Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
September 04, 2012Dag lieve mensen,


Smoothies zijn tegenwoordig algemeen bekend.
Groene smoothies verschillen van 'gewone' gezonde smoothies in de zin dat ze voor een belangrijk deel uit groene bladgewassen bestaan.
Bladgroen bevat vrijwel alle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en zich te vernieuwen. Voor opname in het lichaam moeten echter de celwanden van het blad worden opengebroken: door goed te kauwen en door de inwerking van het maagzuur.
De meeste mensen kauwen onvoldoende, en sinds de invoering van bewerkte voeding hebben we veelal een te laag maagzuurgehalte om rauwe groene voeding goed te kunnen verteren.
Pureren we het bladgroen in een krachtige blender, dan kunnen deze vitale voedingsstoffen wél gemakkelijk worden opgenomen.
De combinatie met fruit maakt de groene smoothie supergezond én lekker.Inhoud:


-Groen voor het leven
-Symposium door Dr. Rath. Kanker: chemo of vitamines
-Het wezen van de herfst
-De top 10 gezondste producten
-Reinig je systeem


Groen voor het leven


Vers bladgroen, de 'missing link' in onze voeding, bevat alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven of te worden en zich voortdurend te vernieuwen. Victoria Boutenko's ontdekking van de gezonde én lekkere groene smoothie is een spectaculaire doorbraak in de wereld van voeding en gezondheid.


Veel mensen zijn niet echt dol op bladgroen. Victoria, schrijfster van het boek ‘Groen voor het leven’ legt uit waarom dit zo is en laat zien dat door het pureren van bladgroen met fruit in de blender het bladgroen niet alleen lekker maar ook licht verteerbaar wordt, zodat we alle vitaminen, mineralen, sporenelementen, hoogwaardige eiwitten, enzymen, vezels, anti-oxidanten en omega-3 vetzuren binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft.
Aan bod komt onder meer: de helende kracht van chlorofyl, het verschil tussen knolgroenten en bladgroen, de hoge voedingswaarde van eetbare 'onkruiden', de eiwitrijkdom van bladgroen, het belang van maagzuur en de invloed van groene smoothies op het maagzuur, hoe bladgroen het lichaam basischer maakt, waarom groene smoothies bloedsuikerdips voorkomen en hongeraanvallen beteugelen, en bladgroen als bron van de essentiële omega-3 vetzuren.
Lees hier meer over chlorofyl


Symposium door dr. Matthias Rath, Kanker, Chemo of vitamines?


Op vrijdag 14 september a.s. is er in Maastricht een symposium met de titel: Kanker, chemo of vitamines? De voornaamste spreker is Dr. Matthias Rath. Hij is de auteur van het boek ‘De overwinning op kanker, iets onvoorstelbaars wordt mogelijk’.
In het boek wordt nieuw wetenschappelijk onderzoek rondom het mechanisme van kanker in voor iedereen begrijpbare taal gepresenteerd.
De auteur zal spreken over de onderzoeksresultaten, de mogelijkheden nu en in de toekomst voor de natuurlijke preventie en behandeling van kanker. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de stand van zaken rondom de kosten en de behandeling van kanker en de economische gevolgen.


Locatie:
Amrâth Grand Hotel Empereur
Stationsstraat 2
6221 BP Maastricht
Tijd: 18.00-21.00u.
Zaal open v.a. 17.00u.


De entree is gratis.U wordt vriendelijk verzocht om tijdig, (voor 10 september) per e-mail aan te melden via onderstaand emailadres:
info@rath-eduserv.com
Het aantal zitplaatsen is beperkt. Geïnteresseerden die zich niet van te voren hebben aangemeld kunnen op basis van beschikbaarheid deelnemen.


Het wezen van de herfst


Na groei, bloei
En vrucht dragen
Ademt het leven uit
Al wat ik ben en heb en had
Al wat ik liefheb in kleur en vorm
Was niet het mijne
Het behoort het leven toe


Wat vorm had keert terug
Aarde naar aarde
Geest naar geest
Wat blijft is de stam, de wortel, de kern
Besef van de waarde
Van hetgeen ik los moest laten


OvergaveDe top 10 gezondste producten


1 Veel verschillende groenten en fruit (broccoli, tomaten, frambozen, bessen)
2 Volkoren graanproducten
3 Kiemen van tarwe en andere zaden en pitten
4 Kruiden (knoflook, rode peper, kurkuma)
5 Zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
6 Gedroogd of vers fruit (vooral abrikozen, vijgen en dadels)
7 Peulvruchten en/of sojaproducten
8 Notenmix (ongezouten)
9 Sesamzaad of tahin
10 Verschillende soorten oliën, zoals olijfolie, lijnzaadolie


(Bron: Stichting Natuurlijk Welzijn)Reinig je systeem


De volgende informatie is voor algemeen gebruik en is niet bedoeld om aan te zetten tot zelfdiagnose of zelfhulp of om de plaats in te nemen van de hulp van uw arts of gezondheidsdeskundige.


Onze lichamelijke afweer raakt overmand door gifstoffen (conserveermiddelen, bestrijdingsmiddelen en hormonen).
Bestrijdingsmiddelen in de bodem, luchtvervuiling en bewerkte oliën (transvetten) en voedseladditieven die gebruikt worden tijdens de bewerking van voedsel zijn aan de orde van de dag, waardoor ze bijna niet te vermijden zijn, zelfs als je biologische producten gebruikt.
Deze gifstoffen zijn schadelijk en kunnen de oorzaak zijn van weinig energie en allergieën en leiden tot andere gezondheidsklachten.


Er is een kruidenformule die ons helpt om deze vergiftiging van ons systeem tegen te gaan. Het is een beproefd mengsel dat al zo’n 100 jaar wordt gebruikt door de Iqoquoi- en Objibwa-indianen. De kruiden hebben een zacht en effectief karakter.


De formule voor Yes™ Herbal capsules kunt u elke dag gebruiken om de negatieve effecten van ons vervuilde milieu tegen te gaan. De formule werkt op het niveau van de cel en ondersteunt de optimalisering van je lichaamsfuncties, waardoor de schadelijke effecten van gifstoffen worden geminimaliseerd.


Klik op onderstaande afbeelding voor uitgebreide informatie. Naast capsules is er ook een vloeibare variant.
Tot slot nog een suggestie van een lezeres (natuurgeneeskundige) n.a.v. de video in de vorige nieuwsbrief over het maken van een sole van Keltisch zeezout

“Voordat ik het bestaan kende van het Keltisch zeezout, maakte ik altijd een sole van Himalaya zout.
Toen het Keltisch zeezout bij mij bekend werd, ben ik doorgegaan met het maken van een sole daarvan.


Op een gegeven moment kreeg ik een intuïtief inzicht, dat er door het maken van een sole – en het ‘lang’ staan in het water van het zout – er wel eens waardevolle mineralen verloren konden gaan.
Dit heb ik met de biosensor uitgetest en dat bleek inderdaad het geval te zijn.
Sindsdien doe ik elke morgen een puntje Keltisch zeezout (de hoeveelheid op gevoel) in een glazen flesje, vul dat aan met water (inmiddels doe ik het weer met gewoon kraanwater omdat flessenwater met gammastraling bewerkt wordt voor de houdbaarheid en dat dus dood water is geworden + de nadelen van de PET flessen) en schud even goed met het flesje zodat het zout kan oplossen.
Dan drink ik het water meteen op. Hierdoor blijven alle mineralen voor ons lichaam behouden en hebben we optimaal profijt van het Keltisch zeezout.”


En een interessant artikel over chemo:
http://xandernieuws.punt.nl/?id=662956&r=1&tbl_archief=&
Lees meer op www.kankervoorbij.com/Chemo.html

Het leven is geen proces van ontdekking, maar van creatie.
Ga niet op zoek naar jezelf; creëer jezelf.


Ik hoop dat er voor iedereen weer waardevolle informatie in deze nieuwsbrief is.
De contactpagina staat altijd open voor reacties en vragen.


Hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra

www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
Sept. 2012

Back to Back Issues Page