Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
January 22, 2013Dag lieve lezers,


We spreken allemaal over liefde. We willen liefde, we zoeken liefde, we hebben liefde nodig. Maar waarom is liefde zo belangrijk? Wat doet liefde voor ons?
Liefde maakt ons gezond. En liefde geeft ons kracht. Liefde opent ons, niet alleen onze geest en ons hart, maar ook fysiek.
Liefde is een methode om onze blokkades te openen en dat heeft een groot effect op onze gezondheid.
Blokkades in onze subtiele kanalen verstoren de doorstroming van energie en veroorzaken zo emotionele en fysieke problemen.

Inhoud:


-Ware liefde
-Gezondheidsbeurs
-De Banerji protocols
-Frankenvis
-De groene apotheek


Ware liefde


In dit mooie, kleine boekje geeft Thich Nhat Hanh inzicht in de aard van echte liefde.
Met eenvoud, warmte en directheid onderzoekt hij de vier aspecten van liefde in de boeddhistische traditie: liefhebbende vriendelijkheid, mededogen, vreugde en vrijheid.
Hij legt uit hoe we deze eigenschappen van de liefde kunnen ervaren in ons dagelijks leven. Maar daar zijn de juiste omstandigheden voor nodig.


Om ware liefde te ervaren moeten we volledig aanwezig zijn in ons huidige leven, in het huidige moment. Hanh biedt eenvoudige technieken om hieraan te voldoen. Daarnaast is liefde niet alleen noodzakelijk voor de ander, maar ook voor onszelf, om pijn, angst en negatieve gedachten en gevoelens te dragen.Lees hier meer over liefde


Gezondheidsbeurs


Op 25, 26 en 27 januari 2013 wordt van 10.00 tot 17.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht in hal 3 de Gezondheidsbeurs georganiseerd. Op de website www.denationalegezondheidsbeurs.nl kunt u online kaarten kopen.


De Bruno Grőning-Vriendenkring zal in stand M34 in het gedeelte “Medisch” informatie geven over een natuurlijke weg naar gezondheid door de geestelijke genezende kracht en over de vele informatieve lezingen die de komende tijd worden gehouden in Nederland.
Inhoud:
• Genezingen, die plaats hebben gevonden, worden voorgesteld en voor iedereen begrijpelijk uitgelegd hierbij ook ongeneeslijk verklaarde ziekten
• De toehoorders kunnen tijdens de lezing op eenvoudige en natuurlijke wijze de genezende kracht zelf ervaren
• Bruno Grőning en zijn leer
• De Medische Vakgroep van de Bruno Grőning-Vriendenkring, een internationaal verbond van enkele duizenden artsen en vertegenwoordigers van andere medische beroepen uit meer dan 70 landen, die onderzoekt hoe hulp en genezingen langs geestelijke weg door de leer van Bruno Grőning tot stand zijn gekomen.


De genezingen en hulp worden systematisch samengevat, door artsen gecontroleerd en, indien mogelijk, op basis van medische onderzoeken door onafhankelijke artsen bewezen en gedocumenteerd.De Banerji protocols


Er is een nieuwe website die volledig gaat over het werk van twee Indiase homeopathische artsen: Prasanta en Pratip Banerji.
Zij hebben een ongekend grote expertise opgebouwd in de behandeling van allerlei ziekten, waaronder kanker.
Hun geneesmiddelenvoorschriften hebben zij gebundeld in de zogenoemde Banerji-protocollen.


In Nederland wordt het gedachtegoed van de Banerji's exclusief uitgedragen door de Stichting Hahnemann Homeopathie (SHH).
In november 2012 waren beide Indiase artsen op uitnodiging van onze stichting in Nederland. Zij hebben hun kennis met deze stichting gedeeld.
De SHH vormt het steunpunt voor de Prasanta Banerji Homeopathic Research Foundation in Nederland. Op verzoek van beide artsen vertegenwoordigt de SHH exclusief de Banerji-protocollen in Nederland.
Zoekt u een klassiek homeopaat die werkt met de Banerji-protocollen? Ga dan naar de lijst met geschoolde homeopaten.
www.banerjiprotocolsnederland.nl


Frankenvis


De Verenigde Staten staat op het punt de wereld te trakteren op het eerste genetisch gemodificeerd stukje vlees: een gemuteerde zalm die wilde zalm compleet kan vernietigen en een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Wij kunnen voorkomen dat deze verdachte Frankenvis op ons bord belandt.


Deze neppe, nieuwe zalm groeit twee keer zo snel als de echte, normale zalm, en wetenschappers weten nog niet wat de lange termijn effecten zijn voor de gezondheid.
Toch wordt deze zalm binnenkort bestempeld als ‘veilig’ voedsel, op basis van studies gefinancierd door hetzelfde bedrijf dat genetische modificatie heeft ontwikkeld!
Gelukkig is het in de VS wettelijk verplicht om de publieke opinie te raadplegen voordat zo’n besluit kan worden genomen.
Een coalitie van consumenten, milieudeskundigen en vissers roept de regering op om deze verdachte zaak in de prullenbak te gooien. Laten wij hen helpen om te winnen en een golf van steun op gang brengen.


De consultatie is al in volle gang en wij hebben een goede kans om de gemuteerde vis van het menu te houden.
Teken om de Frankenvis tegen te houden en deel het met iedereen die je kent – bij 1 miljoen ondertekenaars wordt onze oproep aangeboden aan de publieke consultatie: www.avaaz.org/nl/stop_frankenfish_r/bWtsybb&v=21119

De biotech industrie heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in overheidslobby om genetisch gemodificeerde groente goedgekeurd te krijgen.
Frankenvis is het volgende miljoenenproject – het kan de deur openzetten voor nog meer gemodificeerd vlees.
De Amerikaanse regering neemt de publieke opinie mee in haar definitieve besluit – als wij de regering overspoelen met een groot en wereldwijd verzet, dan kunnen wij deze roekeloze deal stoppen.De groene apotheek


In deze tijd is het belangrijk zelf de nodige kennis omtrent geneeskundige kruiden te hebben, nu op de verpakkingen in de winkels geen productinformatie meer mag staan.


De groene apotheek geeft een korte en krachtige beschrijving van de bekendste geneeskruiden die tegenwoordig te koop zijn: hun plaats in de geschiedenis, het therapeutisch gebruik, de bestanddelen, de synthetische tegenhangers, de doseringen, de veiligheids- en werkzaamheidsbepalingen en de voorzorgsmaatregelen.Dit handboek is gebaseerd op de unieke database van kruidenspecialist James Duke die wetenschappelijk onderzoek deed naar de werkzaamheid van geneeskruiden in opdracht van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Gedurende bijna drie decennia verzamelde hij informatie over de geneeskrachtige werking van duizenden planten.


- Meer dan 180 geneeskruiden voor honderden aandoeningen.
- Beschrijving van de werking, gebruikte plantendelen, bijwerkingen en doseringen.
- Waardering werkzaamheid en veiligheid planten.
- Met aandoeningen- en plantenregister.


Overigens: nu fabrikanten volgens de nieuwe claimswetgeving niet meer aan consumenten duidelijk kunnen maken waarvoor hun product bedoeld is, heeft de branchevereniging van gezondheids- en natuurproducten (NPN) deze onafhankelijke website gelanceerd: www.kiesvoorietsextra.nlDoctoren geven geneesmiddelen waar zij weinig van afweten,
om ziekten te genezen waar zij nog minder van afweten,
in mensen waar zij helemaal niets van afweten.
(Voltaire)Minerale celzouten kunnen ondersteunen bij behandeling

Dat was het weer voor deze keer. Ik hoop dat er voor iedereen weer iets interessants is geboden.


"Laat wat je niet kunt,
je niet verhinderen te doen wat je wel kunt."


Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Jan.2013

Back to Back Issues Page