Dag lieve mensen,


Soms krijgen mensen de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen voorgeschreven, maar wordt er geen verbetering van de klachten geconstateerd. Om uit te leggen hoe dit kan gebeuren gebruik ik een metafoor:


Als een marineschip wordt aangevallen, worden alle normale taken, zoals onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, gestaakt. Zelfs bemanningsleden die liggen te slapen of zitten te eten, moeten hun plaats in de gevechtslinie innemen.


Wanneer in ons lichaam sprake is van een noodsituatie (stress), onderbreken cellen hun normale groei, genezing en onderhoud.
Het brandalarm hoort alleen af te gaan in een noodgeval, en al die andere activiteiten kunnen dan wel een tijdje wachten terwijl wij op de vlucht slaan of vechten voor ons leven. De cellen sluiten zich, klaar voor de aanval - letterlijk, als een schip dat de ruimen sluit. Er kan niets meer in of uit.
Je ziet tijdens een gevecht geen aanvoerboot langszij komen om voedsel aan of afval af te voeren. Op dezelfde manier krijgen onze cellen in een stresssituatie geen voeding, zuurstof, mineralen, enzovoort, noch worden er afvalproducten of gifstoffen afgevoerd.
Als gevolg daarvan wordt het celmilieu giftig en kan er geen groei of herstel plaatsvinden. Dit is hoe we ziekten ontwikkelen.
Een open cel, die in de stemming is voor groei en herstel, is voor ziekten en afwijkingen letterlijk ondoordringbaar..
Belangrijk dus om de stress in je leven op te lossen.

Inhoud:


-Genezen door Genade
-Puntje
-Magnesiumcentrum Den Bosch
-Asperges effectief in de strijd tegen kanker?
Boek: "Genezen door genade"


Puttend uit haar jarenlange werk als medisch helderziende en spiritueel leraar vertelt Carolyn Myss in dit boek de waargebeurde verhalen van mensen die als 'terminale gevallen' beschouwd werden en die, door niets minder dan een wonder, hun ziekte overleefden.
(Informatie en/of bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken.)

Geïnspireerd door deze mensen die een breed scala van lichamelijke en psychische klachten overwonnen - van kanker tot gevorderde diabetes - onderzoekt Myss de wijsheid van grote mystici, zoals Teresa van Ávila, wier geschriften een dieper begrip geven van de spirituele fundamenten van genezing.
Op basis van deze onderzoeken introduceert ze een genezingsmodel dat demonstreert dat het mogelijk is om jezelf en anderen te helen met de kracht van genade.Puntje


Sinds enkele maanden loopt het projekt "Puntje".
Iedere 1 à 2 weken stuurt de antroposofische arts Johanna Priester aan mensen die dat willen een positieve korte email, met daarin een gezondheidsbevorderende tip of gedachte.
Deze zijn bedoeld als tegenwicht voor de angst voor ziekte en lijden, en de vele ge- en verboden die in de gezondheidszorg rondwaren.
De Puntjes zijn gebaseerd op haar antroposofische achtergrond, zonder dat dat expliciet zo genoemd wordt.
De Puntjes die tot nu toe verschenen zijn, zijn terug te vinden op de site van het Therapeuticum Helianth. Het gaat om praktische tips en informatie waarmee we gestimuleerd worden om onze gezondheid te bevorderen en onze eigen mogelijkheden te benutten.
Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, kunt u zich hiervoor gratis aanmelden op deze site: www.helianth.nl


Magnesiumcentrum Den Bosch


Het Magnesiumcentrum wil mensen bewust maken van hun levensstijl en daarbij het belang van magnesium benadrukken.
Hierbij wordt ingespeeld op de snel groeiende inzichten omtrent een tekort aan magnesium inname door onze bevolking. Een tekort aan magnesium brengt verschillende klachten met zich mee, zoals hart en vaatziekte, diabetes type II, stressstoornissen en vermoeidheid.
Het Magnesiumcentrum biedt verschillende mogelijkheden om een magnesiumtekort aan te vullen, zowel thuis als in het behandelcentrum.
Op deze wijze beoogt het Magnesiumcentrum de zo belangrijke magnesiumbalans te optimaliseren en daardoor klachten te voorkomen, te verminderen en zelfs weg te nemen.


Het Magnesiumcentrum werkt samen met het Magnesium Health Institute. Dit instituut werkt nauw samen met het UMCG en internationale wetenschappers. Zij gaan voorop in het ontwikkelen van veilige suppletie met behulp van magnesiumchloride. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium is volgens de FDA (wereld autoriteit op gebied van voeding en medicijngebruik) 400 mg per dag. Het is verontrustend dat volgens diezelfde FDA zeker de helft van onze bevolking deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet haalt. Door stelselmatig te weinig magnesium binnen te krijgen, kan een chronisch tekort ontstaan. Dit gebrek leidt er toe dat de 327 enzymen niet goed kunnen functioneren en dit brengt talrijke klachten met zich mee. (ter info: er zijn verregaande plannen om in de nabije toekomst totaal 12 Magnesiumcentra in Nederland te openen) www.magnesiumcentrum.nl


Asperges effectief in de strijd tegen kanker?


Asperges als middel in de strijd tegen kanker. Volgens Math Teeuwen geen fictie, maar realiteit.
De voormalig eigenaar van een aspergebedrijf lijdt aan de ‘Ziekte van Kahler’, een chronische vorm van bloedkanker, maar wist de ziekte onder controle te krijgen sinds hij dagelijks asperges is gaan eten.
Na ongeveer een half jaar moest Teeuwen weer op controle bij de specialist. Deze merkte al meteen op dat hij er goed uitzag, maar kon pas echt een oordeel vellen nadat het bloed was onderzocht.
“De arts belde mij voor de uitslag". Hij was met stomheid geslagen: mijn bloed zag er beter uit dan toen ik voor de eerste keer bij hem kwam.
De cruciale bloedwaarden waren fors gedaald. Dat bleek nooit voor te komen bij de Ziekte van Kahler.

Mijn dokter dacht dat de gunstige resultaten te maken hadden met mijn nieuwe, minder stressvolle leefstijl.
Dat ik iedere dag asperges at, heb ik hem maar niet verteld, want omdat ik zelf een aspergeteler was, zou hij mij toch niet willen geloven.
Sinds dit positieve bericht zijn de bloedwaarden van Teeuwen onveranderd goed; de ziekte is onder controle en met de voorgespiegelde chemokuren en stamceltransplantaties hoeft hij vooralsnog niet te starten. Dat komt volgens de Limburger dankzij zijn aspergedieet.
“Veel mensen in mijn omgeving die aan kanker lijden, zijn door mijn ervaringen ook begonnen met het eten van asperges. Ook bij hen zijn positieve effecten waarneembaar: de ziekte is tot stilstand gebracht en in sommige gevallen zelfs geheel op haar retour.”
Van een lezeres uit Australie deze tip:
Kill Cancer, Leonard Coldwell pt 1/6
http://www.youtube.com/watch?v=c0Hekqy3U6g

Wanneer je de moed hebt de muur van je angst te naderen, verandert deze in een poort.Tot mijn verrassing (en verbazing) werd ik onlangs benaderd door de webmaster van een vergelijkingssite van zorgverzekeringen met het verzoek om linken uit te wisselen. Dit vanwege de uitgebreide en brede informatie over kanker.
Uit de verschillende reacties die ik mag ontvangen via kankervoorbij.com blijkt dat steeds meer mensen begrijpen dat ‘genezen’ veel meer is dan het klakkeloos volgen van een medisch protocol. En dat is alleen maar winst.


In diezelfde week werd me door een kunstzinnig therapeute gevraagd om mee te werken aan een boek met verhalen over vrouwenlevens waarin zich een grote omwenteling heeft afgespeeld. Ik schrijf gemakkelijk en graag, dus binnenkort klim ik weer in de pen. Het is de bedoeling dat het boek eind dit jaar/begin volgend jaar wordt uitgegeven. Uiteraard t.z.t. meer in deze nieuwsbrief.
Het lentezonnetje geeft ons vitamine D. Lekker naar buiten en genieten!
Tot de volgende keer!


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Maart 2012