Dag lieve mensen,


Kort geleden kreeg ik een artikel toegestuurd, waarin werd gesteld dat zogenaamde medische onderzoeken naar geneesmiddelen vaak door marketingafdelingen zijn opgezet.
Dit terwijl de geneeskunde zich beroept op het feit dat het een ‘evidence- based ‘ vak is.
Ongeveer 90.000 zogenaamd wetenschappelijke klinische onderzoeken naar geneesmiddelen, gepubliceerd in de afgelopen tien jaar in de literatuur, zijn niets anders geweest dan pr-activiteiten, vermomd als onderzoek.
Deze praktijken kwamen aan het licht toen de geneesmiddelenfabrikant Wyeth geheime documenten moest prijsgeven aan de advocaten van 14.000 vrouwen die borstkanker kregen na het gebruik van het middel 'prempo', voor hormoonsubstitutie in de overgang.
Het is nu duidelijk dat de meeste van die onderzoeken , gepresenteerd als onafhankelijk en onbevooroordeeld in feite verdraaiingen zijn van feiten ten behoeve van een gunstige publiciteit.
Ze zijn betaald door geneesmiddelenfabrikanten en vervaardigd door hun marketingafdelingen.
In deze nieuwsbrief aandacht voor wel een serieus onderzoek, naar gebruik en effect van biologische voeding bij (ex-)kankerpatiënten. Indien van toepassing kunt u hieraan nog meewerken.Inhoud:


-Kanker en GSM-gebruik
-U kunt meer dan u denkt
-Verbreek de stilte
-Granaatappelsap
-Onderzoek kanker en voedingKanker en GSM-gebruik


Het agentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voor onderzoek naar kanker is tot de conclusie gekomen dat het gebruik van mobiele telefoons "mogelijk kankerverwekkend" kan zijn voor de mens.
Een 31-koppige expertengroep van het agentschap wisselde in Lyon een week lang informatie uit over de mogelijke carcinogene effecten van gsm-gebruik en kwam tot de slotsom dat gsm-gebruik mogelijk kankerverwekkend is.
De experts verwijzen volgens voorzitter Jonathan Samet van de werkgroep naar studies die aantonen dat regelmatig gsm-gebruik een ernstig verhoogd risico op glioom veroorzaakt. Dat is een vorm van hersenkanker die gelinkt wordt aan de praktijk waarbij men de gsm tegen het hoofd aandrukt en geen oortje gebruikt.


"Een opvallend besluit als je bedenkt dat de WHO een erg voorzichtige organisatie is in uitspraken over dergelijke gezondheidseffecten", reageert Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!).
Hij vindt dat de verantwoordelijke ministers overleg moeten organiseren met scholen om straling in de omgeving van kinderen te beperken. Twee weken geleden adviseerden experts van de Raad van Europa om gsm's uit scholen te weren."U kunt meer dan u denkt"


Hans C. Moolenburgh sr., een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling, verzamelt in "U kunt meer dan u denkt" alle kennis die hij in meer dan vijftig jaar praktijkervaring heeft opgedaan.


Dit boek is bestemd voor mensen die willen begrijpen wat kanker nu eigenlijk is en waarom de ziekte juist in deze tijd zo sterk opkomt. En het is ook bedoeld om diegenen die geliefden tegen kanker zien vechten of die de ziekte zelf onder de leden hebben, een hart onder de riem te steken: u kunt meer dan u denkt!
(Door te klikken op bovenstaande afbeelding krijgt u meer informatie over dit boek.)


Dokter Moolenburgh stelt vast dat de reguliere en complementaire geneeskunde elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen.
In de USA bestaat al lange tijd het specialisme Nutritional Oncology.
In dit specialisme wordt de behandeling van patiënten met kanker ondersteund met voedingsstoffen, met als belangrijkste doel de genezing te bevorderen, recidieven te voorkomen en de levensduur te verlengen.
Om dit doel te bereiken worden jaarlijks in oncologische centra studies uitgevoerd om de positieve effecten van voedingsstoffen in kaart te brengen.Verbreek de stilte


Stel dat je de diagnose ‘kanker’zou krijgen, zou je het je familie en vrienden vertellen?
De meesten onder ons zouden ‘natuurlijk’ zeggen, omdat we op hun hulp en steun rekenen bij de grootste uitdaging in ons leven.
Echter, een globaal onderzoek in Amerika leverde op dat slechts 34 % van de mensen het hun familie en vrienden zou vertellen als ze de diagnose ‘kanker’ zouden hebben gekregen.
Dat is een droevig en alarmerend feit!
Omgaan met kanker is moeilijk genoeg, niemand zou de behoefte moeten voelen om dit te verbergen voor geliefden.
Daarom is het belangrijk dat er voortdurend wordt gewerkt aan het doorbreken van het stigma van kanker.
Als overlevers van kanker in hun omgeving open communiceren over hun ziekte kunnen we toekomstige kankerpatiënten duidelijk maken dat ze niet alleen hoeven te zijn in hun strijd.Granaatappelsap

In het wetenschappelijk tijdschrift Medisch Dossier van Mei 2011 staat een uitgebreid artikel over Granaatappelsap.


In recent laboratoriumonderzoek is aangetoond dat granaatappelsap en bestanddelen daarvan krachtige eigenschappen tegen kanker bezitten.
In december vorig jaar werd een onderzoek gepresenteerd waarin werd getoond dat granaatappelsap wellicht uitzaaiing bij prostaatkanker tegengaat.
Eerder onderzoek liet al zien dat granaatappelsap de celgroei bij borstkanker, darmkanker en longkanker kan remmen.


Als u hier meer over wilt lezen kunt u gaan naar de knop “ Nieuws” van http://kankeralskans.tumblr.com


Onderzoek kanker en voeding


Het Louis Bolk Instituut verricht al 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar biologische en duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg.
Thans doet men (tm augustus 2011) onderzoek naar gebruik en effect van biologische voeding bij (ex) - kankerpatienten.
Heeft u ervaren dat biologische voeding een bijdrage heeft geleverd aan uw ziekteproces voor kanker, gerelateerde klachten, en/of andere aspecten van uw gezondheid?
Wilt u deze persoonlijke ervaring delen? Doe dan mee en geef uw verhaal door : Louis Bolk Instituut/onderzoek


Gratis boek over de lever

Vermoeidheid? Misschien is dit de reden

De zomer is al weer een tijdje onderweg en laat zich deze dagen van de natte kant zien.
Ik wens iedereen de best mogelijke zomer, of u nog op vakantie gaat of thuis blijft. Ook in eigen land kunnen we genieten van de geuren en kleuren in de natuur.


Tot de volgende keer,
Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Juli 2011