Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
February 27, 2015Dag lieve lezers,


Ons leven heeft positieve en negatieve aspecten. Het verandert voortdurend van het ene moment op het andere. Door spirituele oefening is het mogelijk de wijsheid en de macht te verwerven die nodig is om ons leven naar een hoger plan te tillen.
Spirituele oefeningen worden uitgevoerd om een 'onwankelbare hoge conditie' te verwerven, zodat we niet heen en weer geslagen worden door de voor- en tegenslagen in het leven. Als we in het dagelijks leven wanhopig zijn over onze omstandigheden en helemaal in beslag genomen worden door onze woede en onze kwellingen, dan leven we in een wereld van negativiteit.
Het is het voortdurend leven in deze wereld , die maakt dat ons immuunsysteem het opgeeft. Deze lage vorm van leven geeft kankercellen de kans om te groeien en de macht over te nemen. In deze overspannen toestand is de wil om te leven eenvoudigweg niet sterk genoeg en overheerst niet.
Een krachtig immuunsysteem zal afwijkende cellen opsporen en direct vernietigen.
Door de geest te leren beheersen door een toestand van meditatie of trance kunnen we onze levensomstandigheden verbeteren. We kunnen ons erop concentreren gelukkig te worden.
Onze gezondheid en ons levensgeluk kunnen worden verbeterd door anderen gelukkig te maken.
Door geloof of spiritualiteit een plaats te geven in het dagelijks leven kan het ons tot steun zijn in een genezingsproces.Verder in deze nieuwsbrief:


-Kentering?
- Olijfolie
- Regenboogvitaminen
-Verbinding


Vermijd uitersten. Wijsheid is een kwestie van maat en fijnzinnigheid. De wereld hoeft noch veroverd noch afgewezen te worden. De waarheid is zwart nog wit. Lichaam en materie hoeven verafgood noch verworpen te worden. De deugd ligt in het midden.
Uit: De Wereldziel
Kentering?


In een reeks van krantenkoppen en headlines die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden trekken economen aan de alarmbel over de financiële achteruitgang van zowel fastfood gigant McDonald’s als de biotech moloch Monsanto.
CNN vraagt: “Is McDonald’s de gedoemde?” Business Insider verklaart naar aanleiding van het ontslag van McDonald’s CEO: “McDonald’s is het in Amerika aan het verliezen”.


Zoals het er naar uitziet begint de wereld zich af te vragen wat voor voedsel zij werkelijk eten, en het nieuwe conglomeraat van natuurlijke voedselproducenten en restaurants hebben een weg gebaand naar een geheel nieuwe economische omgeving.
Met ander woorden; de consumenten zijn gewoon moe van het proppen van afval in hun lichaam en ze zijn niet meer van plan om hier nog langer mee door te gaan.
Hier slechts enkele van de ingrediënten die je kunt vinden in veel fastfood maaltijden.
Dimethylpolysiloxaan Een chemisch goedje bekend om zijn gebruik in siliconen borstimplantaten, Silly Putty en… Kipnuggets.
Propyleenglycol Een chemisch laxeermiddel dat tevens wordt gebruikt als vulmiddel voor electronische sigaretten.
Azodicarbonamide Een chemische stof die wordt gebruikt voor de creatie van schuimplastiek items zoals yogamatten.


Een ander bedrijf dat wordt geconfronteerd met mega verliezen naar aanleiding van de toegenomen bewustwording en de import van internationale vraagstukken is Monsanto.
Associated Press meldde voor Monsanto een verlies van 156 miljoen dollar in het fiscale vierde kwartaal.
Als informatie zich blijft verspreiden over belangrijke zaken, zoals over de giftige stoffen in fastfood maaltijden en de realiteit achter de geheimhouding van GMO’s, is er geen twijfel dat deze twee bedrijven (en vele anderen) een enorme economische terugslag zullen ervaren. De vraag is of ze zullen veranderen om mee te gaan in deze nieuwe economische verschuiving?

Olijfolie

Wetenschappers hebben ontdekt dat een stofje in olijfolie in staat is om kankercellen in een half uur tot een uur tijd dood te laten gaan. En dat zonder de gezonde cellen te beschadigen. Het gaat om het stofje oleocanthal.
In een nieuw onderzoek tonen wetenschappers aan hoe het stofje kankercellen doodt. Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat het stofje razendsnel te werk gaat, maar ook dat het gezonde cellen met rust laat.


De onderzoekers lieten oleocanthal los op kankercellen en zagen dat deze stierven. Binnen dertig minuten tot een uur hadden de kankercellen het loodje gelegd. Daarmee konden de onderzoekers al uitsluiten dat oleocanthal de kankercellen doodde door een proteïne dat apoptose, oftewel geprogrammeerde celdood in gang kon zetten, aan te vallen. Geprogrammeerde celdood kost namelijk tijd: tussen de 16 en 24 uur. De kankercellen reageerden veel sneller op oleocanthal.

Maar hoe werkte oleocanthal dan?
De onderzoekers ontdekten dat het stofje zich richtte op een klein blaasje in de kankercel. In dit blaasje zit al het afval dat de kankercel verzameld heeft, opgeslagen. “Zodra je één van deze dingen openbreekt, gaat het mis,” stelt onderzoeker Paul Breslin. Er komen enzymen vrij die er vervolgens voor zorgen dat de kankercel doodgaat.


Uit het onderzoek blijkt bovendien dat oleocanthal gezonde cellen – die ook zo’n blaasje met afval bevatten – met rust laat. Het stofje zorgde er alleen voor dat de levenscyclus van de gezonde cellen tijdelijk stopte. “Het stofje bracht ze in slaap.” Na een dag gingen de gezonde cellen weer aan het werk alsof er niets gebeurd was.
Nader onderzoek is nu hard nodig. Zo willen de onderzoekers aantonen dat oleocanthal kankercellen in levende dieren kan doden en ervoor kan zorgen dat tumoren kleiner worden. Ook willen ze achterhalen waarom kankercellen gevoeliger zijn voor oleocanthal dan gezonde cellen.
Regenboogvitaminen


We krijgen overdag veel te weinig goed licht en 's avonds juist te weinig 'goede' duisternis. Dit evenwicht herstellen is het beste wat je kunt doen voor jezelf: het werkt zeer positief op je gezondheid door.


Zonlicht is de absoluut beste bron voor goed licht. Laat de ogen en je huid minimaal 45 minuten per dag zonlicht opnemen. Zonnebril aflaten en het liefst ook je bril af en contactlenzen uit. Als je niet goed kunt wandelen of fietsen , ga op een bankje in de tuin of park zitten. Hiermee geef je de zeven kleurenvitamines van de regenboog aan jezelf.


In de avond: minder licht. Er is inmiddels veel bekend over de nadelige gevolgen van teveel en verkeerd licht van pc's, tablets en mobiele telefoons en de invloed ervan op de melatonine huishouding.
Advies: na 8 uur 's avonds de pc uit en tv kijken van een afstand en geen 'uitzending gemist' op je tablet. Wil je toch op je pc kijken? Zet dan een computerbeschermbril op. De wat grotere afstand tot de tv is beter voor je ogen en de pijnappelklier dan de nabijheid van je pc scherm.


De belangrijkste functie van de pijnappelklier is het regelen van het dag-nachtritme. Dat gebeurt via licht en donker.
De pijnappelklier maakt melatonine aan en dat regelt o.a. de biologische klok van ons lichaam en de lichaamscellen, en beïnvloedt ook de uitscheiding van andere belangrijke hormonen.
Er is ook een sterk verband tussen melatonine en serotonine (het gelukshormoon).


Verbinding


We zijn allemaal verbonden met elkaar en het grotere web van het leven.
In het grote geheel lijken we klein en gewichtloos maar onze unieke plek in deze universele keten is noodzakelijk en essentieel. We zijn levende bruggen van verbinding.


In de spanningen en het hoge tempo van het leven is het gemakkelijk om zo gericht te zijn op het afmaken van dingen en het leveren van prestaties dat we onze verbinding met het grotere geheel verliezen. Het is alsof er een helder bergbeekje vlak naast ons stroomt maar we ervoor kiezen te drinken uit een modderpoel.
We mogen ons bewust zijn van ons onderdeel in de keten van het leven. We kunnen een verbinding voelen met het voedsel dat we eten, de mensen met wie we omgaan, het werk wat we doen. Daarbij kunnen we ons beseffen dat alle mensen die gedurende de dag ons pad kruisen hun eigen leven leven maar daarmee ook een rol spelen in onze wereld.
Er is een verschil tussen lichamelijk aanwezig zijn en echt verbonden zijn. We moeten bewust moeite doen om ons open te stellen voor diepere niveaus van betrokkenheid en verbinding in onze relaties.


We delen deze planeet samen. We zijn allemaal met elkaar verbonden en we zijn allemaal geliefd. Door na te denken over het idee van universele eenheid voelen we onszelf een onderdeel van dit onderling verbonden bewustzijn. Eer de schakel in je keten en verbind je... Het zal onze gezondheid goed doen.
En verder nog:


-In april komt het blad Spiegelbeeld met een speciale editie over kanker.


-Onderzoek: hoe kleiner de koelkast, des te gezonder de eigenaar. Ook is uitgezocht dat mensen met heel grote tweedeurskoelkasten gemiddeld vier kilo zwaarder zijn dan bezitters van een klein exemplaar, klaarblijkelijk vanwege die enorm verleidelijke vrieskist vol ijs en snacks.


- B12 kan helpen bij slaapproblemen

- Meer weten over het Diamantcentrum of wil je bijdragen?

-Het Britse National Institute for Health and Care Excellence (NICE) is van mening veranderd over de zon. Na jaren van dreigende waarschuwingen over het gevaar van de zon, ziet men nu meer in de voordelen van de zon, zoals productie van vitamine D. Het nieuwe advies luidt: ga zonnebaden, maar zorg dat je niet verbrandt!


'Mensen zonder deadlines leven langer.'

Op dit moment is de wereld een reflectie van een grote overgangsfase.
Angst, agressie, manipulatie en negatieve dominantie spelen rond bijvoorbeeld de Oekraïne, het Midden-Oosten en delen van Afrika een grote rol.
Tegelijkertijd zijn er ook ontwikkelde mensen en groepen die grote stappen richting een verlichte beschaving maken.
Zo zijn er aan de ene kant steeds meer mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en heldere keuzes maken in hun individuele leven en in hun relaties in de richting van een nieuwe wereld.
Aan de andere kant genereert een ontspoorde mannelijke energie - geleid door angst en agressie - oorlog, terroristische aanvallen en ziekten.


De disbalans tussen het vrouwelijke en het mannelijke zorgt op instabiele plekken op Aarde voor meer conflicten en minder welzijn.
De terugkomst van het vrouwelijke is dan ook onmisbaar voor het ontstaan van wereldvrede.
Hoe overweldigend de agressie van ontspoorde mannelijke energie ook aanvoelt en bij jou ‘binnenkomt’, juist de huidige en toekomstige generaties vrouwen dienen voor nieuwe waarden te gaan staan. De cultuur van de dood dient over te gaan naar de cultuur van het leven.
- Uit de nieuwsbrief Follow Your HeartEen hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Februari 2015

Back to Back Issues Page