Kanker en de medische wereld kon niets voor mij doen!

by Chris Bergstra
(Friesland)

Hallo lieve mensen,

Even kort mezelf introduceren zodat jullie weten wie en wat ik ben.


Mijn naam is Chris Bergstra en ik ben 47 jaar oud. In oktober 2005 ben ik geopereerd aan een gezwelletje in mijn darmen waarvan artsen me nadien vertelden dat het niet kwaadaardig was. Aan de gevolgen van de complicatie's van die operatie ben ik tot twee keer toe bijna overleden en het heeft mij twee jaar gekost om hier weer enigszins bovenop te komen.

Bij toeval!!werd in 2007 ontdekt dat het gezwelletje niet zo onschuldig was en het had zich uitgezaaid naar dunne darm en lever. Artsen gingen er vanuit dat ik maximaal twee jaar te
leven had d.w.z. april 2009 was mijn uiterste datum!

Het is op dit moment nog niet dat ik volkomen gezond verklaard ben maar voorlopig is het al eind augustus en ik voel me geweldig en ik hou van het leven.

Na het constateren dat de medische wereld niets voor mij kon doen en mij al afgeschreven had heb ik de moed niet opgegeven en ben op zoek gegaan hoe ik het WEL kan overleven.
Ik heb op het gebied van lichaam,geest en emotie enorm veel gedaan met als sleutelwoord: veranderen!
Hoe kon ik op een van die gebieden veranderen zodat ik wel gezond zou worden.

Want na al mijn onderzoek op gebied van ziek zijn en de relatie met lichaam, geest en emotie wist ik dat ik wel iets moest veranderen.
Ondertussen beschouw ik mijzelf als amateur deskundige op het gebied van complementaire geneeskunde en weet enorm veel over de relatie tussen geest, lichaam en emotie en ziek zijn en wat je dan kan gaan doen.

Volgens mijn inzicht als je ziek bent (het maakt
niet uit wat voor ziekte) en je wilt hier iets aan doen...ga bij jezelf te rade waar gaat het mis bij mij op de gebieden, lichaam, geest en emotie en verander dat dan. Raadpleeg een deskundige op die gebieden.


Een van de dingen die ik gedaan heb is de cursus in wonderen en een van de oefeningen(samen met iets van mezelf) wil ik nu delen met jullie.

Ga zitten,maak je hoofd leeg, adem rustig en ontspan. Als je het aankan,durft, pak de spiegel erbij en kijk naar jezelf.
Terwijl je naar jezelf kijkt zeg je de woorden: ik ben bereid te veranderen.

Als je dan toch met die spiegel vertrouwd begint te raken probeer dan ook zo vaak je kan de vorige oefening en zeg tegen jezelf: ik hou van jou!

Onvoorstelbaar hoe veel mensen dat nog niet tegen zichzelf durven te zeggen.
Hiermee wil mijn reactie dan ook beƫindigen want ik denk dat het
allerbelangrijkste in ons leven wel is: HOU VAN JEZELF.

Namaste,


Chris.

Comments for Kanker en de medische wereld kon niets voor mij doen!

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Mar 02, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Helaas
by: Anonymous

Beste lezers, Chris is helaas overleden op 4 januari 2011. Met alle goede bedoelingen die hij voor zichzelf had, was alles te ver uitgezaaid.
Wij missen hem nog iedere dag. Het was een bijzonder mens, mijn broer.

Oct 25, 2009
Rating
starstarstarstarstar
voorbij de angst
by: Ronald

Dag Chris,

vandaag is het 25 oktober 2009 en mijn vriendin voelt zich nog steeds beter dan ooit. Het is niet enkel 'subjectief', ze ziet er ook stralend uit.

Wij zijn heel blij dat ook jij je niet tot slachtoffer laten maken hebt van de conventionele medische industrie.

Hoe je dit beschrijft is heel treffend en voor ons komt het hierop neer:

De meeste zieken voelen zich niet verantwoordelijk hiervoor (het is hun 'overkomen'). Vanuit deze instelling ben je inderdaad een slachtoffer, je kan er immers niets aan doen. Als je zelf (minstens gedeeltelijk) verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid, verander je de 'omgeving' die ziekte als het ware uitnodigt (jij dus) in een waarin ziekte niet kan gedijen.

De dingen die het ziekte makkelijk maken zijn negatieve gevoelens/emoties, gedachten, overtuigingen, conditioneringen (door opvoeding, medische/wetenschappelijk dogma's, enz.).

Reden hiervoor is dat lichaam en geest gewoon twee begrippen zijn die naar een en hetzelfde 'ding' verwijzen: jij. Vandaar dat 'slechte' gedachten slechte gevoelens 'veroorzaken' en omgekeerd.

Als je dit alles wat dieper gaat bestuderen verander het inzicht hierin (hopelijk) je leven voor eens en altijd.

Maar het was niet mijn bedoeling zo uit te wijden.

Nogmaals heel veel respect voor wat je gedaan hebt en wij wensen je het allerbeste toe.

Mocht je graag een mailtje sturen, dat kan op volgend adres: rnldvanlooy@gmail.com

groetjes,

Ronald

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to UW verhaal.