Chemo op maat

by Wouthiera
(Nederland)

Hoi Allemaal,
In dit voorjaar werd ik onaangenaam verrast door een tumor in mijn dikke darm waarna ik werd geopereerd. Na de uitslag van het weefsel ben ik in een heel diep dal gevallen. De uitslag was niet erg positief en chema werd aangeraden. Mijn eerste reactie was .... ja natuurlijk dat ga ik doen.
Al heel snel volgde de twijfel en angst voor deze behandeling die mijn immuumsysteem een enorme opdonder zou gaan geven en mij darnaast ook niet de zekerheid tot volledige genezing zou geven.
Na de behandeling zou ik namelijk mijn afweersysteem hard nodig hebben om dat wat er nog eventueel rondzwierf op te ruimen.

Alsmaar bleef in mijn hoofd terugkomen het zinnetje "het is teveel, het is teveel". Na een gesprek met de oncoloog die mij nogmaals vertelde over mijn kansen met en zonder chemo was daar weer het besluit de chemo te doen. Thuisgekomen echter brak de paniek weer uit van wat mijn lichaam aangedaan zou worden! Overigens zag ik in de ogen van de oncoloog het verdriet van het weinige dat hij mij aan kon bieden.Heel treffend las ik daarna dat oncologen eigenlijk chemotherapeuten zijn.

Op de ochtend van de dag dat ik eigenlijk mijn eerste chemokuur zou krijgen ( deze had ik echter afgezegd) werd ik om 6 uur huilend wakker. Ik voelde aan alles in mij dat ik deze keer niet zou proberen om mezelf beter te gaan laten voelen maar dat ik toe zou geven aan waar mijn lichaam om vroeg. Ik ben totaal in het gevoel gezakt, heb de gordijnen dicht gelaten terwijl de zon prachtig in mijn slaapkamer scheen en ben tot 14 uur huilend in bed blijven liggen. Er was totale machteloosheid, paniek en wanhoop, er waren momenten dat ik voelde dat ik dood wilde. Zo intens was de pijn en zo groot de angst.

Om 14 uur kwam ik mijn bed uit en ben ik al snikkend in de tuin gaan zitten en langzaam kwam ik bij. Met mijn man tegenover me ben ik daarna op de bank gaan zitten en zijn we gaan praten over wat ik nu zou gaan besluiten. De volgende dag had ik een afspraak met de oncoloog en die zou ik mijn besluit gaan meedelen.
Opeens werd het helder in mij en wist ik het!
Ik ging voor het pillengedeelte van de chemokuren en zou het infuus laten liggen. Dit geeft het meeste bijwerkingen en levert het minste op. Het voelde rustig in mij .... ik wist wat ik moest doen. En de rust bleef, ook de volgende dag bij het opstaan en tijdens het gesprek met de oncoloog die droog opmerkte : "U kent de cijfers.....".

Morgen begin ik aan mijn tweede kuur en de eerste heb ik prima doorstaan mbv vele supplementen, de iscadorinjecties en een aantal homeopatische middelen ter ondersteuning. Niet misselijk geweest en geen diarree. Alles okay! Wel wat plotseling vermoeid maar dat was prima te hebben.

Mijn keuze voelt nog steeds goed en ik ben blij dat ik in redelijk goede gezondheid kan blijven tijdens mijn kuren en daarna weer snel kan herstellen zodat ik fit en vitaal ben.

Ik hoop dat mijn verhaal zo duidelijk is en zou iedereen willen aanraden die met hetzelfde worstelt........ besluit niets voordat je in jezelf echt weet wat voor jou klopt. Dat voel je onmiddelijk zodra dit zich aandient! Het is jouw lijf, jouw leven en op dit moment heb je alleen dit leven en dat is superkostbaar. Verbind je met het grotere en dat zal via je innerlijk weten van zich laten horen.

Wouthiera

Comments for Chemo op maat

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jul 28, 2012
Rating
starstarstarstarstar
mijn complimenten
by: Ineke Diesbergen

lieve Wouthiera,

ik vond toch dat ik je een compliment moest geven met jouw beslissing want ohhhh wat zal dit moeilijk geweest zijn.
Naar ons lichaam luisteren en je niet compleet van de kaart te laten brengen door wat de specialisten je, voor "jouw eigen bestwil", adviseren.......dat heb jij gedaan!
Geweldig hoor en blijf vertrouwen hebben in jezelf, hoe moeilijk vaak ook.
Heel veel gezondheid en vertrouwen voor nu en in de toekomst!

liefs van een oud patient,
Ineke

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Chemotherapie.