Dag lieve mensen,


Er wordt heel wat afgejokt in de voedselindustrie. Het doel: verkopen, heiligt maar al te vaak de middelen: vage of misleidende informatie.
Het is dus goed dat er een nieuwe waakhond is: Foodwatch.
Op haar website neemt de van oorsprong Duitse organisatie het Nederlandse supermarktassortiment onder de loep.
Foodwatch onthult ongezonde en schadelijke praktijken van voedselfabrikanten. Ze eisen dat fabrikanten ophouden met het bedriegen en misleiden van de consument. Ook wil Foodwatch de overheid dwingen om waar nodig in actie te komen.
In Duitsland onderzoekt Foodwatch al jaren levensmiddelen op de schadelijke stof Acrylamide, die bijvoorbeel in chips zit. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.
Voor meer informatie kijk op www.foodwatch


Inhoud:


-Genezing door contact met de cellen
-Adventure for life
-Duurzame gezondheid
-Acrylamide in de voeding
-Draadloos of aan de lijn?Genezing door contact met de cellen


Margaret Fikioris heeft al twee jaar lang last van een blaaskwaal die een voorbode lijkt te zijn van blaaskanker.
Zowel de reguliere als de alternatieve medische behandelingswijzen bieden geen uitkomst en zij besluit op aanraden van haar vriendin Barbara Wolf een zoektocht naar binnen te beginnen.


Barbara raadt Margaret aan, in navolging van de indianen die ervan overtuigd zijn dat alles leeft en alles een bewustzijn heeft, contact te maken met haar cellen om erachter te komen wat er mis is met haar lichaam.
Dit boek is het e-mailverslag van de spirituele reis die zij hebben ondernomen en die uiteindelijk heeft geleid tot Margarets genezing.
Dit unieke boek kan gezien worden als een wegenkaart met aanwijzingen voor mensen met soortgelijke gezondheidsproblemen.
Adventure for Life


Adventure for Life organiseert een informatie bijeenkomst over hun wandelsponsorreis naar Spanje, voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten.
Deelnemers vanuit het hele land kunnen aan deze uitdaging meedoen!
www.adventureforlife.nl mobiliseert (ex)kankerpatiënten en hun naasten om hun ziekte door middel van een wandelsponsorreis op een actieve manier te verwerken.
De reis, de vijfde, gaat deze keer naar Santiago de Compostella in Spanje en wel van 9 tot 15 september 2011. Tijdens deze reis wandelen de deelnemers omstreeks 110 kilometer, het laatste gedeelte van de pelgrimsroute.
Het sponsorgeld van deze reis is bestemd voor Tegenkracht, de stichting kanker en sport, die met dit geld een wetenschappelijk onderzoek gaat verrichten naar de resultaten van bewegen en sporten tijdens de kankerbehandeling.


Op de informatiedagen krijgt u alles te horen over Adventure for Life,Tegenkracht, de reis en de sponsorwerving. Verder worden er beelden van de vorige reizen getoond, er zijn ervaringsverhalen en u kunt uw vragen stellen.
U kunt zich ook meteen als deelnemer aanmelden.
Na de bijeenkomst is het mogelijk om mee te doen aan een wandeling van omstreeks vijf kwartier.
U kunt zich aanmelden voor een van deze zondagen via contact@adventureforlife.nl.
De eerstvolgende informatie zondag is woensdag 27 april, van 13.30 - 15.30 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden, wel graag even aanmelden.Duurzame gezondheid


De ABB, Artsenvereniging voor Biofysische geneeskunde en Bio-informatietherapie, houdt op vrijdag13 mei a.s. haar derde congres, dat in het teken staat van ‘Samen genezen – duurzaam beter’.
Het wordt steeds duidelijker dat vitaliteit van de gehele mens wordt bepaald door interactie met de omgeving (het veld) waarin hij functioneert.
Onderzoek en behandeling zijn dan ook gericht op versterking en herstel van de energiestofwisseling en het belangrijkste principe van de kwantumfysica: de informatie-uitwisseling binnen en tussen organismen.
Ook prinses Irene zal spreken op dit congres, dat wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.
Meer informatie en aanmelding op: www.samen-genezen.nl


Acrylamide in de voeding


Wanneer bepaalde voedingsmiddelen bij hoge temperaturen worden bereid, is acrylamide een natuurlijk bijproduct.
Acrylamide wordt gevormd bij temepraturen vanaf 120 C. Er ontstaat meer acrylamide wanneer een product langer op hogere temperaturen wordt gebakken.
De stof is ook aanwezig in cosmetica, plastic en voedselverpakkingen.
Door Zweedse onderzoekers werd in 2002 ontdekt dat acrylamide in een groot aantal voedinsmiddelen zit.
Wetenschappers uit Engeland, Amerika, Nederland, Zwitserland en Noorwegen zijn deze bevindingen nagegaan om te verifiëren of de internationale bezorgdheid over deze uitkomst wel gegrond is.

Acrylamide is voornamelijk te vinden in gebakken of gefrituurde producten die rijk zijn aan koolhydraten, zoals patat en chips, maar ook ontbijtgranen, koek,cracker en koffie bevatten acrylamide.
Het consumeren van grote hoeveelheden acrylamide zou een verhoogd risico op nierkanker kunnen veroorzaken.
Ook is een verband gevonden tussen de inname van acrylamide middels de voeding en het risico op eierstok- en baarmoederslijmvlieskanker.
Er zijn echter ook onderzoeken gedaan, waarin het verband tussen acrylamide in de voeding en nierkanker niet werd gevonden.
Een evenwichtige voeding, waarin weinig vet, suiker en gefrituurde voedingsmiddelen voorkomen, is uiteraard aan te bevelen.Draadloos of aan de lijn?


Bewust leven is van levensbelang voor nu en later.
Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor electromagnetische straling, uit mobieltjes, DECT-telefoons, zendmasten, computers etc.
Toch kiezen veel mensen bij de aanschaf van een nieuw apparaat voor het gemak van de draadloze versie.
Het is goed te weten dat er folders van woonbiologen verkrijgbaar zijn met adviezen hoe verstandig om te gaan met allerhande apparatuur in je huis.
Het Nationaal Platform Stralingsrisico’s geeft achtergrondinformatie over gezondheidsrisico’s van straling en brengt dit onder de aandacht van de bevolking en overheden.
www.stralingsrisicos.nl


Tenslotte:
Er is een nieuwe editie uitgekomen van het boek: "De ongelooflijke lever en galblaasreiniging".
Speciale CD's voor ondersteuning van kankerbehandeling

Dat was het voor deze keer.
Laten we onze aandacht en licht laten gaan naar alle getroffen gebieden op de aarde, en ons realiseren dat we allen een zijn.
Ik wens iedereen een fijne lente.

Tot de volgende keer,
Foekje

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Maart 2011