussen de 6,5 tot 7,0 houdt is het erg moeilijk om ziek te worden. Een bijna neutrale pH is het doel.
Mensen kunnen hun eigen PH waarde testen, er zijn teststrips verkrijgbaar bij de apotheek.CD's "Snel op weg" en "Overwin angst"


De confrontatie met de diagnose kanker is een enorm ingrijpende gebeurtenis. Het heeft een groot effect op het hele bestaan van de patiënt en zijn/haar naaste omgeving.
Niet alleen de ziekte zelf, maar ook de behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende gevolgen.
Om een zo goed mogelijke kans op herstel en/of genezing te hebben is het van wezenlijk belang dat men goed begrijpt welke aspecten daarbij een belangrijke rol spelen.
Henk Fransen is arts, en heeft ontzettend veel kennis en ervaring omtrent het totaal-proces wat kanker is.
Om mensen, die net de diagnose hebben gekregen, overzichtelijk te informeren omtrent alle invalshoeken en mogelijkheden, heeft hij de CD’s “Snel op weg” en “Overwin angst” gemaakt.


Misschien is het moeilijk om in die eerste spannende tijd na de diagnose de rust te vinden om de CD’s te beluisteren. Toch adviseer ik sterk om dit wel te doen.
De CD’s zijn informatief, motiverend en stimulerend. Daarnaast ervaar je de warmte en betrokkenheid van Henk Fransen als arts en mens. De CD's zijn een ondersteuning in een onstuimige en roerige tijd.
Ze zijn te bestellen via de webshop van www.henkfransen.nl


Wie/wat is de Ultieme Genezer?


De zoetstof Stevia is nu te koop in de winkel

Richt je op de deuren, niet op de muren.Wist u dat meer dan de helft van de mensen die de diagnose kanker krijgen, zich ook laat informeren over alternatieve genezingsmethoden?
Tot de volgende keer,
hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Februari 2012