Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
January 22, 2015Dag lieve lezers,


Veel medicijnen en ingrepen zijn helemaal niet zo duidelijk ‘bewezen werkzaam’ of hebben veel meer of ergere ongewenste bijwerkingen dan men denkt. Bovendien worden ze bijna altijd onderzocht door de fabrikant zelf, die er een (veel te groot) financieel belang bij heeft dat de uitkomst gunstig is.
De laatste jaren kwamen er dan ook diverse schandalen aan het licht waar medicijnen ten onrechte als veilig en werkzaam op de markt kwamen, op basis van deze ‘eigen’ onderzoeken.
Medicijnen worden vooral getest op jonge volwassenen, maar in de praktijk het meest geslikt door ouderen. De werking kan daardoor heel anders zijn, met name doordat lever en nieren minder goed werken, waardoor de stof moeilijker afgebroken en uitgescheiden kan worden.
Medicijnen worden ook altijd apart onderzocht, terwijl in de praktijk (met name ouderen) mensen vaak meerdere medicijnen tegelijk gebruiken, tot wel tien of meer. Meestal is niet bekend wat de wisselwerking tussen die stoffen kan zijn. Ook jonge kinderen krijgen medicijnen die nooit op kinderen zijn getest, met alle risico’s van dien.
Het overvloedig gebruik van medicijnen zorgt voor steeds meer grote problemen: resistentie tegen antibiotica, sporen van medicijnen in drinkwater etc. .
Alleen al door verkeerd gebruik van medicijnen belanden duizenden mensen elk jaar in het ziekenhuis. Een onaanvaardbaar aantal overlijdt hierdoor zelfs of is blijvend beschadigd. De productie van medicijnen en de resten ervan die via het riool in het milieu komen vormen een toenemende belasting op het milieu.


Er zijn wereldwijd duizenden onderzoeken gedaan die het nut, en vooral de veiligheid van veel natuurlijke middelen of behandelingen aantonen. Deze worden echter bijna altijd geweigerd voor publicatie in medische vakbladen, omdat die vasthouden aan het reguliere denkmodel. Hierdoor blijven artsen onkundig van deze onderzoeken, zodat hun oordeel niet objectief is.

Verder in deze nieuwsbrief:


-Verbeter de cel-ademhaling
-Oproep
-Overgewicht
-Moermantherapie
Verbeter de cel-ademhaling


De huidige voedselbewerking verhardt vloeibare essentiȅle oliȅn tot zogenaamde transvetten. Je vindt deze transvetten met name in voedingsmiddelen die langer houdbaar zijn: pakjes, blikjes, potjes etc.) en in gebakken en gefrituurde producten.
Deze verharde vetten verdringen essentiȅle vetzuren uit de celwand en zijn niet in staat om zuurstof in te ademen. Cellen die het door het tekort aan essentiȅle vetzuren al benauwd hebben krijgen het hierdoor nog benauwder.
Zonder dat de westerse mens het doorheeft is hij bezig de cellen in zijn lichaam te laten stikken.


Een eeuw geleden kreeg 1 op de 20 mensen kanker, nu is dat 1 op de 3. Deze toename is slechts voor een deel te verklaren door erfelijkheid.
Wetenschapper over de hele wereld geven aan dat de belangrijkste oorzaak van kanker en welvaartsziekten gelegen is in een ongezonde leefstijl. Een chronisch tekort aan essentiȅle vetzuren en verharding van vetten spelen hierin een belangrijke rol.


Je kunt 3 belangrijke maatregelen nemen om de cel-ademhaling te verbeteren:
- Mijd zoveel mogelijk transvetten in je voeding
- Verhit vetten zo min mogelijk (bakken en frituren) en bak alleen in milde olijfolie en kokosvet
- Neem dagelijks een dessert- of eetlepel van een mengsel van de essentiȅle vetzuren omega 3 en omega 6 in de verhouding 1 :1 of 1:2.
Een goed supplement innemen kan natuurlijk ook:

"Wat telt, is niet of je dėze berg beklimt of die daar of nog een andere, maar dat je de weg aflegt. En wel met aandacht, met volharding, met een open hart en een oplettende geest.
Niet de naam van de berg die we hebben beklommen, verandert ons, maar de aandacht en liefde die we in de tocht hebben gelegd.
De wereld is mooi door haar verschillende landschappen. Het spirituele leven is mooi door zijn vele wegen."


Uit: De Wereldziel
Oproep


Oproep tot deelname aan de grote internet-enquete naar ervaringen met gebruik van alternatieve middelen voor zelfmedicatie. Nergens wordt vastgelegd wie waar baat bij heeft.
Het Natuurlijk Gezond Plein gaat deze ervaringen verzamelen om ze mee te laten wegen in het beleid. U kunt meedoen met de enquete via: Natuurlijk Gezond PLeinOvergewicht


Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 3000 vrouwen en bijna 2000 mannen kanker omdat ze te zwaar zijn.
Dat blijkt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Wereld kanker Onderzoek Fonds uit wereldwijd onderzoek, waaruit ook naar voren kwam dat internationaal gezien bijna een half miljoen kankergevallen per jaar zijn toe te schrijven aan overgewicht.
De wetenschap heeft nu ook ontdekt dat het immuunsysteem een belangrijke partner is in de strijd tegen kanker.
Er was eens een dokter in Vlaardingen die dat ook riep, maar die werd daarom tot kwakzalver van de eeuw uitgeroepen…
Moermantherapie


Moermantherapie wordt ook wel Niet-toxische tumortherapie (NTTT) of natuurlijke behandeling kanker genoemd.
Het uitgangspunt van de therapie is het herstellen van een ontspoorde stofwisseling zodat genezing (gemakkelijker) kan plaatsvinden. Om dit te bereiken worden methodes en middelen toegepast die de eigen afweer van de patiënt versterken, zowel op fysiek als psychisch niveau.
Hiertoe behoren voedingsvoorschriften, voedingssupplementen, niet-toxische tumorremmende stoffen en immuunstimulerende middelen.
De reguliere behandeling, zoals chemotherapie, kan door het vergroten van de afweer, tevens beter worden verdragen.
Hier nog enkele andere kenmerken van moermantherapie:


- Kan tijd nodig hebben voordat het effect heeft
- Vergt een hoge inzet van de patiënt
- Onschadelijk
- Werkt preventief
- Kan de levenskwaliteit verbeteren
- Niet geschikt bij noodzakelijke snelle ingrepen


Moermantherapie wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. De vergoeding valt onder het kopje complementaire geneeswijzen. Voorwaarde voor de vergoeding is:
• Dat de arts die de moermantherapie/methode uitvoert, is aangesloten bij de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG). Deze artsen voldoen aan diverse kwaliteitseisen.
• Dat de zorgverzekeraar van de patiënt de AVIG erkent als beroepsvereniging en op basis daarvan de verzekerde vergoed voor de moermantherapie.


Meer informatie over de therapie kun je vinden op www.mmv.nlEn verder nog:


Gister was Henk Fransen te zien in het programma Een Vandaag in een reportage over de combinatie van alternatieve en reguliere behandeling van kanker.
Hier kun je het fragment terugzien: Een Vandaag
Henk Fransen is de auteur van het Handboek Kanker

In deze tijd van het jaar is het goed om het immuunsysteem extra te ondersteunen

De psychologische betekenis van onze organen


Ik moet leren surfen over de golven.
Ik moet me laten dragen door het water,
en gaan waar het water me naar toe leidt.
Alles wat ik kan doen is proberen op de golven te blijven,
ik heb geen controle over de diepte van de zee en de kracht van de wind.


Isabel Allende


Een onderdeel van het leven is een goede relatie krijgen met de materiȅle wereld.
Geld en bezittingen alleen kunnen ons geluk niet waarborgen, maar langdurige onthouding van materiȅle behoeften kan ook voor veel stress in het leven zorgen. Het is de kunst een evenwichtige relatie met het materiȅle te ontwikkelen.


Het voorjaar kan een goede tijd zijn om je bezittingen te evalueren. Om te eren wat kostbaar voor je is en om onnodige gehechtheid los te laten. Door op te ruimen of een ruimte schoon te maken kunnen de echte schatten van het leven naar binnen stromen.
Het gaat om het loslaten van de afhankelijkheid, de sterke behoefte om iets te moeten hebben om je goed te voelen of om te bepalen wie je bent.
We zijn maar tijdelijke bezoekers van de aarde, het is goed voor onze gezondheid om onnodige begeerte naar rijkdom en het vermeerderen van bezittingen los te laten.
Ieder mens is een welvarend, evenwichtig leven waard.Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Januari 2015

Back to Back Issues Page