Dag lieve mensen,


Ons lichaam heeft een goede spijsvertering nodig om de continue, efficiënte vervanging van 60-100 triljoen cellen te kunnen garanderen.
Om in balans te blijven moet het lichaam 30 biljoen nieuwe cellen maken om hetzelfde aantal oude, versleten of beschadigde cellen te vervangen.
De natuurlijke vervanging van cellen en atomen is helaas niet langer compleet of efficiënt bij de meerderheid van de mensen die leven in een stressmaatschapij waar maar weinig tijd is voor een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet.
Door ons lichaam te zuiveren en het de best mogelijke behandeling te geven, kunnen we allemaal onze kwaliteit van leven verhogen naar een hoger niveau van vitaliteit en energie.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


Inhoud:


-Chinese kruiden verzachten chemo
-De film Eindeloos Bewustzijn
-Tibetaanse geneeskunst
-MagnesiumChinese kruiden verzachten chemo


Een eeuwenoud Chinees kruidenmengsel werkt effectief tegen bijwerkingen van chemotherapie.
Het voorkomt schade aan het maag-darmkanaal, die vaak resulteert in diarree, misselijkheid en overgeven.
Bovendien versterkt het de anti-tumorwerking van de chemotherapie: tumoren groeien drie keer langzamer dan bij chemotherapie alleen.


Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij muizen dat vorige week verscheen in Science Translational Medicine.
Het gaat om een combinatie van Chinese dadel, glidkruid, zoethoutwortel en pioenroos.
Dit mengsel werd 1.800 jaar geleden voor het eerst beschreven; tegenwoordig is het verkrijgbaar als PHY906, met gestandaardiseerde samenstelling en kwaliteit.
Eerder onderzoek bij kankerpatiënten had al laten zien dat PHY906 misselijkheid en diarree tegengaat. Nu is voor het eerst het effect op het maag-darmkanaal en op de tumorgroei onderzocht.


De film "Eindeloos Bewustzijn"


Op 7 nov. 2010 zal op ned. 2 om 16.00 uur de film Eindeloos Bewustzijn worden uitgezonden.
Het boek Eindeloos Bewustzijn van cardioloog Pim van Lommel veranderde voor veel mensen het inzicht over het leven op een radicale wijze.
Het boek is het resultaat van twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar ervaringen van mensen met een zogenaamde bijna-dood ervaring (of BDE).
In de film "Eindeloos Bewustzijn" wordt het transformatief karakter verkend van vier BDE’s aan de hand van hun getuigenissen.
Hoewel iedere persoon zijn eigen unieke ervaring beleefde zijn er opvallende aspecten die zij unaniem met elkaar delen.
Mensen met een dergelijke ervaring zijn minder bang voor de dood. Verder tonen zij minder interesse voor uiterlijke en materiële zaken, voelen zich één met de natuur en bij velen van hen ontwikkelde zich een hoge intuïtieve en helende gave.
De persoonlijke, vaak emotionele, verhalen krijgen context door discussies met een aantal belangrijke denkers op dit gebied.
Eén van hen is Reinier Tilanus, hij ziet overeenkomsten tussen Van Lommel’s kijk op bewustzijn en die van de oude Tibetaanse meesters.
De Amerikaanse Raymond Moody, psycholoog en filosoof, die in 1975 BDE’s in de openbaarheid bracht met zijn bestseller ‘Life After Death’ licht zijn visie toe.
Uiteraard is er in de film een belangrijke rol weggelegd voor Pim van Lommel zelf.


Tibetaanse Geneeskunde


Het karakteristieke van de Tibetaanse geneeskunde is dat het een holistisch systeem is, dat lichaam en geest door het element wind met elkaar verbonden ziet en ziekten tegen deze achtergrond bekijkt.
Dit betekent dat een kalme, vredige geest essentieel wordt gevonden in de Tibetaanse geneeskunde. Want één ding is zeker : wie een rustige geest heeft, wordt minder vaak ziek en als hij ziek wordt, herstelt hij sneller.

Hoe vriendelijker de geest is, hoe vredelievender hij wordt. Zo'n geest blijft ook in moeilijke situaties stabiel.
De basisvoorwaarde voor een kalme, sterke en levendige geest is goedheid, een vriendelijke instelling.
Als een menselijke geest daarentegen vol zit met woede en jaloezie, wordt hij automatisch onvredig, onrustig en verward.
Als dit te sterk wordt leidt dat tot geestelijke verstoringen. Dit brengt de elementen uit hun evenwicht, en dat heeft stellig gevolgen.


Een lezeres van de Nieuwsbrief Kankervoorbij heeft haar ervaringen met deze alternatieve geneeswijze op papier gezet.
Toen bij haar borstkanker werd ontdekt heeft zij direct konctact opgenomen met een Tibetaanse arts. Onder zijn hoede is zij helemaal genezen.
Een weg die de nodige discipline vereiste.
Haar persoonlijk verhaal over Tibetaanse geneeswijze en kanker kunt u opvragen via ervaringen met Tibetaanse Geneeskunde


Magnesium


In haar boek "Magnesium, dé oplossing" verklaart de schrijfster Marianne Mousain-Bosc hoe het tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt (75% van de bevolking heeft een gebrek hieraan), wie het aangaat en waarom het dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.


Ontdek zelf in dit boek:
• Welke ziekten behandeld kunnen worden met magnesium
• Hoe men kan vermijden een hyperactief kind Ritalin® te geven
• Welke voedingsmiddelen, rijk aan magnesium, ons van een goede gezondheid verzekeren
• Welke vitamines en mineralen het rendement van magnesium verhogen
• Welke speciale magnesiumproducten aan te bevelen zijn
• Enkele smakelijke recepten voor de hele familie, rijk aan magnesium


Dit boek in een eenvoudige taal geschreven en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke studies, is tevens een ontroerend verhaal over talrijke genezingen.
Daardoor is het een bericht van hoop geworden voor vele families.
Meer informatie krijgt u door te klikken op onderstaande afbeelding.
Ook op Kankervoorbij.com: voor alle vrouwen ......

Tenslotte:

Er bereiken mij verschillende positieve reacties van mensen over Keltisch zeezout . Dat is natuurlijk fijn om te horen.


hartelijke groet en tot de volgende keer,


Foekje

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Oktober 2010