Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
January 23, 2014Dag lieve lezers,


Na zuurstof en water is magnesium de meest belangrijke stof die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven.
Door de moderne voedselprocestechnologie heeft het merendeel van de wereldbevolking magnesiumtekorten opgebouwd.
Als je iedere dag een beetje minder krijgt van een essentieel mineraal ga je op den duur klachten krijgen. Denk aan aderverkalking, verminderde spierfuncties, hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk, diabetes, gewrichtsklachten, etc. etc.


Op zondagmiddag 23 februari 2014 vindt er een lezing plaats in hotel De Witte Bergen te Eemnes over het onderwerp magnesium.
Er zijn deze middag twee artsen en een apotheker, alle drie experts op dit gebied, uitgenodigd, die hun zienswijze geven over dit zo belangrijke mineraal:


De eerste gastspreker is de Franse kinderarts dr. Marianne Mousain. Van haar hand is het boek: Magnesium, de oplossing. (Zij spreekt in het Engels)
Dr. Richard Danel is voorzitter van het Magnesium Health Institute. Hij is een expert op het gebied van magnesium.
Dr. Gert Schuitemaker is een niet praktiserend apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij is gepromoveerd op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij houdt zich al sinds 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde.


Het belooft een zeer informatieve middag te worden en de bezoeker zal met heel veel nieuwe informatie naar huis gaan.
U kunt nog tickets bestellen voor deze middag:

In deze nieuwsbrief:


-Als ik het leven over mocht doen
-Zoeken buiten de gebaande paden
-Nieuwe startpagina
-Zwitserse overheid erkent homeopathieAls ik het leven over mocht doen


Wat zijn de belangrijkste levenslessen voor een mens?
Wat zijn de dingen waar we het meeste spijt van kunnen hebben in het leven?


Verpleegkundige Bronnie Ware heef vele jaren in de palliatieve zorg gewerkt.
Haar patiënten waren mensen die thuis op sterven lagen. Met sommige heeft ze zeer speciale momenten gedeeld. Ze was tijdens de laatste drie tot twaalf weken van hun leven bij ze.
Mensen maken een behoorlijke groei door als ze met hun eigen sterfelijkheid worden geconfronteerd.
Ze leerde dat ze bij hen nooit het vermogen tot groei moest onderschatten. Sommige veranderingen waren enorm.
Als ze vroeg naar waar ze spijt van hadden, of wat ze anders gedaan zouden hebben, doken dezelfde thema´s steeds weer op.
Een paar van die thema's zijn:' Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen' en 'Ik wou dat ik niet zo hard gewerkt had'
Het is heel belangrijk om te proberen ten minste een paar van je dromen tijdens je levensweg na te jagen.
Vanaf het moment dat je je gezondheid verliest, is het te laat. Gezondheid brengt vrijheid met zich mee. Velen realiseren zich dat niet, totdat de gezondheid ze in de steek laat.
Het leven is een keuze. Het is JOUW leven. Kies bewust, kies wijs, kies vanuit jezelf voor jezelf.


'Sommige mensen bereiken de hoogste top van de ladder
en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.'

Zoeken buiten de gebaande paden


De afgelopen jaren leverde Yt Vaartjes met regelmaat een bijdrage aan deze nieuwsbrief met verschillende artikelen.
Zij werd zelf in 2003 met kanker geconfronteerd en genas op haar eigen manier, zonder operatie, chemotherapie of bestraling, maar ze is niet van mening dat iedereen dat zo zou moeten doen.


Yt heeft een boekje geschreven met de titel: ' Kanker. Genezing zoeken ook buiten de gebaande paden'.
Het is een waardevol boekje voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en zich willen oriȅnteren op andere mogelijkheden.
Het motto van het boek is: Doe wat bij je past!
De behandeling of weg van genezing hangt af van je eigen levensgeschiedenis en inzichten. Het hangt af van je moed en van het feit of je mensen om je heen hebt die jouw zoektocht mee willen maken en je daarin willen steunen.
Het boekje kost € 13,10 (incl. verzendkosten) en is te bestellen via djoyv@betuwe.net.
Nieuwe Startpagina


Graag wil ik jullie attent maken op deze nieuwe startpagina.
Hoe meer ervaring, inzichten, methoden, middelen zich hier verzamelen, hoe beter, zodat mensen geȉnformeerd kunnen worden, en zo zelf kunnen kiezen.

http://kanker-natuurlijke-behandeling.startpagina.nlZwitserse overheid erkent werking homeopathie


Het rapport van de Zwitserse overheid over homeopathische geneeskunde van eind 2011, vertegenwoordigt de meest uitvoerige evaluatie van homeopathische geneeskunde die ooit door een regering tot stand gekomen is en is recentelijk in boekvorm in het Engels (Bornhoft en Matthiessen, 2011) gepubliceerd. Dit voor een doorbraak zorgende rapport bevestigde dat de homeopathische geneeskunde zowel efficiënt als voordelig is en dat de homeopathische behandelingen in het Zwitserse plan voor volksverzekering opgenomen kunnen worden.


Het rapport “De Evaluatie van de Gezondheidstechnologie” van de Zwitserse overheid waarin onder andere de homeopathische geneeskunde aan bod komt, is het meest uitvoerige overheidsrapport over dit onderwerp dat ooit is gemaakt. Dit verslag heeft niet alleen de essentie van het bewijsmateriaal van de dubbelblinde placebo-gecontroleerde klinische studies herzien, maar heeft hiernaast de effectiviteit in de praktijk, de veiligheid en de kosteneffectiviteit van homeopathische geneeskunde geanalyseerd. Dit verslag heeft tevens een uitvoerige herziening van de preklinische studies tot stand gebracht. (fundamentele fysisch-chemische studies, studies met plantengeneesmiddelen, ‘in vitro’ studies)


Na de beoordeling van het pre-klinische basisonderzoek en de klinische studies van hoge kwaliteit, bevestigde het Zwitserse rapport dat homeopathische hoge potenties regulerende effecten teweegbrengen (normaliserende effecten) en specifieke mutaties in cellen of levende organismen. In het rapport staat ook dat 20 van de 22 systematische beoordelingen van klinisch onderzoek naar het testen van homeopathische medicijnen in elk geval een trend bespeuren ten gunste van homeopathie.


Ongeveer de helft van Zwitserse artsen beschouwt de natuurlijke geneeswijzen als efficiënt. Misschien is wel het meest opvallende dat 85 procent van de Zwitserse bevolking wil dat natuurlijke geneeswijzen opgenomen wordt in de zorgverzekering. Het is daarom niet verrassend dat de meer dan 50 procent van de Zwitserse bevolking aan wie de vraag is gesteld, een ziekenhuis verkiest dat in natuurlijke geneeswijzen voorziet, boven een conventioneel ziekenhuis.
'The greatest glory in living
lies not in never falling,
but in rising
every time we fall.'

Nelson Mandela
Hoe kunnen we de aarde laten voortbestaan?
O ja, nog even het boek van Marianne Mousain, voor wie er in geȉnteresseerd is:Tot de volgende keer of tot ziens bij de lezing op 9 febr. a.s. in Eemnes,


Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Januari1 2014

Back to Back Issues Page