Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
May 16, 2015Dag lieve lezers,


Je zou kunnen zeggen dat de ontdekking van de koelkast het begin was van de huidige gezondheidscrisis van de mensheid. In 1876 werd de eerste echte koelkast uitgevonden en tegen het eind van de eeuw werden koelkasten algemeen verkrijgbaar.
We stopten toen met het gebruik van zee- of rotszout voor het conserveren van ons vlees en andere voedingsmiddelen. Zo beroofden we ons lichaam van de essentiële mineralen in dat zout die we nodig hebben om te overleven en te gedijen (zeezout bevat ionische sporenmineralen die perfect met elkaar in evenwicht zijn). Vanaf dat moment heeft generatie na generatie dalende weefselmineraalniveaus ervaren.


We kunnen echter beginnen met het terugwinnen van onze gezondheid met eenvoudige en betaalbare voedingsmiddelen. Ondertussen kunnen we enkele van de grootste gezondheidsproblemen van onze tijd verminderen, met succes behandelen en zelfs elimineren, zoals: overgewicht, diabetes, kanker, atherosclerose, hoge bloeddruk, hypothyreoïdie (trage schildklier), osteoporose, depressiviteit, migraine, dementie, veel auto-immuunziekten en nog veel meer ziekten.
Alles wat we moeten doen is weer dagelijks mineralen aan ons voedingspatroon toevoegen.In deze nieuwsbrief:


-Over calcium en andere mineralen
-Congres over gezondheid
-Crowdfunding 'De zoektocht naar genezing'
-Prestatiedwang
-ZelfexpressieOver calcium en andere mineralen


Dagelijks varieer ik met groenten, (gedroogd) fruit, superfoods, noten, zaden, pitten, zout en kiemen. Het schenkt me het gevoel van een goed gevoed lichaam.
De medische wetenschap heeft de laatste eeuw gebloeid door hulpmiddelen als de ontdekking van synthetische insuline tot antibiotica en CT-scans, MRI-scans, robotchirurgie, gewrichtsvervanging en veel meer technische hulpmiddelen.
Deze medische wonderen zijn allemaal ergens goed voor, maar zonder de basisbouwstenen van voeding die we nodig hebben om ons lichaam te onderhouden, te ondersteunen en te herstellen, zullen wij mensen nooit de stralende gezondheid vinden die ons geboorterecht zou moeten zijn.

In de tijd waarin we momenteel leven komt dit geboorterecht niet tot wasdom. We kunnen echter beginnen met het terugwinnen van onze gezondheid met eenvoudige en betaalbare voedingsmiddelen.

Het is verontrustend dat de medische beroepsgroep en diëtisten de daling van de mineralen met de leeftijd jarenlang hebben geobserveerd en besloten hebben dat dit deel uitmaakt van het ‘normale’ verouderingsproces.
Dat is volkomen onjuist.
Het is het volslagen negeren van het voedingsprobleem dat we overal ter wereld zien en dat veroorzaakt wordt door een totaal ontbreken van voldoende mineralennutriënten in onze voeding en bodem en gebrek aan de juiste suppletie van evenwichtige, uit zeezout verkregen, sporenmineralen.


Informatie over Keltisch zeezoutCongres over gezondheid


Op zondag 8 november a.s. organiseert het platform Keuzevrijheid.nl samen met 3 auteurs het congres ‘Gezondheid, uw belangrijkste bezit.
Steeds meer mensen komen er achter dat we eenzijdig geïnformeerd worden over onze gezondheid.
Wat heb je aan keuzevrijheid zonder vrije informatie?
Geven we de macht niet te veel uit handen?
Drie auteurs met een missie bundelen krachten om te informeren en te inspireren.
Sprekers zijn o.a. Door Frankema over vaccins, Ard Pisa over kanker, Ger Lodewick over orgaandonatie en Edward Stȍteler over klassieke homeopathie.
De lezing is op 8 november, van 12.30 - 18.00 uur en wordt gegeven in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.
Opgeven kan via www.klassiekehomeopathie.nl/category/nieuws/


Crowdfunding 'De zoektocht naar genezing'


Van harte wil ik de crowdfundingsactie van Henk Fransen onder de aandacht brengen.
Mensen met kanker die naast hun reguliere behandeling ook een alternatieve behandeling zoeken raken op het internet vaak in de war van alle informatie. Zij hebben behoefte aan betrouwbare informatie die begrijpelijk wordt uitgelegd en die is gescreend door deskundigen.


‘De zoektocht naar genezing…’ is een GRATIS youtube-serie op initiatief van de arts Henk Fransen waarop de beste alternatieve behandelingen van kanker die wereldwijd voorhanden zijn worden besproken.
Op elke youtube is een deskundige aan het woord die eenvoudig uitlegt wat een behandeling inhoudt, hoe je hem kunt toepassen, waar je op moet letten, of je de behandeling mag combineren met een reguliere behandeling, waar je hem kunt krijgen, hoeveel die kost, etc.
Alle informatie wordt op een voor leken begrijpelijke manier verwoord en is GRATIS toegankelijk voor iedereen die dat wil.
Er is geld nodig om filmopnames te maken. Daarom worden mensen gezocht die dit financieel ondersteunen. Wil je een bijdrage leveren of wil je er meer over weten, ga dan naar henkfransen.nl/crowdfunding/Prestatiedwang


Van jongs af aan hebben we geleerd dat prestaties goed voor ons zijn. We zijn zo geïndoctrineerd door de gedachte dat presteren goed voor ons is, dat we daar nooit vraagtekens bij zetten.
De presteerverslaving echter laat een spoor achter van mislukte relaties, ongezonde lichamen, gecorrumpeerde geesten of een combinatie van deze drie.
Je zou prestatiedwang haast een epidemie kunnen noemen, maar er lijden ook zoveel dokters aan deze kwaal, dat ze de symptomen vaak niet herkennen.


De enige oplossing is jezelf heropvoeden. Je moet jezelf gezonde gewoontes aanleren om er zeker van te zijn dat je nooit in de valkuil terecht komt om ten koste van alles te willen presteren. Het is niet eenvoudig, maar als je jezelf deze instelling eigen kunt maken, ben je op weg naar een gelukkiger leven.


De bekende schilder Pablo Picasso heeft gezegd: Zoek in je werk niet de grenzen van je mogelijkheden op, maar ga er onder zitten. Als je drie dingen kunt doen, doe er dan twee. Als je er tien aankunt, doe er dan vijf. Op die manier doe je de dingen gemakkelijker, met meer overtuiging en creëer je het gevoel van nog kracht over te hebben.
Zelfexpressie


In de huidige wereld is het gebruikelijk om onze zelfexpressie vanaf een heel jonge leeftijd in te krimpen. Om te beperken hoe en wat we zeggen, hoe we ons bewegen, hoe we creȅren en zelfs de weg die we bewandelen in het leven, op basis van wat ons verteld is en van wat gepast is.
Voordat we het weten, hebben we een plafond gevormd boven onze eigen visie, expressie en vervulling van onze mogelijkheden.
Breng de expressie van je ware stem tot leven.
Niet omdat het gepast of acceptabel is of omdat je waardevol of bevoegd bent, maar om hoe goed het voelt als je innerlijk licht door jou de wereld in stroomt.
Door een beroep te doen op de kracht van je hart en wil, kun je je individuele licht ten volle laten schijnen.
Doe dat niet omwille van een publiek, maar voor de rijkdom die je voelt om een levend kanaal te zijn voor het licht dat van binnenuit naar boven komt.
Koester je in het licht van je eigen stem en maak zo contact met het leven om je heen.


Het boek 'De supplementenwijzer' is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. Het boek heeft ook een hele handige zelfhulpwijzer:
Als je niet in jezelf gelooft,
verwacht dan ook niet dat iemand anders dat doet.


Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Mei 2015

Back to Back Issues Page