Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
October 18, 2014Dag lieve lezers,


Hoewel eerlijkheid soms een moeilijke weg lijkt om te bewandelen is het uiteindelijk toch de enige manier die ons vervult en ondersteunt. Als je je waarheid kunt vertellen zonder belang te hechten aan de reacties van anderen, ben je echt vrij om jezelf te zijn.
Als we roddelen over anderen of op een bepaalde manier oneerlijk zijn, weet een deel van ons dat. Als we meegaan met iets dat niet in overeenstemming is met wie we echt zijn, voelen we dat diep van binnen. Door buiten onze integriteit te handelen verraden we een deel van onszelf en daardoor raken we verwijderd van de weg van onze ziel.
Als je je geblokkeerd voelt of vastzit in relaties door verborgen waarheden is het tijd om schoon schip te maken. Je wereld zal veranderen, je gezondheid zal toenemen.
Ervaar de kracht van het delen van je waarheid.De inhoud deze nieuwsbrief:


-Boek van de Levensmissie
-Acrylamide: kanker verwekker
-Vergeven is gezond
-Resistent zetmeel vermindert risico op darmkanker
-De ideale vetzuren combinatieBoek van de levensmissie


Wat geeft jouw leven richting en vervulling? Wat is jouw levensmissie? Dit zijn geen eenvoudige vragen voor veel mensen.
Toch is het zinvol om er eens over na te denken. Het Boek van de levensmissie kan je helpen wanneer je je eigen levenspad wilt vinden en vervullen. Durf jij buiten de gebaande paden te gaan?
Veel mensen weten niet wat hun missie is. Hun leven gaat alle kanten op en voelt zinloos. De leegte en eenzaamheid die hieruit voortkomen worden opgevuld met afleidingen, bezittingen en verslavingen.
Andere mensen leven juist hun missie. Je herkent ze meteen. Ze stralen iets onaantastbaars uit en zijn niet van hun stuk te brengen. Ze gaan mee met de stroom van het leven, dat zich vanzelfsprekend en moeiteloos lijkt te voltrekken.
En dat is in essentie ook zo. Want wie zijn missie vervult krijgt alle steun van het universum.

Tijdens je leven krijg ook jij zonder dat je je daar misschien bewust van bent veel aanwijzingen en hints, in de vorm van voorspoed en tegenslagen.
'Het Boek van de levensmissie' van Willem Glaudemans leert je om daaruit de thema’s en patronen van jouw leven te herkennen, plus de dingen waar je echt enthousiast van wordt.
Het boek helpt je om je talenten te ontdekken, die je vervolgens kunt inzetten om je missie te vervullen.
Alleen jij kunt dat doen.
Ga bewust op pad en laat je missie slagen.'De angst om te verliezen wat we hebben,
verhindert ons te worden wie we zijn.'
Acrylamide: kanker verwekker


In april 2002 ontdekte een Zweeds onderzoeksteam dat acrylamide, een stof die we kennen uit onder meer de verfindustrie, ook voorkomt in voeding. Acrylamide wordt op natuurlijke wijze gevormd tijdens het bakken of frituren van sommige voedingswaren. Er is dus geen sprake van externe vervuiling.
Acrylamide ontstaat tijdens de bereiding van levensmiddelen. Acrylamide wordt in kleine hoeveelheden in voeding gevormd door de reactie van suikers met het aminozuur asparagine (een bouwsteen van eiwitten). Dit gebeurt vooral in zetmeelrijke producten (zoals aardappelen en granen) met eiwitten die sterk worden verhit. Het gaat hierbij om temperaturen rond de 180 °C. Deze temperatuur wordt bereikt bij bakken, braden, frituren, roosteren, barbecuen en grillen.


Momenteel wordt veel onderzoek verricht welke aanpassingen aan de productieprocessen van levensmiddelen mogelijk zijn om de vorming van acrylamide te verminderen. Zo is recentelijk uit onderzoek gebleken dat een bepaald rijsmiddel (ammonium bicarbonaat) invloed heeft op de acrylamidevorming in bepaalde graanproducten (bijvoorbeeld ontbijtkoek). Het weglaten en vervangen van dit rijsmiddel verlaagt het acrylamidegehalte aanzienlijk.
De resultaten bevestigen wat ook uit internationale studies bleek: acrylamide komt vooral voor in chips. Ontbijtgranen, cornflakes en popcorn, evenals koekjes (vooral speculaas) en frieten vormen een tweede groep. In koffie, chocolade en brood(jes) werden lage of niet-meetbare hoeveelheden gedetecteerd.
Buitenlandse onderzoeken vonden hier sporen in zeer lage hoeveelheden.Vergeven is gezond


Er wordt ons vaak gezegd “vergeef en vergeet” het onrecht dat u wordt aangedaan . Het blijkt dat er een wetenschappelijke waarheid zit achter dit algemene gezegde. Een studie van onderzoekers aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland toont aan dat de details van een onrecht vatbaarder zijn om te vergeten wanneer dit onrecht is vergeven.
De bevindingen worden gepubliceerd in Psychological Science, een tijdschrift van de Vereniging voor Psychological Science . “Het staat vast dat het leren vergeven van anderen positieve voordelen heeft voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van een individu”, zegt Saima Noreen, hoofdauteur van de studie. “De mogelijkheid om schokkende herinneringen te vergeten kan een effectieve strategie zijn die mensen in staat stelt om verder te gaan met hun leven.”


Vanuit het perspectief van de cognitieve wetenschap is het overwinnen van sterke negatieve emoties in de richting van de persoon die tegenover ons iets verkeerd deed een tegenhanger en vernietiger van impulsen voor vergelding of wraak - processen die essentieel zijn voor vergeving - en kan gezien worden als een functie van de executieve controle.


Onderzoek suggereert dat deze executieve controle ook betrokken is bij ons vermogen om iets te vergeten als we gemotiveerd zijn om het te vergeten.
Resistent zetmeel vermindert kans op darmkanker


Consumptie van een type zetmeel met de eigenschappen van vezels kan helpen om het risico te verminderen op colorectale kanker, in verband gebracht met het eten van veel rood vlees, volgens een studie gepubliceerd in Cancer Prevention Research, een uitgave van de American Association for Cancer Research.
“Rood vlees en resistent zetmeel hebben een tegenstrijdige uitwerking op colorectale kankerbevorderende miRNA’s, de miR-17-92 cluster,” zei doctor Karen J. Humphreys, wetenschappelijk medewerker aan de Flinders Center for Innovation in Cancer van de Flinders University in Adelaide, Australië. “Deze ontdekking ondersteunt de consumptie van resistent zetmeel als een middel om het risico verbonden aan het eten van rood vlees te verlagen.”


Anders dan de meeste zetmeel, ontsnapt resistent zetmeel aan spijsvertering in maag en dunne darm, en vervolgt zijn weg naar de karteldarm (dikke darm), waar het vergelijkbare eigenschappen vertoont met vezels, legde Humphreys uit. Resistent zetmeel wordt direct gefermenteerd door darmbacteriën om nuttige moleculen te produceren, de zgn. korte keten vetzuren, zoals butyraat, voegt ze toe.
“Goede voorbeelden van natuurlijke bronnen van resistent zetmeel zijn bananen die nog een beetje groen zijn, gekookte en afgekoelde aardappelen (als in aardappelsalade), volkoren granen, bonen, kikkererwten en linzen.
Wetenschappers zijn ook bezig om granen zoals mais te modificeren zodat ze hogere niveaus van resistent zetmeel bevatten,” zei Humphreys.De ideale vetzuren combinatie in een capsule


Een manier om de ideale vetzuren binnen te krijgen zijn YES Essentiȅle vetzuren capsules, gemaakt van biologische ingrediȅnten.

Deze capsules bevatten saffloerolie met een hoog linolzuurgehalte, zonnebloemolie en een klein beetje biologische teunisbloemolie, allemaal uitstekende bronnen van basis Omega-6, aangevuld met biologische lijnzaadolie als bron van basis Omega-3, zodat de ideale, wetenschappelijk vastgestelde combinatie van omega-6/3 aanwezig is. Alle oliën zijn plantaardig.
Met deze zorgvuldig uitgebalanceerde samenstelling, wordt gebruikt gemaakt van op natuurlijke wijze geproduceerde oliën uit zaden in plaats van visolie.
De oliën bevatten geen pesticiden en zijn biologisch gecertificeerd. Ze worden koud geperst en in speciale, zuurstofwerende capsules gestopt, ter bescherming van de kostbare oliën. Hierdoor hoeven de vetzuren niet gekoeld te worden.
Je kunt er gerust vanuit gaan dat je basisoliën krijgt en geen schadelijke overdosis derivaten, zoals in veel andere producten.


Interessante link:
http://langleveeuropa.nl/2014/08/de-eu-een-bedreiging-voor-uw-gezondheid/


In november komt het ‘Handboek Kanker' van Henk Fransen uit.
In dit boek wordt ook geschreven over Transfer Factor als middel dat een belangrijke rol speelt bij de opbouw van de immuniteit.
Uiteraard in de volgende nieuwsbrief meer over dit boek.


En dan nog dit:
het is deze week Donorweek.
Om een beslissing te nemen over orgaandonatie is het essentiȅel om zoveel mogelijk informatie over dit onderwerp te hebben. Daarbij kan het onderstaande onlangs uitgekomen boek verheldering brengen:
"Het fundamentele probleem is dat je geen organen kunt transplanteren van een echte dode. Vandaar ook de pogingen om 'dood' opnieuw te definiëren met 'hersendood' om transplantatie maar mogelijk te maken."
- David W. Evans
cardioloog


Soms leren we meer van het zoeken naar antwoorden
zonder deze te vinden, dan van de antwoorden zelf.


Net als altijd het verzoek deze nieuwsbrief door te sturen als dat van toepassing is.


Tot de volgende keer,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Oktober 2014

Back to Back Issues Page