'ongeneeslijk' is relatief

by Joost van Diepen


Het stempel "ongeneeslijk" is relatief. Sinds 2011 heb ik uitgezaaid melanoom op en in mijn been. Inmiddels ben ik 3 operaties verder, de laatste in december 2013 is mislukt en kan niet worden overgedaan.

Toen heb ik meegedaan aan een trial van het ziekenhuis met anti-kanker zalf. Die werkte wel maar de ozonzalf die ik op de andere helft van mijn uitzaaiingen smeerde werkte veel beter.

In maart 2014 bleken er nieuwe uitzaaiingen op een nier en tussen mijn longen te zijn. Na na lang twijfelen heb ik toen een ziekenhuis-behandelpauze ingelast. Ik was bang voor hoe het ziekenhuis daarop zou reageren, die reactie viel trouwens erg mee. De onrust van de onderzoeksuitslagen wilde ik even niet meer, ik wilde mijn focus verleggen van kanker naar kwaliteit van leven.

Omdat ik in april 2014 een hardnekkige hoest kreeg, drongen huisarts en ziekenhuis weer aan op een scan. Er bleken grote nieuwe uitzaaiingen te zijn, onder andere in een long. Dat kwam hard aan, iedereen dacht dat mijn dagen waren geteld. Op de laatste scan zijn de meeste tumoren echter niet meer terug te vinden, andere zijn kleiner geworden.

De kanker was bij mij tot begin mei sterk progressief ondanks de vele dingen die ik doe en inneem om mijn gezondheid te ondersteunen: dieet tegen kanker, detoxen en bepaalde vitamines en supplementen, dit alles onder begeleiding van een orthomoleculair arts, colloïdale edelmetalen met anti-kanker werking, acupunctuur en chinese kruiden, gemoedsrust en immuunsysteem bevorderen met meditatie, mindfulness, yoga, veel in natuur zijn, en Simonton therapie.

In mei, nadat ik hoorde dat het in mijn long zat, heb ik voor mij zware knopen doorgehakt. Ik ben toen gestopt met mijn bedrijf, heb ik schuldsanering aangevraagd en mijn bank gevolmacht mijn huis te verkopen. Ook ben ik Orasal, plusQ en bittere abrikozenpitten gaan innemen en bij SpiritOn een traject voor kankerpatiënten gaan doen.

Orasal komt uit wilgenbast, legt metabolisme van kankercellen stil, waardoor er geen verdere ontwikkeling meer plaatsvindt en je immuunsysteem ze kan opruimen.
PlusQ komt o.a. uit Thuja, geeft immuunsysteem een boost. De dag nadat ik plusQ ben gaan innemen was mijn hoest al aanmerkelijk minder en de pijn in een tumor in mijn borst was weg.
Bittere abrikozenpitten doden kankercellen.

Tijdens het traject voor kankerpatiënten bij SpiritOn heb ik geleerd om vanuit mijn kern (zijn, diepste ik, essentie, ziel) te leven, voelen en handelen, en me niet meer door mijn stressbronnen te laten leven. Het is een kwestie van verschuiven van aandacht. Als je bezig bent met dingen en situaties die je fijn vindt dan kom je in je kern. Als je in je kern bent, dan ben je op je best, in je kracht. Eigenlijk als vanzelf worden je stressbronnen dan kleiner, minder belangrijk. Dat heeft me erg geholpen. Ik bleek als vanzelf mijn stressbronnen aan te pakken en op te ruimen. Dat lukte me daarvoor absoluut niet.

Sindsdien gaat het 'spontaan' snel de goede kant op met mijn gezondheid. Ik ben de knoop in mijn maag kwijt en heb mijzelf en mijn gezondheid teruggekregen. Mijn artsen staan perplex. Ik schrijf er over op Facebook en op mijn informatieve site www.homocancerus.com

Joost van Diepen

Comments for 'ongeneeslijk' is relatief

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jan 08, 2016
Rating
starstarstarstarstar
Joost
by: Conny

Joost,....goede reis, ik heb je gevolgd, veel respect voor je, voor je strijdlust, kracht,....
Het was een voorbereiding voor je laatste reis,...

Rust heel erg zacht, Joost,....dank je voor alles,...

Jan 07, 2016
Rating
starstarstarstarstar
R.I.P. Joost van Diepen
by: Anonymous

Devi Nora:

Mijn lieve man, vader, stiefvader, broer, vriend, vandaag 6 januari, 8:30 mocht je terug naar huis en heb je het aardse leven los gelaten..
We hebben een fantastische tijd samen gehad lieverd.. Een mooi avontuur!
Nu kan je echt beginnen met je engelen trainingen en ben je vrij. Ik hou van je en draag je mee in mijn hart. Je meisje voor altijd. heart-emoticon heart-emoticon heart-emoticon .

Joost ligt thuis, alwaar afscheid genomen kan worden op vrijdag 8 januari a.s. tussen 18:00 en 20:00 uur.
Joost Van Diepen houdt van bloemen uit de natuur en vrolijke kleuren.
De uitvaart vindt plaats op zondag 10 januari 2016
om 11:00 uur op de Algemene Begraafplaats Zandvoort,
Tollensstraat 67, 2041 PR Zandvoort.
Bezoekadres:
Lorentzstraat 467
2041 RR Zandvoort
Devi Nora en familie.

Oct 21, 2015
Rating
starstarstarstarstar
Geweldig wat een doorzettingsvermogen
by: Anonymous

In een woord geweldig en wat een doorzettingsvermogen en flexzbiliteit. Even schuldsanering aanvragen en de bank het huis laten verkopen. Dat is nog al wat. Ik heb helaas zoiets van nabij meegemaakt. Niets dan lof.

Nov 02, 2014
Rating
starstarstarstarstar
bevestiging
by: Joost van Diepen

Conny dank je voor je reactie. Het bevestigt dat de tijd die ik hier in steek zinvol besteed is.

Nov 02, 2014
Rating
starstarstarstarstar
Dank je,....
by: Conny

Joost,

Dank je,voor je verhaal, je openheid, je emotie.
Dank je,voor je site, informatief en duidelijk.

Ik ben geraakt door je foto en wat daar uit spreekt.

ConnyClick here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to UW verhaal.