Dag lieve mensen,


Bij het ouder worden doet zich het verschijnsel voor dat de stofwisseling van het lichaam steeds stroever gaat verlopen. In de stofwisselingsmachine worden allerlei stofjes aangemaakt uit stofjes met behulp van weer andere stofjes.
Het raderwerk verloopt in de jonge jaren soepel en zonder mankeren, maar bij het ouder worden is de aanmaak van hormonen, immuunstoffen, neurotransmitters, enzymen etc. een proces dat niet meer zo vanzelfsprekend is.
Niet voor niets komen met het vorderen van de jaren de gebreken. Deze manifesteren zich in allerlei ongemakken die op den duur kunnen uitmonden in chronische ziekten.
Bij de een zijn dat gewrichtsklachten, bij de ander botontkalking en weer bij een ander hart- en vaatziekten.
Ook de wijze van eten is een factor die de gevoeligheid voor een ziekte mede bepaalt. Voldoende essentiële voedingsstoffen, al van jongs af aan, zijn nodig om dergelijke ziekten naar een zo laat mogelijk tijdstip in het leven uit te stellen.
Dat heet preventie.Inhoud:


-De Voedingspiramide
-Minerale celzouten
-Een kikker in mijn buik
-Reconnective healing
-Gember bij chemoDe Voedingspiramide


Een leuk en leerzaam boek, dat ons in onze overvloedige samenleving kan helpen goede keuzes te maken in de supermarkt of aan een zelfbedieningsbuffet en ons leert bewuster om te gaan met voeding is ‘De Voedingspiramide’, geschreven door twee orthomoleculair diëtisten.Eten volgens de voedingspiramide levert alle ingrediënten voor een echt gezonde voeding. In de piramide is in één oogopslag te zien wat je dagelijks nodig hebt.
Het boek Voedingspiramide bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt uitgelegd wat echt gezonde voeding is en hoe je gezond kunt eten.
In het tweede deel vind je inspirerende dagmenu’s met recepten voor een heerlijk ontbijt, lekkere lunch en avondmaaltijd.


Minerale Celzouten


De afgelopen maanden heb ik me verdiept in de minerale celzouten van Dr. Schüssler.
Een celzout is een verbinding van 2 of meer mineralen.
Celzouten heten zo omdat deze zouten in elke cel in meer of mindere hoeveelheid moeten voorkomen.
Ze zijn essentieel om de cellen goed te kunnen laten functioneren en daarmee van het grootste belang voor onze vitaliteit, herstellend vermogen en een gezonde weerstand.
Celzouttherapie is een veilige, natuurgeneeskundige therapie.


Celzouten kunnen door jong en oud gebruikt worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch.
Het gaat om zouten die wij normaal gesproken via onze voeding binnen zouden moeten krijgen.


Door middel van een gezichtsdiagnose is vast te stellen welke tekorten een persoon heeft. Ik vond het erg boeiend en leuk mij deze kennis eigen te maken. Meer informatie op www.kankervoorbij.com/Celzouten.html


'Een kikker in mijn buik'


Kort geleden werd ik benaderd door Valerie. Sinds 2 weken is haar boek ‘Een kikker in mijn buik’ uitgekomen.
Valerie was 7 jaar toen ontdekt werd dat ze nierkanker had.
Ze werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Een van haar nieren werd weggehaald en ze werd bestraald. Ze heeft tien maanden lang chemotherapie gehad.
In haar boek ‘Een kikker in mijn buik’ lezen we wat Valerie meemaakt als kind met kanker. Door de ogen van het kind zien we de ondraaglijke taak van haar moeder om de haren van haar toch al kalende hoofd te knippen en de onmacht van haar vader.
Haar ontroerende boek kunt u bestellen via www.eenkikkerinmijnbuik.nl

De opbrengsten van haar boek schenkt Valerie aan Kika en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.
Jaarlijks krijgen nog steeds 550 kinderen kanker. Met dit boek hoopt Valerie hun stem te laten horen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een toekomst voor kinderen met kanker.Reconnective Healing

Graag geef ik Caspar Veeger de gelegenheid ons te informeren over Reconnective Healing:


“ Ik zou mij graag aan jullie willen voorstellen, mijn naam is Caspar Veeger, ik ben al 18 jaar professioneel masseur en sinds januari van dit jaar ben ik begonnen met mijn praktijk voor Reconnective Healing.
Dit is een nieuwe, uiterst effectieve vorm van healing, die past bij dit moment in onze evolutie. Het is een prachtige manier om mensen weer in verbinding te brengen met hun eigen kracht.
Regelmatig ontmoet ik mensen op mijn tafel die zo ontspannen, geaard en geraakt zijn door deze behandelmethode, dat ik mij realiseer wat een gelukkig mens ik eigenlijk ben om dit te mogen doorgeven.


In mijn ontmoeting met Eric Pearl, de ontwikkelaar van deze ‘techniek’, werd mij al snel duidelijk dat de bundeling van deze frequenties goed toegepast zou kunnen worden in de gezondheidszorg.
Ook op wetenschappelijk terrein geniet Reconnective Healing een steeds groter aanzien. Artsen, medische wetenschappers van ziekenhuizen en universiteiten wereldwijd buigen zich over dit fenomeen.
Vanuit het ‘Reconnection veld’ en van Eric Pearl zelf komen trouwens hele bijzondere verhalen over mensen die van allerlei ziektes, waaronder kanker, zijn genezen, maar je begrijpt dat ik niet van dit soort claims kan en wil maken.
Wel is mijn ervaring dat mensen veel sterker en energieker worden na een aantal van deze behandelingen.


De reden dat ik graag met mensen die kanker hebben (gehad) wil werken is, dat een paar maanden geleden ik aan het brainstormen was met een vriendin van mij, die een lange tijd uit de running was geweest, omdat zij borstkanker had gehad.
Op dezelfde dag werd er bij mij een lichte vorm van huidkanker ontdekt.
Hierdoor realiseerde ik mij hoe kwetsbaar we allemaal eigenlijk zijn.
Ik wil mij graag inzetten om mensen weer bewuster en krachtiger bij zichzelf te laten komen.


Graag zou ik je willen uitnodigen mijn website www.reconnectedhealing.nl te bezoeken.
Mochten je nog vragen hebben, dan kun je me bellen op 06–81466887.


Met vriendelijke groeten,
Caspar"Gember bij chemo


Gember kan helpen tegen misselijkheid tijdens chemotherapie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Rochester onder ca. 650 patiënten, de meesten met borstkanker.


De behandeling met gember begon drie dagen voor de chemotherapie en werd toegevoegd aan een behandeling met Zofran of Kytrill, de sterkste middelen tegen misselijkheid na een operatie of chemo.
Er werden drie doseringen gebruikt (0,5/ 1 / 1,5 gram), waarvan de laagste doseringen het best bleken te werken.
Gember staat al langer bekend als middel tegen wagenziekte.


Dit waren weer de onderwerpen voor deze keer.
Mocht u denken dat deze nieuwsbrief voor iemand belangrijke informatie kan bevatten, stuurt u hem dan a.u.b. door.
Voor alle nieuwsbrieflezers is het boek over de lever in pdf-file gratis op te vragen: Gratis Leverboek


Ik wens iedereen een goede tijd, en tot de volgende keer


Foekje
www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
November 2010