Inhoud:


- Chemotherapie en 'chemobrain'
- Oorzaak uitzaaiingen ontdekt
- Ervaringsverhaal
- Goddelijk BewustzijnLieve mensen,

Er is de afgelopen weken in de media ruim aandacht geweest voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bij jonge meisjes. Het is goed dat de discussie gevoerd wordt, zodat goed nagedacht kan worden of dit werkelijk gewenst is. De voor en tegens worden door verschillende wetenschappers voor het voetlicht gebracht, en ook de mening van alternatieve specialisten komt in een enkel tv programma aan de orde.

Ouders kunnen samen met hun dochters het risico afwegen en beslissen over wel of niet enten. Veel meisjes hebben zich nog niet laten inenten, omdat de gevolgen op langere termijn nog niet duidelijk zijn.

Voor degenen die nog een stapje verder willen gaan, is het nu ook mogelijk een petitie te tekenen, waarin minister Klink gevraagd wordt voorlopig te stoppen met het vaccinatieprogramma. U kunt deze petitie vinden op www.helemaalgezond.eu/petitie.html


Chemotherapie en 'chemobrain'

De meeste kankerpatiënten merken dat ze na hun behandeling mentaal minder goed functioneren, soms nog maanden na afloop van hun chemotherapie. Artsen namen die klachten meestal niet serieus en er ontstond zelfs een spottende term voor: chemobrain.

Chemobrain is echter voor de patiënt zelf een werkelijke ervaring, met geheugenverlies, verwardheid, concentratieproblemen en een algemeen gebrek aan focus. Er zijn schattingen dat 99 procent van de patiënten met borst- of eierstokkanker na chemo- of radiotherapie last krijgt van chemobrain. Van hen zal 61 procent ook lang na het eind van de behandeling nog last hebben van vermoeidheid en geheugenproblemen.

Aan de David Geffen School of Medicine van de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) heeft een onderzoeksteam als een van de eerste erkend dat chemobrain een werkelijk bestaand fenomeen is dat, zo nemen zij aan, nog tien jaar na de behandeling kan voortduren. Zoals hoofdonderzoeker dr. Daniel Silverman van UCLA zegt: ‘Mensen met chemobrain kunnen hun aandacht vaak niet richten, dingen niet onthouden of verschillende dingen tegelijk doen zoals ze dat voor de chemotherapie konden.’

In zijn onderzoek gebruikte hij een PET-scan (Positron Emissie Tomografie) om de hersenen van 21 vrouwen te bekijken vijf tot tien jaar na hun operatie voor borstkanker. Van hen hadden er 16 tevens chemotherapie gehad. De onderzoekers vergeleken de hersenscans van deze 16 met die van de vrouwen die enkel een operatie hadden gehad en met die van 13 gezonde controlepersonen. De vrouwen kregen een aantal korte termijn geheugentests terwijl tegelijkertijd de bloedtoevoer van de hersenen werd gemeten. De vrouwen die chemotherapie hadden gehad, hadden een lagere verbrandingssnelheid in de frontale hersenschors.
Oorzaak uitzaaiingen ontdekt

Wetenschappers in Groot-Brittannië hebben voor het eerst een belangrijk enzym ontdekt dat achter de verspreiding van kanker in het lichaam zit.

Hoofdonderzoeker Janine Erler van het Britse Instituut voor Kankeronderzoek omschreef de vondst als het ontbrekende puzzelstuk waar wetenschappers naar zochten. Het enzym lysyl-oxidase zendt signalen uit om andere delen van het lichaam voor te bereiden op de komst van kankercellen. Zonder dit voorbereidingsproces zou die nieuwe omgeving te vijandig zijn voor kanker.

Onderzoekers bestudeerden borstkanker in muizen, maar zijn ervan overtuigd dat de resultaten ook van toepassing zijn op mensen en tevens gelden voor andere vormen van kanker. bij 90 procent van de mensen die overlijden aan kanker vormen uitzaaiingen de doodsoorzaak. Uitzaaiingen zijn erg moeilijk te behandelen. Deze ontdekking biedt hoop op het ontwikkelen van een medicijn dat de acties van het enzym tegengaat.


Ervaringsverhaal

In deze Nieuwsbrief het ervaringsverhaal van een bezoekster van Kankervoorbij.com. Ook zij zoekt haar eigen weg naar genezing en doet ontdekkingen die ze wil delen met ons.

Mary had borstkanker, en ook 7 van de 9 lymfeklieren waren aangetast. Ze heeft ervoor gekozen geen enkele traditionele behandeling te volgen na haar borstamputatie met okseltoilet. Van het ziekenhuis kreeg ze tamoxifen in dubbele hoeveelheid voorgeschreven (40mg), nadat ze de chemokuur had geweigerd. Ze heeft dit medicijn 4 dagen geslikt maar is toen gestopt, omdat het haar absoluut tegenstond. Ze kwam toen op het spoor van Natpro, een natuurlijke progesteron creme uit Amerika ( www.progesterontherapy.com ).

Inmiddels heeft ze dit product besteld en gebruik het sinds kort. Op dit moment is nog niet bekend wat dit met haar doet.

Ze heeft een homeopatische arts gevonden die van haar kankerweefsel een homeopathisch middel heeft laten maken. Ze gebruikt dit nu 4 weken en heeft het gevoel dat dit aanslaat. Als ondersteuning voor haar conditie en immuunsysteem gebruikt ze Transfer Factor , revenol, supergreens en kombutscha-drank.

Verder maakt ze dagelijkse een wandeling en eet ze gezond. Ze geeft aandacht aan de spirituele kant van het proces samen met een therapeut en ervaart dit als erg bijzonder. De foto’s van Dr. Emoto die zo mooi laten zien wat voor invloed gevoelens op cellen hebben, zijn een inspiratie voor haar en helpen haar bij het positief denken en het inwerken op kanker. Ze voelt zich happy en vitaal.

Ook zij gebruikt kanker om te veranderen en haar leven onder de loep te leggen. Haar zoektocht brengt haar veel waardevols en brengt haar dieper in contact met zichzelf.

Bedankt Mary, dat je dit wilde delen!


Goddelijk Bewustzijn

Twee maal per jaar ontmoet ik Divyael, een spirituele leraar, die ook wel ‘de ontwaker’ wordt genoemd. Hij is woonachtig in Engeland, maar reist een aantal maanden per jaar door Europa om healingen en sessies te geven. Hij werkt met de energieën van Divine Consciousness, Goddelijk bewustzijn.

Door het ervaren van de originele energieën van pure Liefde en de hoge vibraties van dit Bewustzijn worden we er aan herinnerd wie we werkelijk zijn, waar we vandaan komen en waar we weer naar terugkeren: “Perfectie!”.

Het is een individuele ervaring voor ieder van ons, en voor iedereen is deze ervaring uniek. Het activeren van de “Meester” in ons maakt de weg vrij om ons potentieel te herkennen en hier uitdrukking aan te geven.

Het is moeilijk te verwoorden wat een dergelijke ‘activering’ met je doet. Een healing van Divyael is een bijzondere ervaring. Als je in zijn bruine ogen kijkt, ervaar je de eindeloze diepte van onvoorwaardelijke liefde, die je helemaal omringt.

Tijdens mijn eerste ontmoeting met hem werden oude emoties van voorgaande jaren als het ware losgeweekt, en het was een bevrijdend gevoel ze te laten gaan.

Zo blijf ik ook betrokken en actief in mijn eigen spirituele ontwikkeling. Voor meer informatie over Divyael, zie zijn website www.themessenger.me.uk

Tip:Kijk ook eens op de boekenpagina van 'Regenbogen en Sterrenlicht'.

Ik hoop met deze nieuwsbrief weer wat informatie en inspiratie te hebben gebracht. Wil je zelf een bijzonder verhaal delen, laat het me weten, of vermeld het onder Uw verhaal


Hartelijke groet,


Foekje
www.kankervoorbij.com


maart 2009
Nieuwsbrief Kankervoorbij 2/2009