Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Kankervoorbij
September 15, 2014Dag lieve lezers,


Het hele leven bestaat uit vibratie. Het hele leven heeft een frequentie en een geluid. Zelfs als dat geluid stilte is.
Geluid heeft als een van de krachtigste genezende krachten op de planeet het vermogen de essentie van iemand te vangen, de energie van een hele groep te verenigen, een ziekte te genezen, oppervlaktes binnen te dringen en over de hele wereld te laten stromen en nog veel meer...


Neem de tijd om te luisteren met al je zintuigen. Wees bereid om te horen wat de wereld je vertelt - zelfs in stilte. Eer de intuȉtieve geluiden van je eigen wezen en laat ze omhoog komen.
Als we spreken of een geluid maken, zenden we een vibrerende energetische kracht uit naar het Universum. Word je bewust van de geluiden die je de wereld in stuurt en de geluiden waarmee je je dagelijks omringt. Zijn het geluiden van genezing, harmonie, hoge visie en inspiratie of van onenigheid, disbalans of onenigheid? Stem af op hoe je klinkt als je spreekt, als je ademhaalt, als je zingt en als je loopt en hoe je je voelt als je de geluiden in je leven om je heen hoort.
Door ons bewustzijn en onze gevoeligheid voor geluid te vergroten, vergroten we vanzelf ons vermogen om te reageren op wat op elk moment nodig is voor vervulling en harmonie.


Geluid is een energetische poort naar het Universum. Als we echt afstemmen op de grote symfonie van het leven worden we ons bewust van onze eigen unieke toon en de rol die we spelen. Zonder jouw toon zou het prachtige lied van de Schepping niet compleet zijn. Het is tijd om te luisteren..... en tijd om jouw toon te laten horen!De inhoud deze nieuwsbrief:


- Dossier zwarte zalf
- Weg van de supermarkt
- Olie en vetten in de voeding
- Voorkom een herfstdip
- Ook uitgekomen:...Dossier Zwarte Zalf


Zwarte zalf kan worden gebruikt als middel tegen huidkanker. In deze nieuwsbrief werd daar een aantal jaren geleden aandacht aan besteed.
De vrouw die in Nederland dit middel verkocht werd 2 jaar geleden gearresteerd door de politie onder ogen van de camera's van RADAR.
1,7 miljoen Nederlanders bekeken de uitzending. Kranten stonden er vol mee en het werd zelfs voorpagina nieuws: Oud-Beijerlandse R.v.d.Berg opgepakt wegens het verkopen van een schadelijk kruidenmiddel, grote foto compleet met boevenbalkje over haar ogen en twee dagen werd ze in de gevangenis ondervraagd.
Netjes heeft ze telkens uitgelegd hoe de zwarte zalf werkt (het kruidenmiddel tegen huidkanker). Zware lasten werden haar ten laste gelegd: mishandeling, verminking en oplichting.
RADAR riep in het programma op: laat iedereen die schade ondervonden heeft door de zwarte zalf zich melden.
Maar wat gebeurde er? Alleen maar tevreden mensen meldden zich: mensen die genezen waren van de hun huidkanker en zelfs bewezen door artsen en/of dermatologen.


Bijna twee jaar kreeg deze vrouw de titel "kwakzalver" en is zij (en haar bedrijf) op verschrikkelijke wijze gedupeerd, verguisd maar weer uit het stof verrezen.
De rechtszitting op 8 mei jl. was te bizar voor woorden: zelfs de rechter vroeg zich af waarom zij een veroordeling moest hebben. Er waren immers alleen maar tevreden klanten. Toch kreeg ze een voorwaardelijke straf van 120 uur taakstraf. Hij kon ook niet anders. Zij moest een voorbeeld zijn voor alle kruidenvrouwtjes en alternatieve genezers in Nederland.
Inmiddels is zwarte zalf verboden in Nederland. Het Dossier "INARA" werd afgesloten en haar boek geboren! INARA, de naam van het dossier zwarte zalf, gegeven door het OM. Inara betekend 'geschenk uit de hemel' . Het is een prachtig maar heftig verhaal geworden.
Kijk voor meer informatie op www.inara-thebook.com


Weg van de supermarkt


Gerrit Jan Groothedde was eind jaren zeventig souschef in het Brusselse restaurant L’Italiano. Sinds 2000 is hij freelance culinair journalist en staat hij bekend als de Eetschrijver.
Hij verhuisde een aantal jaren geleden naar Almere Buiten en ontdekte dat in deze Stad van de Toekomst vrijwel niets te eten is – buiten het nogal treurige aanbod in de supermarkt.


In zijn boek "Weg van de Supermarkt" schetst hij een historisch perspectief en vergelijkt hij van diverse producten de supermarktvariant met de ambachtelijke versie. Hij voert confronterende gesprekken (met o.a. een chefkok, een foodtrendwatcher, een culinair journalist, een duurzaamheidsactivist) en hij toont de alternatieven voor 'supermarkteten'.
Door dit alles loopt als rode draad het pijnlijk hilarische relaas van zijn eigen telkens weer mislukkende pogingen om zes maanden lang geen eten in een supermarkt te kopen.

De auteur kwam erachter dat er maar 6 supermarktketens het aanbod voor 17 miljoen Nederlanders bepalen. Nu zijn de supermarkten slechts distributeur van de voedingsindustrie, alhoewel ze wel meehelpen om de consument voor de gek te houden.
Afgelopen week stond er op de voorpagina van een groot landelijk dagblad een verhaal van de Foodwatch organisatie, die aan de kaak stelt hoe we belazerd worden door de voedingsindustrie en die daar middels de rechter een eind aan wil maken.
Zou er een correlatie zijn tussen de producten die via de voedingsindustrie in de supermarkt liggen en de gigantische ziekte-explosie met de niet meer te betalen zorgkosten? We krijgen zoveel chemicaliën in ons lichaam, dat we aan het eind van ons leven waardig bij het chemisch afval gezet kunnen worden.
De oplossing? Via het internet zoeken naar echt eten, rechtstreeks bij de boer kopen en vooral wegblijven uit de supermarkt. Lees het boek voor de motivatie.Olie en vetten in de voeding


Vet heeft als voedingsmiddel lang in een verkeerd daglicht gestaan. Vet werd geassocieerd met overgewicht en gezondheidsproblemen. Intussen weten veel mensen beter. Bepaalde vetten zijn onmisbaar voor het lichaam en vervullen functies die essentieel zijn voor een goede gezondheid.


De functies van vetten in de voeding:


- transporteur van in vet oplosbare vitaminen en andere voedingsstoffen
- brandstof voor de cellen
- bouwsteen voor celmembranen en zenuwweefsel
- grondstof voor de aanmaak van prostaglandinen (kleine hormoonachtige stoffen)


Eigenschappen van sommige oliȅn en vetten:


- Roomboter: redelijk stabiel bij verhitting, natuurlijk product, goed verteerbaar
- Olijfolie: redelijk stabiel, geschikt voor koud gebruik
- Zonnebloemolie: gebruik koudgeperste kwaliteit, niet verhitten
- Lijnzaadolie: bevat veel verschillende vetzuren, zeer waardevolle olie
- Kokosvet: meest stabiele plantaardige olie
Voorkom een herfstdip


1. Naar buiten! Minimaal 30 minuten per dag, het liefst tussen elf en drie uur om voldoende (zon)licht op te nemen. Zelfs op donkere dagen. En als extraatje: bewegen in die tijd: wandelen, fietsen, roeien, de hond uitlaten


2. Kleurige kleding. Vermijd zwart of uitsluitend donkere kleding. Zorg elke dag voor tenminste 1 of 2 kleurige tinten waar jij door geïnspireerd raakt bijv. een donkere broek en een fleurige trui.


3. Neem vitamine D in. Laat je bloed controleren op deze vitamine als je last hebt van klachten en twijfelt of je wel genoeg buiten komt. Deze vitamine D is echt een 'zonne'- vitamine en zolang de 'r' in de maand is, goed om in te nemen. Het kan zijn dat je vitamine D niet voldoende opneemt via de spijsvertering. Vraag je huisarts dan om een langdurig werkende injectie.


4. Eet kleurige groenten en fruit en vermijd te veel koolhydraten. Maak een regenboog van je eten op je bord.


Ook uitgekomen:
De titel laat aan duidelijkheid niets te wensen over.


Een boek met korte hoofdstukjes, tips, ervaringen en adviezen. Wim van der Meer wil met dit boekje een verhelderend inzicht geven hoe jij stap voor stap dingen kunt verbeteren in jouw eet- en leefgewoontes.


Als kind al voorzag ik de onrustige tijden waarin we tegenwoordig leven. Het enige antwoord las ik in onderstaand verhaaltje wat ik onlangs tegenkwam:

"Een meester vraagt aan zijn leerlingen: Hoe kun je het moment herkennen waarop de nacht eindigt en de dag begint?


Als je een hond van een wolf kunt onderscheiden, antwoordt een leerling.


Dat is niet het juiste antwoord, zegt de meester.


Als je een vijgenboom niet meer verwart met een olijfboom, stelt een ander voor.


Dat is ook niet het juiste antwoord, zegt de meester.


Hoe dan wel? vragen de leerlingen in koor.


Als we een onbekende zien en in hem een broeder herkennen, dan wordt het licht en is de nacht voorbij. Er is slechts de beker van liefde die alles en iedereen omvat."

Column over Levenskunst


Graag heb ik deze nieuwsbrief weer voor jullie samengesteld. Als je ook anderen hiermee kunt inspireren, stuur deze nieuwsbrief dan aub door.


Een hartelijke groet,


Foekje Meijer-Linstra


www.kankervoorbij.com
www.regenbogen-en-sterrenlicht.com


Nieuwsbrief Kankervoorbij
September 2014

Back to Back Issues Page