Dag lieve mensen,


Er is een oud zen-verhaal over een leeuw die was grootgebracht door schapen en dacht dat hij zelf een schaap was, totdat een oude leeuw hem vastgreep en meenam naar een vijver, waar hij hem zijn eigen spiegelbeeld liet zien.
Velen van ons zijn als deze leeuw – het beeld dat we van onszelf hebben is niet ontleend aan onze eigen directe ervaring, maar aan de mening van anderen.

De individualiteit die van binnenuit had kunnen groeien is vervangen door een van buitenaf opgelegde ‘persoonlijkheid’. We worden zomaar een schaap in de kudde, niet in staat ons vrij te bewegen en onbewust van onze eigen ware identiteit. Lees over conditionering in deze nieuwsbrief….


Inhoud:


- Conditionering
- Kuur tegen kanker?
- Ziektebestrijders in je kruidenrek
- Symposium over celzouten bij ernstige ziekte
- Hoe gezondheid een industrie werdConditionering


Je persoonlijkheid is je opgelegd door de maatschappij, je individualiteit krijg je van het bestaan. De persoonlijkheid is een maatschappelijk nut. Pas als je je persoonlijkheid laat varen, ben je in staat je individualiteit te vinden.
De maatschappij kan geen individuen toestaan, want individuen zijn niet zo volgzaam als schapen. Schapen bevinden zich altijd in de massa, in de hoop dat de massa ze een beschut gevoel geeft.
In de massa voelt men zich beter beschermd, veiliger. Als er iemand aanvalt, bestaat er in de menigte altijd een kans jezelf te redden. Maar leeuwen gaan hun weg alleen.
Ieder van ons wordt als leeuw geboren, maar de maatschappij conditioneert iedereen, ze programmeert ons denken als een schaap. De maatschappij geeft ons een persoonlijkheid, een gezellige, aardige, nuttige, gehoorzame persoonlijkheid.
Op zoek gaan naar je individualiteit, het ontwikkelen van je individualiteit, vormt mede de basis van gezondheid, of is een sterke factor in een genezingsproces. Het sterkt het immuunsysteem.
Wordt wie je bedoelt bent te zijn.Kuur tegen kanker?


De 17-jarige Angela Zhang uit het Californische Cupertino heeft mogelijk een medicijn ontwikkeld tegen kanker. Ze ontdekte namelijk een molecuul dat ze zelf beschrijft als "het Zwitserse zakmes onder de kankermedicijnen". Het kan kankercellen opsporen, uitroeien en de reactie op de behandeling monitoren. Dat meldt AD.nl.
Het gaat om een molecuul dat zich in het lichaam van een kankerpatiënt vasthecht aan kleine nanodeeltjes. De nanodeeltjes kleven vervolgens vast aan een kankercel. Daardoor kunnen artsen via een MRI-scan precies zien waar de kankercellen zich bevinden.


Door vervolgens een infraroodbundel te richten op het gezwel, smelt het molecuul en komt het medicijn vrij. Dat vernietigt dan louter de kwaadaardige cellen en laat de gezonde cellen met rust.


Angela heeft de techniek al op muizen getest, in een laboratorium van de naburige Stanford Universiteit, en het resultaat was verbluffend: de kankergezwellen verdwenen als sneeuw voor de zon.


"Het werk van Angela is uitzonderlijk en wonderbaarlijk," verklaarde dr. Zhen Cheng van de Stanford Universiteit. Hij is al een paar jaar de mentor van de Angela.


"Het is echter nog te vroeg om te besluiten of de techniek ook opgaat voor mensen en of het een succesvol medicijn zal zijn." Het onderzoek ziet er volgens haar mentor alvast veelbelovend uit. "Over een jaar of vijftien weten we meer." Die tijd is nodig om de techniek verder te verfijnen.Ziektebestrijders in het kruidenrek(Een bijdrage van Yt Vaartjes)


Door de eeuwen heen heeft de mens kruiden gebruikt!
Veel van onze huidige keukenkruiden komen oorspronkelijk van de Indiërs. Maar ook de Egyptenaren, Grieken en bovenal de Romeinen gebruikten kruiden.De Romeinen hadden zoveel vertrouwen in kruiden dat hun legers geen doktoren nodig hadden.
In de Middeleeuwen werkten de monniken ook met kruiden.


In het tijdschrift Medisch Dossier van Januari 2012 staat:
De sterkste ziektebestrijders staan misschien gewoon in het kruidenrek.
Bijvoorbeeld:
Kurkuma (koenjit/geel wortel)
Uit laboratorium onderzoek is gebleken dat curcumine menselijke kankercellen van borst, prostaat, pancreas, maag, dikke darm en slokdarm kan doden.


Peterselie wordt ook genoemd. Dit kruid is niet alleen een effectieve adem verfrisser, maar kan misschien ook borstkanker op afstand houden, althans volgens dierexperimentele reageerbuisonderzoeken, dus misschien niet van toepassing op mensen.
Koriander kan een rol spelen bij ontgiften van het lichaam.Wie gezond wil zijn laat kruiden dan ook belangrijk zijn bij de voeding!
Gember is wel bekend om zijn anti-emetische eigenschappen dwz.de werking tegen misselijkheid en braken. Meer recent is er echter onderzoek gedaan naar gember wortel extract.
Dit extract bleek de celgroei tegen te gaan bij kanker.Symposium over celzouten bij ernstige ziekte


Deze biochemische zouten zijn verantwoordelijk voor de biochemie, de levenschemie en het gezond functioneren van het lichaam. Het gebruik van de minerale zouten bevordert het gezond functioneren van verstoorde levensprocessen op weefsel- en orgaan niveau.
De Stichting Hahnemann Homeopathie organiseert op 16 en 17 maart 2012 een tweedaags symposium over het belang van Schüsslerzouten in de homeopathie. Tijdens deze tweedaagse wordt uitgelegd hoe minerale zouten het genezingsproces bevorderen.


Biochemische zouten zijn van bepalend belang voor de fysieke levensprocessen. Voor de genezing van weefsel- en orgaanziekten spelen Schüsslerzouten een belangrijke rol.
Dit betekent dat het gebruik van Schüsslerzouten veel verder reikt dan de gebruikelijke benadering van gelaatsdiagnostiek en de deficiënties.


Schüsslerzouten ondersteunen de patiënt in het volledig reageren op de hoger gedynamiseerde potenties, waardoor het geneeskrachtig vermogen van de homeopathische middelen veel verder reikt.
Daarom is het gebruik van Schüsslerzouten dan ook van groot belang tijdens de homeopathische behandeling van patiënten met ernstige, lichamelijke ziekten. Meer informatie en/of inschrijven op: Seminar 2012 Schusslerzouten


Hoe gezondheid een industrie werd


Preventiecampagnes en gezondheidsadviezen volgen elkaar in ijltempo op. Massaal cholesterolverlagende margarines smeren, zon en fijn stof mijden en elke dag een glas rode wijn drinken.
Dan wacht ons het eeuwige leven. Of toch niet?


In het boek : ‘En ze leefden nog lang en gezond’ brengt Luc Bonneux een vlijmscherpe en genadeloze analyse van de moderne gezondheidsindustrie.
Heeft screening op borst- of prostaatkanker enig nut?
Moeten we bang zijn voor een grieppandemie?
Hoe zwaar weegt de farmaceutische industrie op universiteit en politiek?
En bestaat er wel een recept voor een lang en gezond leven?
Een onmisbare reisgids voor wie de weg wil vinden door de doolhoven van medische zin, onzin en waanzin en de vloedgolven aan gezondheidsinformatie wil overleven!
Lees hier meer over B12


Lees hier meer over minerale celzouten

Luister naar je leven.
Elk moment heeft je iets te vertellen.Als de nieuwsbrief een onderwerp bevat die voor iemand in uw omgeving belangrijk kan zijn, stuur hem dan a.u.b. door.
Voor vragen staat de contactpagina altijd open.Tot de volgende keer,
hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Januari 2012