Inhoud:


-Het belang van een gezonde leefstijl
-Adidas Ladiesrun
-Hoogspanningsleidingen en de ziekte van Alzheimer
-SmaakversterkerLieve mensen,


Alles in het leven hangt met elkaar samen en we zijn als mens onderhevig aan de cycli van de tijd.
De eerste helft in je leven heb je om het te verkennen.
In de tweede helft gaat het erom dat je met inachtneming van al het gebeurde aandacht schenkt aan het ontbrekende element in je leven.
Carl Jung noemde dit het inferieure element. Welk thema dat is moet je zelf uitvinden. Het is een opgave waaraan je je niet kunt onttrekken.
Het gaat erom je eigen levensprobleem, je eigen lot, op te lossen. Je moet je eigen leven sturen om aan je levensopgave te voldoen en weer heel te worden.

Waar we ons de afgelopen maanden ook niet aan hebben kunnen onttrekken, is de berichtgeving over de Mexicaanse griep. Een gezonde leefstijl voorkomt 70 % van elke aandoening . Daarom nogmaals in deze nieuwsbrief aandacht voor dit onderwerp.


Het belang van een gezonde leefstijl


Tegenwoordig gaat de conditie van mensen door een complex van oorzaken steeds verder achteruit.
Denk daarbij aan ongezonde voeding, overconsumptie van dierlijke eiwitten, vitaminentekort, overeten, te weinig drinken, teveel genotmiddelen, te weinig fitness, slechte uitscheidingsfuncties o.a. zelfvergiftiging vanuit je eigen darm, schimmels, parasieten, bestaande stoornissen, ondervoeding, vergiftiging van buitenaf (bijvoorbeeld door gifstoffen uit het milieu, amalgaam), te laag vochtigheidsgehalte van de lucht in het huis (CV), electro stress (alle straling van computers, TV, neonlampen etc.), teveel of onnodig medicijngebruik, stress door werk- en tijdsdruk, slaapproblemen en problematische persoonlijke relaties.
Al dat tezamen kan zo’n aanslag op je weerstand zijn, dat het minste geringste - bijvoorbeeld een eenvoudig griepvirus (het SARS-virus was bijvoorbeeld verwant aan de verkoudheidsvirussen!) - groteske gevolgen kan hebben.
Het alarmerende van de epidemie is dan niet allen de bedreiging van buitenaf - de virulentie van het virus - maar ook onze eigen belabberde conditie.

Pasteur zei ooit: "de microbe is niets, het milieu is alles". Griep is daarom in de eerste plaats een waarschuwing van hoe het met onze vitaliteit gesteld is.


Het is kenmerkend voor onze cultuur, dat bedreigingen altijd "van buitenaf" lijken te komen.
Zelden wordt gekeken naar factoren "van binnenuit", naar onze eigen leefstijl, het omgaan met infectieziekten, zoals de massale toepassing van antibiotica, koortswerende middelen en gif, naar het somtotaal van onze "civilisatie" als ziekteoorzaak.
De onderdrukking ondermijnt onze weerstand (het breekt de immuunreactie af, waardoor deze zich niet kan "oefenen" en dus steeds verder verzwakt), verziekt het interne lichaamsmilieu en werken mutatie en resistentie van de virussen c.q. bacteriën in de hand. Deze fatale ziekte-driehoek drijft ons steeds verder in het moeras.
Zo gezien - in feite door onwetendheid, economisch belang en arrogantie - halen wij ons ziekten als SARS en de Mexicaanse griep (gedeeltelijk) zelf op hals.

Terwijl de reguliere geneeskunde kostbare tijd (en levens) verliest bij het "opsporen van het virus" alvorens te kunnen behandelen, kunnen wijzelf direct beginnen met het saneren van de voedingsbodem en het versterken van het immuunsysteem. Uitsluitend terugvallen op crisismanagement is te riskant c.q. hoogstens het halve werk.
Immers de voedingsbodem blijft bestaan, zodat gevaar van opflakkering voortdurend aanwezig blijft.
Oplossing is met het eigen immuunsysteem mee te werken, het te ondersteunen, dusdanig, dat niet alleen de tijdsduur van de griep zelf bekort wordt, maar ook de herstelperiode.
Het is goed te beseffen dat het menselijk lichaam een zinvol, op overleven gericht organisme is.

Voor herstel en ondersteuning van het immuunsysteem kan Transfer Factor een goede dienst bewijzen.


Adidas Ladiesrun


Voor de derde keer wordt op zondag 14 juni de Adidas Ladiesrun gehouden in Rotterdam.
Deze keer staat de Ladiesrun in het teken van de strijd tegen borstkanker. Voor deze gelegenheid trekt Adidas Ladiesrun op met Pink Ribbon.
Wie deel wil nemen aan de Ladiesrun kan zich inschrijven via de website www.ladiesrun.nl .


Daarbij kun je kiezen tussen vijf of tien kilometer.
Voor iedereen die de streep haalt is er gratis een digitale finishfoto.Hoogspanningsleidingen en de ziekte van Alzheimer

Verschenen in Medisch Dossier in april 2009:


Verscheidene onderzoeken hebben overtuigend aangetoond dat er een causaal verband bestaat tussen EMV (elektromagnetisch veld) en de ziekte van Alzheimer. De meest recente studie, die in 2007 is gepubliceerd, komt uit Zwitserland.
Daar stelden onderzoekers vast dat mensen die vijftien jaar of langer binnen 50 meter van een hoogspanningsleiding woonden, meer dan twee keer zoveel kans hadden om de ziekte van Alzheimer te krijgen als mensen die op minstens 600 meter van hoogspanningskabels woonden.


Onderzoekers aan de Universiteit van Bern deden deze ontdekking toen zij het gezondheidsprofiel onderzochten van 4,7 miljoen mensen in Zwitserland die dicht bij een hoogspanningslijn woonden.
Zij concludeerden dat zowel de afstand ten opzichte van de hoogspanningsleiding als de tijdsduur waarin mensen bij zo’n leiding woonden, significante risicofactoren waren. De totale kans op Alzheimer voor iemand die binnen 50 meter van een hoogspanningslijn woonde, ongeacht hoe lang, was 1,24 keer groter dan diezelfde kans voor iemand die verder weg woonde.
De conclusie dat de periode waarin iemand aan EMV is blootgesteld, een belangrijke bepalende factor is voor het risico van de ziekte van Alzheimer, wordt ook ondersteund door een onderzoek bij arbeiders in Spanje die vanwege hun beroep regelmatig in contact kwamen met ELF-EMV.
Uit een meta-analyse van veertien studies, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Valencia, kwam naar voren dat mensen met zo'n beroep twee keer zoveel kans hadden om later Alzheimer te krijgen dan de totale bevolking.

Om ons energieveld te beschermen tegen omgevingsbelasting schreef ik in de vorige Nieuwsbrief Kankervoorbij al over de Corpus Energeticus , die via mijn website www.regenbogen-en-sterrenlicht.com is te bestellen.


Smaakversterker


E621, MSG of monosodiumglutamaat… deze smaakversterker zit in bijna alle voedingswaren, snacks en dranken en het verziekt je letterlijk.
Onverklaarbare pijnen, hartproblemen, kanker, overgewicht, gedragsstoornissen zoals ADHD, schade aan het netvlies, slaapstoornissen, kortademigheid, enz enz… velen kwamen al tot de ontdekking dat MSG aan de basis lag van hun verschillende onverklaarbare klachten.
De smaakversterker beïnvloedt het lichaam via verschillende wegen zoals hart, circulatie, maag, spieren, zenuwen, ogen, ademhaling, huid enz. MSG zorgt er, in combinatie met kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en afgeleide, tevens voor dat mensen steeds zwaarder worden en niet in staat zijn af te vallen zolang ze die combinaties consumeren.


Al in 1969 verscheen in ‘Journal of Neuropathology and Experimental Neurology’ een artikel van Dr. John Olney waarin de smaakversterker MSG verantwoordelijk gesteld werd voor hersenbeschadiging bij muizen.
Ondertussen krijgen wij steeds meer van dat goedje naar binnen omdat het praktisch in alle voedingsmiddelen verwerkt wordt. Er bestaat geen kant en klaar product waar MSG niet in zit.
De verpakkingen zorgen ervoor dat het niet onmiddellijk herkenbaar is.
Onder verschillende vormen wordt MSG aangegeven op verpakkingen om de verwarring optimaal te houden: E621, MSG, monosodiumglutamaat maar ook gist extract, gehydroliseerde proteïne en aroma.


Het beste is dus zoveel mogelijk zelf vers voedsel te bereiden.


Tenslotte:


Hoe meer mensen zich persoonlijk bewust worden door zichzelf te helen, des te dieper zal het zelfhelende karakter van de mens doordringen in het collectief bewuste van een familie, van een gemeenschap, van de wereld.
Iedereen draagt dus persoonlijk bij.
Iedereen is belangrijk.


Warme groet en tot de volgende keer,


Foekje
www.kankervoorbij.com


mei 2009
Nieuwsbrief Kankervoorbij 4/2009