dikke darmkanker en herkenning van mezelf

by Roelie
(Overijssel)


Bij mij is vier jaar geleden dikke darmkanker geconstateerd. Mijn vader had het ook en waarschuwde ons altijd om toch vooral op bepaalde symtomen te letten.
Toen ik het kreeg was mijn vader al jaren geleden overleden en net als hij had ik de gewoonte om bij ziekte mijn kop in het zand te steken.
De slag kwam hard aan en ik kreeg bestraling, operatie met rectumamputatie en een vaste stoma.


Het eerste jaar was ik vooral erg boos, ik had moeite om er mee om te gaan en had complicaties door een vernauwing in de stoma.

Toen ik eenmaal begon met spoelen ging het veel beter en nam mijn kwaliteit van leven enorm toe. Toen kwam ik ook pas toe aan verwerken.
Ik ben hoogsensitief, voel veel aan bij andere mensen en had als reactie daarop de gewoonte om, ten koste van mijzelf, het andere mensen naar de zin te maken.
Daarbij had ik een natuurgeneeskundige praktijk waarin ik me nog meer focuste op andere mensen en boekte veel resultaat met verschillende behandelingen.
De praktijk heb ik toen gesloten, ik moest immers wel, want ik was aan het overleven. Steeds vaker dacht ik er over na wat ik wilde, wat ik nodig had om me prettig te voelen en dat ik niet het lot van alle mensen hoefde te dragen, ook al voelde ik nog steeds zo veel van de pijn van andere mensen.


Inmiddels ben ik in staat om wat meer afstand te nemen, meer bij mezelf te blijven en sta daardoor meer met beide benen op de grond, hetgeen me een stuk sterker heeft gemaakt.
Natuurlijk vergeet ik het nog regelmatig, maar ik ben me er steeds sneller van bewust en dat voelt erg prettig, maakt me blij.
Al met al heeft deze periode me absoluut ook iets positiefs gebracht en kan ik weer verder met mijn leven, steeds van mezelf uitgaande en vertrouwend op mijn intuitie.

Comments for dikke darmkanker en herkenning van mezelf

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jul 30, 2010
Rating
starstarstarstarstar
Samenhang
by: Bernice

Hallo Roelie,

De aanpak en denkstappen in je verhaal spreken me heel erg aan. Dat je ervaren hebt dat het onstaan van ziektes met een bepaald denk en gedragspatroon te maken hebben (die zich ook in een familie kunnen manifesteren) sluiten heel erg aan met mijn visie.
Er zijn ook diverse mooie boeken over geschreven.

Ik denk echter dat zowel de natuurgeneeskundige benadering (totalitair, holistisch, energetisch hoe je het ook noemen wil) heel goed samen kan gaan met de reguliere, wetenschappelijke geneeskunde.
Het zal een mooie wisselwerking kunnen zijn.

Bernice

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to UW verhaal.