Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
November 26, 2015Dag lieve mensen,


Iedere zogenaamde ziekte is een toxinecrisis die resulteert in opgehoopte toxinen tot het niveau van intolerantie (de ziektefase). Het lichaam heeft geen andere keus dan een uitweg te zoeken voor deze toxinen. Een toxinecrisis kan gepaard gaan met verschillende symptomen zoals hoofdpijn, verkoudheid, gewrichtspijn, huiduitslag, bronchitis of een ander soort infectie.
Al deze symptomen betekenen dat het lichaam probeert de schadelijke toxinen in de meest verstopte delen op te ruimen. Wanneer het immuunsysteem het toxineniveau eenmaal heeft verlaagd tot het niveau van tolerantie, wat van persoon tot persoon kan verschillen, beginnen de symptomen weer te verdwijnen (de genezingsfase).
Het hele leven beweegt zich in cycli en er is geen uitzondering op deze wet. Een van de meest onfortuinlijke bijverschijnselen van medisch ingrijpen is dat de natuurlijke cyclus van ziekte en genezing niet afgemaakt kan worden.
We krijgen zoveel chemische stoffen binnen - via ons eten, omgeving e.d. dat we een toxinecrisis creëren en rennen dan naar een dokter die de crisis heviger maakt door haar te onderdrukken met ... chemicaliën.
(citaat uit het boek Tijdloze Geheimen)Verder in deze nieuwsbrief:


-Tijdloze geheimen
-E621
-Tomaten en lycopeen
-Aromatherapie bij kanker
-Interview Anneke Smit-Boerma
Tijdloze geheimen


Ongelofelijk wat er allemaal in dit net uitgekomen boek staat. Een boek dat je hele leven meegaat.
In het giga werk Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging heeft de bekende auteur Andreas Moritz al zijn kennis en ervaring van 35 jaar vastgelegd in 15 hoofdstukken.
Kennis, informatie, maar bovenal tips waar je op gezondheidsgebied zeer veel aan hebt.
Dit boek wordt al door velen de gezondheidsbijbel genoemd. Honderden onderwerpen komen aan bod en worden helder en duidelijk beschreven en uitgelegd.
Bekijk en lees zelf de inhoudsopgave en het eerste hoofdstuk :
E 621


E621, ofwel MSG, ofwel Ve-Tsin, is een smaakversterker die wordt verwerkt als voedingsadditief in duizenden producten. Het wordt veelvuldig geassocieerd met de Chinese keuken en zwaar bewerkte zoute vleeswaren, maar de waarheid is veel erger: de meeste consumenten in Nederland krijgen dagelijks E621 binnen.
E621 is overal: in kant-en-klare voeding, in soep uit blik of pakje, in dressings en sauzen, in vleeswaren, in chips en zoutjes, in vlees en vis en in nog veel meer. Het is een belangrijk ingrediënt in aroma's zoals bouillonblokjes of kruidenmixen, in maaltijdmixen, pizza's etc. Het lijkt welhaast onmogelijk om E621 volledig uit je voeding te bannen.


Het grootste gevaar van E621 is dat het behalve een neurotoxine ook nog een excitotoxine is. Dus behalve dat deze stof schadelijk is voor je hersenen en zenuwstelsel, kunnen zenuwcellen afsterven doordat ze overgeprikkeld raken. E621 verhoogt de kans op neurologische ziektes, verhoogt de kans op overgewicht en obesitas, het kan leiden tot ernstige hartproblemen, diabetes II of tumorengroei.
Fouten vormen de brug tussen
onervarenheid en wijsheid.
Phyllis TherousTomaten en lycopeen


Veel tomaten en tomatenproducten eten wordt gelinkt aan een verlaagd risico op metabole stoornissen, zoals overgewicht, hoge bloedsuikerspiegel, hoge cholesterol, hart- en vaatziekten en kanker.
Lycopeen, de meest voorkomende carotenoïde in tomaten, is de meest bestudeerde stof met betrekking tot kanker. Het is vooral bekend van zijn rol in de preventie van prostaatkanker. Maar tomaten bevatten nog veel andere bioactieve stoffen met een antikankerwerking. Bovendien heeft de combinatie van carotenoïden en andere fytonutriënten in de volledige tomaat een veelzijdiger effect op het metabolisme dan lycopeen alleen.


Een hoge inname van tomaten en tomatenproducten verlaagt het risico op kanker. Het sterkste effect wordt gezien bij prostaatkanker, longkanker en maagkanker. Maar tomaten beschermen ook tegen borstkanker, darmkanker, pancreaskanker, slokdarmkanker, mondkanker en baarmoederkanker ( Bron: Lippi G, 2011; Giovannucci E, 1999).


Lycopeen heeft een natuurlijke androgeen modulerende werking. Het verhoogt of verlaagt de activiteit van androgenen of mannelijke geslachtshormonen (testosteron en dihydrotestosteron) in verschillende weefsels.


De bioactieve stoffen in tomaten hebben allemaal samen een veel sterkere en veelzijdigere werking dan lycopeen alleen. Uit onderzoek blijkt dat suppletie met tomatenextract of tomatenpoeder (waarin alle stoffen uit tomaten zitten) beter beschermt tegen prostaatkanker dan lycopeen alleen.

Aromatherapie bij kanker


PDQ is een online database ontwikkeld en onderhouden door het Amerikaanse National Cancer Institute. Het is ontworpen om de meest actuele, betrouwbare informatie over kanker ter beschikking te stellen van zorgprofessionals en het publiek. De zogenaamde Physician Data Query (PDQ) bevat peer-reviewed samenvattingen van de behandeling van kanker, onder meer screening, preventie, genetica, complementaire en alternatieve geneeskunde en ondersteunende zorg.


Eind september is het PDQ boek over de betekenis van aromatherapie voor mensen met kanker online gepubliceerd. Het boek is gratis beschikbaar voor zorgprofessionals en bevat uitgebreide informatie over de toepassing van aromatherapie ter ondersteuning bij kanker. Het is bedoeld als een hulpmiddel om artsen en therapeuten die zorgen voor kankerpatiënten te informeren en bij te staan. Het boek geeft geen formele richtlijnen of aanbevelingen voor gezondheidszorg.


De redactieraad bestaat uit deskundigen op het gebied van oncologie, farmacologie, natuurlijke producten, traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur en homeopathie. De redactieraad bevat ook vertegenwoordigers van de patiënten. Deze redactie komt eens per kwartaal bijeen voor het opstellen en bijwerken van informatie samenvattingen van complementaire en alternatieve therapieën voor kanker. De meeste van deze informatie, en meer specifieke informatie over PDQ, kan worden gevonden op de website van de NCI.
Interview Anneke Smit-Boerma


Ongeveer een jaar geleden besteedde ik al eens aandacht aan het bijzondere verhaal van Anneke Smit-Boerma.
In 2012 gaven de artsen haar nog 2 maanden te leven.
Op het door Henk Fransen georganiseerde congres in 2015 gaf ze een mooi en puur interview. Het interview is al vele malen bekeken en heeft hartverwarmende reacties opgeleverd. Het zijn juist deze bijzondere genezingsverhalen waarmee we elkaar kunnen inspireren en helpen.


Elke oncoloog heeft wel gevallen van spontane genezing meegemaakt, maar wil hierover liever niet praten. Zij hebben vaak geen interesse om zich in de achtergrond van deze patiënten te verdiepen en doen het meestal af als toeval of misdiagnose.
De reden dat artsen hierover liever zwijgen is soms dat ze geen valse hoop willen geven aan andere patiënten. Dat is aan de ene kant te begrijpen, aan de andere kant is het negeren van de mogelijkheid van spontane genezing niet in het belang van de patiënt.


Bekijk hier de 2 video's met het interview van Anneke Smit-Boerma: Henk Fransen - Opvallende patientverhalen

Bij elke kankersoort zijn gevallen van spontane genezing voorgekomen. Wat hebben deze patienten gemeenschappelijk? Spontane genezingOverigens is Henk Fransen bij ParaVisie genomineerd voor de titel Inspirator van het jaar.
Prachtig dat zijn Zoektocht naar Genezing m.b.t. kanker gezien en gewaardeerd wordt.
Hier kun je eventueel je stem uitbrengen: Paravisie, stemmen voor de awardsIk denk dat veel gevoelige mensen en pioniers herkenning vinden in onderstaande uitspraak. Desondanks is het de uitdaging je eigen weg te blijven gaan:


"Zij die dansten werden uitgelachen
door hen die de muziek niet konden horen."

Friedrich Nietzsche
De winter door met een sterk immuunsysteem: Transfer Factor

En toch zijn ze er: (huis)artsen die het grote geheel zien en vanuit respect voor het Leven hun taak willen invullen.
Onderstaande tekst is afkomstig van de website www.RogerCrijns.nl


Huisartsgeneeskunde:" De reguliere geneeskunde is gespecialiseerd in het stoffelijke lichaam en bekijkt alles vanuit de technisch mechanische kant, waardoor men vaak over de mens spreekt als een chemische fabriek.
De vraag hoe de stof tot leven wordt gewekt en hoe stof bewustzijn krijgt en hoe stof tot liefde en moraliteit komt, valt buiten het gezichtsveld van de reguliere geneeskunde. Vandaar dat men dan ook met louter chemische middelen de klachten benadert.


Juist in dit stuk ligt de kracht en de beperking van de reguliere geneeskunde. Bijvoorbeeld: Als je erge pijn hebt is het prettig om een middel te krijgen dat pijn onderdrukt. Als je hoge bloeddruk hebt kan het prettig zijn als er een middel is dat de bloeddruk stabiel verlaagt. Echter de ziekten gaan hiermee niet over. Chemische medicijnen onderdrukken namelijk alleen een symptoom, maar genezen niet. Dit geldt voor alle chemische medicijnen. Naar mijn idee kan een dood middel (chemisch middel) nooit het leven stimuleren, alleen iets onderdrukken.
Om werkelijk te genezen heb je levende geneesmiddelen uit de natuur nodig (naast bewustmakende therapieën) , die het leven stimuleren.
De kunst is dus om te onderscheiden wanneer de grens is bereikt van de natuurlijke geneesmiddelen en wanneer je moet ingrijpen met een chemisch medicijn of andersom. Deze kunst heb ik de afgelopen 25 jaar mogen oefenen."


Ik wens iedereen een mooie decembermaand.
Warme groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
November 2015

Back to Back Issues Page