Nooit meer dezelfde na kanker.

by Conny
(Nederland)


15 jaar geleden werd ik geconfronteerd met de diagnose baarmoederhalskanker, na 3 operaties besloot de arts tot medicatie over te gaan om 'de boel rustig te houden' d.m.v. een anti-hormoon, Danatrol. Dit middel moest ook helpen tegen mijn ALTIJD zeer pijnlijke borsten. Het middel werkte fantastisch! Het onderdrukte meteen de menstruatie en de pijn in mijn borsten, wat een zegen! Ik slikte braaf, was onder controle voor de baarmoederhalskanker, elk uitstrijkje goed! Wat een goed middel! na 6,5 jaar Danatrol kreeg ik allerlei vage klachten, mijn linkerarm ging zeer doen, branden of heel koud,...de huisarts begreep er niets van, ik werd steeds prikkelbaarder, soms ronduit agressief,...ik kreeg een druk in mijn hoofd, geen hoofdpijn maar een constante druk,...de huisarts begreep hier wederom niets van. na 7 jaar Danatrol werden die klachten steeds erger maar er kwam een reeks bij, slapeloosheid, ik deed geen oog meer dicht 's nachts, had moordneigingen richting vriend die heerlijk lag te slapen,...ik gaf aerobicsles en kon het niet meer volhouden, zat soms trillend in mijn auto naar huis na een avondje les geven, ik trok het gewoon niet meer, ik was bang dat ik tijdens de les wat zou krijgen maar bleef stug volhouden,....ik dacht dat ik mischien in de overgang zat daar ik tig keer op een dag opvliegers had,...ik had een jaar lang een open wond in mijn lies, daar kwam constant pus uit,..en wederom, de arts begreep er niets van.
En toen, na 8 jaar Danatrol,...toen ging het licht uit. Op 5 december 2003 om 10.45 uur voelde ik wat kanppen in mijn hoofd en ik wist nog maar een ding; ik moet naar huis want dit gaat niet goed. De dag daarvoor, op donderdagavond ging ik de deur uit om les te gaan geven, ik deed de voordeur dicht, ik stond nog voor de deur en ik wist dat er iets ergs ging gebeuren,...ik voelde het aankomen. Ik dacht dat ik gek aan het worden was, had overal pijn, mijn hele bovenlichaam brandde, was helemaal van de wereld. De huisarts begreep het ineens wel; ik had wat teveel hooi op mijn vork genomen!! JAAAA!! He he, eindelijk,...hij was erachter,...de sukkel!
Ik werd steeds zieker, kon niet meer nadenken en was alleen in maar staat tot huilen, na twee weken kon ik alleen nog maar uitbrengen dat ik naar mijn moeder wilde (42 jaar oud!) maar dit was het enige wat in me opkwam. Daar heb ik een maand (!!!) op de bank gelegen, het enige wat ik in eerste instantie kon opbrengen was dat ze me niet moest laten opnemen, dat ik niet gek was,...hoe ik daar nou toch bij kwam is me nog steeds een raadsel. De enige die me serieus nam was de hond van mijn moeder, een grote Bull Mastiff die de eerste twee weken niet van mijn zijde week,...mijn familie? Ach, die behandelde mij als 'het overspannen vrouwtje' Dat had de huisarts toch gezegd? Een beetje teveel hooi,...
Het is een verschrikkelijke tijd geweest, na drie maanden zat ik bij de huisarts, had mijn moeder meegenomen want ik WIST dat er meer aan de hand was, ik liet me niet meer wegsturen, ik vroeg naar hoe het nou zat met Danatrol, dat bleef maar in mijn hoofd zitten, dat dat niet goed zat. Hij zei: "tja, ik zal even nakijken, ik ken het middel nou ook weer niet zo heel goed" Hij nakijken,...hij zegt: "oh,...oh,...eh,...hoe lang gebruik je het nu al? Hij kijkt in de computer. Hij"zegt: "oh, oh, 8 jaar,...oh, dan moet ik je mijn excuses doen,...er staat hier dat het maar 6 tot 9 maanden gebruikt mag worden".
Ik werd gek,...ik was veriftigd,....ik was maanden niet serieus genomen,...ik ging door een hel,...en dan zegt hij "oh, sorry, hoor"
Ik ben de afgelopen 5 jaar echt door een hel gegaan, mijn leven zoals hij daarvoor was is over. Geen lesgeven meer, geen begrip want, tja, je ziet niks aan me,...
Ik kwam bij een goede homeopathische arts terecht, die heeft veel voor me betekend, maar ook hij stond wel eens voor raadsels,...liet hij mijn bloed prikken, dan kwamen daar de meest vreemde waarden uit. Ik kwam ook bij een praktijk voor bio-resonantie terecht, heeft ook veel voor me betekend maar ook daar de meest vreemde raadsels, krijg daar therapie voor de zwakste, baby-therapie dus,...anders lig ik een week doodziek op bed. Kan bijvoorbeeld ook geen goede multivitamine nemen, dat is te 'rijk' voor mijn lichaam, dan gaat het lichaam meteen in de ontgifting. Zo ook voor massages, alles wat afvalstoffen in beweging brengt is funest voor mij.
Ik zeg weleens, als ik elke dinsdag 3 spruitjes eet en toevallig een keer 4 dan is alles van slag!
Een arts heeft eens tegen me gezegd dat als ik niet altijd al gezond leefde, goede conditie had gehad, goed voor het lijf had gezorgd (nou ja, op dat kleine inschattingsfoutje genaamd Danatrol na dan!)qua voeding, vitamine, beweging,...dan was ik nu dood geweest. Dood,...geloof me,...in de afgelopen jaren heb ik zo vaak gewild dat ik maar dood was gegaan.
Maar, ik leef en ik ben zelf naarstig naar genezing op zoek gegaan, cursussen gedaan op gebied van orthomoleculaire voedings en suppletie therapie, heeft me veel geleerd. Veel ge-googled, veel lezen en dan heel dankbaar zijn voor al die site's die je goede informatie geeft en gratis boeken!!
Het heeft me veel gekost, o.a. geen aerobics meer, mensen waarvan ik dacht dat het mijn vrienden waren, familie die het niet serieus namen, ik heb afscheid van ze genomen,....ik ben, na twee jaar ziek zijn, een jaar weggegaan, weg bij mijn vriend, ik had afstand nodig om te relativeren, wilde alleen zijn. Ben ook weer terug gekomen nadat ik voor mezelf tot de conclusie gekomen was dat ik op mezelf was aangewezen, het is moeilijk uit te leggen maar ik WEET dat ik er alleen voor sta,...ondanks mijn relatie van nu 17 jaar, ik WEET dat ik niet op hem kan rekenen als ik ziek word, hij kan daar NIET mee omgaan. Maar dat betekent niet dat we niet samen kunnen zijn.
Ik ben sterker als hem.
Het heeft me ook veel gebracht, ik ben veranderd, ik ben rustiger, opener,... maar ook harder, kom bij mij niet janken om een beetje griep!
Ik maak me niet zo druk meer om futiliteiten,...
Mijn lijst van klachten is nog steeds gigantisch, de meest vreemde dingen heb ik,...twee jaar terug geopereerd aan mijn borsten, die waren zo keurig pijnloos al die 8 jaar,...maar ja, toen kwam er geen medicijn meer in het lijf, de borsten gingen groeien!! En een pijn!! Twee jaar terug is er 700 gram links weggehaald en rechts 285 gram,...ben maanden achter elkaar ongesteld geweest,...ik heb een gigantisch oestrogeen gehalte,...dat is allemaal al die jaren onderdrukt geweest, alles was helemaal van slag!!
Contact gehad met de Doping Autoriteit Nederland (Danatrol is een verboden middel in de sport!)die schrokken gigantisch! Danatrol beschadigd o.a. het endocriene klierstelsel, dus o.a. een gedeelte van de alvleesklier en het resultaat is suikerziekte met hypoglykemie.
Leveraanvallen, botvliesontsteking (onder de schedel), ontstekingen in lies, op mijn been, rug en op mijn linkerhand. Aanvallen 's nachts, word ik ineens wakker in de vecht of vlucht-stand, hersenmist, stuwingen door het hele lijf, vreselijke diarree-aanvallen,...
Zo kan ik nog wel even doorgaan en geen woord gelogen!
En toch, toch vind ik elke dag weer een gelukkig moment, ik heb twee zonen,...ik heb fantastisch werk,...ik heb een grote vriend in de vorm van een Jack Russel, ik vind het interessant om van alles uit te zoeken over voeding, over het lichaam, kruiden, vitamines,...
Ik weet, ik word geen oude vrouw, ik heb een scan laten doen, ik heb o.a. 'weefselvorming'...ik heb er soms heel veel verdriet van, een aanval van zelfmedelijden noem ik dat dan, goed huilen en met de Jack naar het strand en dankbaar zijn voor wat je wel hebt,....
Mijn jongste zoon gaat binnenkort voor de tweede keer op missie naar Uruzgan, dat vergt veel van mij, die spanning 4 tot 5 maanden zijn funest voor me, dat kost me jaren van mijn leven want dat is soms pure angst en wanhoop.
Het is een lang verhaal geworden en ik kan nog wel een tijdje door gaan maar,...
Bij deze Mijn Verhaal, bedankt dat ik het hier mag vertellen.

Conny

Comments for Nooit meer dezelfde na kanker.

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 24, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Detox Danatrol en hormoonstelsel in evenwicht brengen
by: Agnes Jansen

Hoi lieve sterke Conny,

ik heb met bewondering en kwaadheid jou verhaal gelezen. Mogelijk is de MIRmethode iets voor jou, zie www.mirmethode.nl Dit is een zelfhealingsmethode die gratis verspreid mag worden via internet waarbij je o.a. danatrol kunt detoxen en je hormoonstelsel weer in evenwicht brengen. Pakt de oorzaak van lichamelijke en emotionele klachten aan. Er staat een videofilm met uitleg en onderbouwing op deze site. Het kost maar 2x2 minuten per dag. Resultaten en ervaringen van mensen die de MiRmethode hebben toegepast staat ook op de site. Aangezien je zo ziek bent en enorm kwetsbaar zou ik toch begeleiding vragen van een MIR-methodetherapeut die kan uittesten wat goed is voo jou en je lichaam aankan. Zou zeker in jou geval de 1e weken alleen stap 5 en 7 van de MIRmethode uitvoeren (alle tekorten aanvullen en basisbehoeften aanvullen)
Van harte beterschap gewenst.
Warme groet,
Agnes Jansen

Feb 12, 2009
Rating
starstarstarstarstar
Heel erg herkenbaar.
by: Mieke

Beste Conny,

Heel mooi geschreven en beschreven,
al was het beter geweest dat je zoiets nooit moest meemaken. Je bent een heel sterke vrouw !Sommige stukken herken ik van bij mezelf !

Het leven verandert inderdaad na kanker,
ook bij mij zo, je beschreef dat zo goed en met gevoelens die ook ik had en soms nog heb !

Wel een enorme flater dat de dokters begaan
hebben i.v.m. de medicatie, dat dat in deze eeuw nog voorkomt, begrijp je toch niet hé !

Ik wens je zeer veel sterkte toe,
want niemand verdient het om door zo'n hel te gaan als jij meegemaakt hebt !

Liefs, Mieke.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to UW verhaal.