lymfeklierkanker bij mijn partner tijdens mijn zwangerschap

by Feride
(Arnhem)


Beste lezers,

Liefde op het eerste gezicht was het toen ik mijn partner voor het eerst zag. Vanuit Den Haag verhuist naar Arnhem om aan een gezin te beginnen.
Na een jaar getrouwd te zijn hebben zijn we in december achter gekomen dat ik zwanger ben.
Dit was natuurlijk heel erg leuk voor ons. Maar kort daarna kregen we de grijze wolken boven ons.
Mn man had langere tijd last van zn onderrug waardoor hij naar de huisarts ging. En die verwees hem door naar het ziekenhuis om een foto te laten maken van zn onderrug...
En toen begon het..
We stapten in een sneltrein die bleef rijden, geen tussenstop bij een halte, bleef alleen maar rijden. We wilden uitstappen maar helaas bleven de deuren gesloten.
Er is een afwijking gevonden in zn onderrug. We kregen een telefoontje van de huisarts dat er een verdenking is op lymfoom en dat er vervolgdonderzoeken nodig zijn zoals MRI en PET-scan.
In dezelfde week is er MRI en PET scan gemaakt.
En daarna hebben we een afspraak gekregen bij de internist/oncoloog voor een gesprek.. Achter elkaar.. Geen tijd om te verwerken, heel veel vraagtekens?
Het was een enorme klapt wat we kregen in ons gezicht..
De uitslagen werd opgestuurd naar Radboud voor herbeoordeling. En er werd bevestigd dat mijn man ziekte van Hodgkin heeft.
De week daarop kreeg hij chemokuur wat hij gelukkig heel goed heeft verdragen.
Nu is de eerste kuur voorbij en aanstaande vrijdag krijgt hij zijn tweede kuur..
En na zijn tweede kuur krijgt hij een Pet-scan waarop ze kunnen zien of de chemo goed aanslaat en hoeveel chemokuren hij nodig heeft.
Ik wilde mn verhaal delen omdat dit veel met ons heeft gedaan. In een maand tijd staat ons leven op zn kop. Ik had nooit gedacht dat ik met mn dierbare/partner bij de oncologie afdeling terrecht zou komen.
We houden moed en hoop. En ik verlang naar de dagen wanneer de zon weer schijnt en wij met zn drieen volop kunnen genieten..

Comments for lymfeklierkanker bij mijn partner tijdens mijn zwangerschap

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

May 17, 2019
Rating
starstarstarstarstar
Sterkte
by: Sander van der Geer

Mooi geschreven en wat vreselijk om mee te maken. Naar mijn idee is positiviteit het beste wapen tegen kanker, bij mij werkte dat ieder geval het beste.

Heel veel sterkte & positiviteit toegewenst


Sander

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to UW verhaal.